Libnet.ro
UNICEF

19:45

Ar putea fi ultimul cui infipt in sicriu. Ce a patit cometa ISON, ajunsa in apropierea Soarelui

Antena3 Antena3,
Ar putea fi ultimul cui infipt in sicriu. Ce a patit cometa ISON, ajunsa in apropierea Soarelui

Cometa ISON nu pare sa fi supravietuit, joi, trecerii sale la mica distanta de suprafata Soarelui. Oamenii de stiinta au facut acest anunt, dupa ce au examinat imaginile transmise de mai multi sateliti de m. continuă pe Antena3

Cometa ISON se apropie de Soare

Cometa ISON se pregateste pentru intalnirea cu Soarele. Pe 28 noiembrie obiectul cosmic se va afla in punctul cel mai apropiat de Soare, la 1. 000 km distanta, existand sanse mari sa se dezintegreze din cauza radiatiilor intense si a presiunii resimtite tot mai puternic. In cazul in care supravietuieste totusi intalnirii, cometa ISON va fi vizibila in emisfera nordica cu ochiul liber, in prima saptamana din decembrie.

VIDEO O parte din cometa ISON pare sa fi supravietuit apropierii de Soare

O parte din cometa ISON a aparut pe cealalta parte a Soarelui, in seara zilei pe 28 noiembrie, in ciuda faptului ca a parut sa isi diminueze intensitatea pe masura se s-a apropiat de astru si nu a putut fi vazuta de instrumentele astronomice in periheliu - punctul cel apropriate de Soare de pe orbita sa, anunta Agentia Spatiala Americana. Ramane intrebarea daca e vorba doar de resturi ale cometei, sau daca o parte din nucleul obiectului cosmic a supravietuit. Analizele cercetatorilor NASA sugereaza ca o mica parte din nucleul cometei ISON ar fi ramas intacta.

VIDEO Cometa ISON, relicva a formarii sistemului solar, nu pare sa fi supravietuit apropierii de Soare

Cometa ISON nu pare sa fi supravietuit joi periplului sau extrem de aproape de suprafata Soarelui, au concluzionat astronomii care au examinat imaginile transmise de mai multi sateliti de observatie solara, relateaza AFP. Desi astronomii nu sunt deocamdata siguri de soarta cometei, ei cred ca este posibil ca obiectul cosmic sa se fi dezintegrat si evaporat la temperaturile de circa 2700 de grade din apropierea Soarelui.

VIDEO UPDATE O parte din cometa ISON pare sa fi supravietuit apropierii de Soare

O bucata din cometa ISON a aparut pe cealalta parte a Soarelui, in seara zilei pe 28 noiembrie, in ciuda faptului ca a parut sa isi diminueze intensitatea pe masura se s-a apropiat de astru si nu a putut fi vazuta de instrumentele astronomice in periheliu - punctul cel apropriate de Soare de pe orbita sa, anunta Agentia Spatiala Americana.

Dovada formarii Sistemului Solar, cometa ISON, scindeaza lumea stiintifica

Astrofizicienii americani au pareri impartite in ceea ce priveste soarta cometei ISON, care va trece cel mai aproape de Soare joi, determinandu-i pe multi dintre specialisti sa creada ca acest urias bloc de gheata cosmica se va framenta, informeaza AFP.

ştiri din High-tech

ştiri de la Antena3

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2462 seconds )