Libnet.ro
UNICEF

12:00

Raport MCV deosebit de dur cu Romania: Au fost luate masuri care au inrautatit situatia sistemului judiciar DOCUMENT

Adevărul Adevărul,
Raport MCV deosebit de dur cu Romania: Au fost luate masuri care au inrautatit situatia sistemului judiciar DOCUMENT

Raportul MCV pentru Romania, publicat marti de Comisia Europeana, unul de doua ori mai mare decat in cazul Bulgariei, arata ca Bucurestiul nu a respectat niciuna dintre recomandarile din 2018, ba chiar au fost luate masuri care au inrautatit situatia sistemului judiciar. Functionarea Sectiei speciale a confirmat temerile ca sectia respectiva ar putea fi utilizata cainstrument de presiune politica, se arata in raportul MCV. continuă pe Adevărul

SURSE Raport MCV extrem de dur pentru Romania. CSM si DNA, criticate

Raportul MCV pentru Romania este cel mai dur din ultimii 10 ani. Expertii Comisiei Europene noteaza ca lupta anticoruptie a scazut dramatic, iar activitatea DNA este intr-un declin semnificativ, arata un prim draft.

Raportul MCV critica dur Romania: Lupta impotriva coruptiei a involuat in ultimul an. Reactia vehementa a Vioricai Dancila

Comisia Europeana a adoptat astazi ultimul sau raport privind evolutia situatiei din Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, in contextul angajamentelor asumate de ac.

Surse: Raport MCV devastator pentru Romania - Legile Justitiei, modificate in interesul unor persoane. O parte din CSM, lipsita de impartialitate. Mandatul lui Toader la MJ, desfiintat de experti

Raportul Comisiei Europene privind situatia Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, ce va fi facut public marti, se anunta a fi unul deosebit de dur. Astfel, potrivit surselor de la.

Conducerea DNA reactioneaza dupa aparitia raportului MCV extrem de dur cu Romania

Conducerea Directiei Nationale Anticoruptie anunta ca s-a familiarizat cu problemele semnalate in raportul MCV publicat, astazi, de Comisia Europeana si ca-si mentine angajamentul ferm in vederea combaterii coruptiei la nivel inalt.

Raport MCV 2019: Functionarea Sectiei speciale a confirmat temerile ca poate fi utilizata ca instrument de presiune politica Exemplu concret: cazul Kovesi

Functionarea Sectiei speciale pentru anchetarea magistratilor a confirmat temerile exprimate atat in Romania, cat si in exterior ca ar putea fi utilizata ca instrument de presiune politica, se arata in raportul MCV, dat marti publicitatii. Un caz concret mentionat de expertii Comisiei Europene este cel al fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi carei i s-a deschis dosar penal cand candida pentru sefia parchetului european. Raport MCV 2019. Comisia Europeana catre Romania: Ati facut pasi inapoi, evolutiile din primele luni ale anului sunt sursa de mare ingrijorare.

Comisia Europeana publica astazi concluziile noului raport MCV. Reactia ministrului Justitiei

Romania asteapta azi noul raport MCV. Draftul documentului, care continea concluziile preliminare, a starnit un scandal urias intre CSM si Ministerul Justitiei pentru ca documentul a ajuns.

Comisia Europeana publica astazi concluziile noului raport MCV

Romania asteapta azi noul raport MCV. Draftul documentului, care continea concluziile preliminare, a starnit un scandal urias intre CSM si Ministerul Justitiei pentru ca documentul a ajuns.

MAE: Proiectul de raport MCV se clasifica pentru a respecta cerintele Comisiei Europene

Proiectul de raport MCV se clasifica pentru a respecta cerintele Comisiei Europene, care il transmite partii romane astfel incat Ministerul Justitiei sa formuleze eventuale comentarii intr-un termen scurt, a transmis duminica Ministerul de Externe, intr-un raspuns la solicitarea Mediafax.

Raport MCV 2019: Masurile luate dupa decizia CCR privind completurile de 5 judecatori au generat un climat de insecuritate accentuata

Capacitatea DNA a fost afectata de modificarea legilor justitiei, de transferarea catre Sectia speciala a unor cazuri de coruptie, precum si de faptul ca functia de procuror-sef al DNA ramane in continuare neocupata, caracterul temporar al numirilor interimare adaugand un element de incertitudine si vulnerabilitate. De asemenea, masurile luate dupa decizia Curtii Constitutionale privind completurile de 5 judecatori au generat un climat de insecuritate accentuata. Concluziile se regasesc in Raportul Comisiei Europene privind progresele Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare MCV) dat publicitatii marti.

Raport MCV 2019. Comisia Europeana catre Romania: Ati facut pasi inapoi, evolutiile din primele luni ale anului sunt sursa de mare ingrijorare

Comisia Europeana propune Consiliului UE si Parlamentului European mentinerea mecanismului de cooperare si verificare MCV) asupra Romaniei, in conditiile in care tara noastra a facut pasi inapoi in lupta anticoruptie si independenta justitiei in anul 2019. Executivul European conchide in raportul MCV pe anul 2019 ca situatia din primele luni ale anului 2019 a fost o sursa de mare ingrijorare. Citeste rapoartele in documentele atasate.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2168 seconds )