Libnet.ro
UNICEF

07:15

Raportul MCV: Ruptura dintre Statul de drept si Putere.

România Liberă România Liberă,
Raportul MCV: Ruptura dintre Statul de drept si Putere.

Documentul prezentat ieri la Bruxelles a consemnat o ruptura categorica intre institutiile garante ale statului de drept in Romania si liderii ei politici. Toate progresele semnalate in raport sunt insotite de avertismente si indoieli privind vointa Guvernului si Parlamentului de a continua reformele in Justitie si combaterea coruptiei. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca Raportul de anul acesta este mai bun decat cel de anul trecut. S-a revenit la structura de evaluare . continuă pe România Liberă

Ruptura dintre Statul de drept si Putere.

Documentul prezentat ieri la Bruxelles a consemnat o ruptura categorica intre institutiile garante ale statului de drept in Romania si liderii ei politici. Toate progresele semnalate in raport sunt insotite de avertismente si indoieli privind vointa Guvernului si Parlamentului de a continua reformele in Justitie si combaterea coruptiei. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca Raportul de anul acesta este mai bun decat cel de anul trecut. S-a revenit la structura de evaluare .

Mark Gray: Raportul MCV pentru Romania va fi publicat miercuri, 22 ianuarie.

Purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray, sustine ca raportul MCV pentru Romania va fi publicat miercuri, 22 ianuarie. Tot in data de 22 ianuarie are loc si Colegiul Comisarilor, care va aproba varianta finala a raportului Mecanismului de Cooperare si Verificare, conform Mediafax. Raportul va cuprinde o evaluare a progreselor inregistrate de Romania de la ultimul raport, publicat la 30 ianuarie 2013. Totodata, documentul va face referiri si la statul de drept. Citeste si: Olanda asteapta .

Cum comenteaza presa internationala raportul MCV despre Romania.

Principalele agentii de presa internationale analizeaza concluziile rapoartelor CE privind situatia din Romania si Bulgaria, notand ca Bucurestiul trebuie sa faca progrese pentru garantarea independentei justitiei si in combaterea coruptiei, Sofia avand sarcini suplimentare vizand criminalitatea, relateaza Mediafax. Romania trebuie sa faca progrese pentru garantarea independentei justitiei, a anuntat miercuri Comisia Europeana, in raportul privind situatia statului de drept in acest stat .

Transparency International: Raportul MCV - aproape de realitatea contribuabililor din Romania.

Transparency International TI) apreciaza ca raportul MCV din acest an este unul dintre putinele care reflecta situatia Romaniei cat mai aproape de realitatea contribuabililor sai - cetateni sau companii private. Reprezentantii TI-Romania considera ca aspectele criticate in Raport sunt importante, precizand ca in lipsa unei abordari sistematice in rezolvarea lor risca sa afecteze credibilitatea si sustenabilitatea reformelor. Sursa citata precizeaza ca un prim aspect semnalat vizeaza iminenta .

Cazanciuc: Raportul MCV este mai bun decat cel de anul trecut

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca raportul MCV prezentat astazi este mai bun decat cel de anul trecut, fiind facute 18 recomandari, dintre care sase pentru MJ, transmit sursele de presa.

Cazanciuc: Raportul MCV, mai bun decat cel de anul trecut

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca raportul MCV prezentat miercuri este mai bun decat cel de anul trecut, fiind facute 18 recomandari, dintre care sase pentru MJ, privind, printre altele, desfiintarea instantelor si parchetelor mici.

Ponta, despre raportul MCV: Indiferent de interpretarile politice, Romania a facut progrese importante si substantiale

Indiferent de interpretarile politice, Romania a facut progrese importante si substantiale, considera premierul Victor Ponta, referindu-se la raportul MCV prezentat de Comisia Europeana. Am vazut raportul MCV.

Pricopie: Raportul MCV este pozitiv pentru Ministerul Educatiei.

Ministrul Educatiei Remus Pricopie sustine ca raportul MCV dat publicitatii miercuri confirma si sustine eforturile care se fac in Romania pentru a asigura un invatamant de calitate, performant, bazat pe cinste, corectitudine si echitate. De asemenea, ministrul considera ca raportul Comisiei Europene este apreciativ fata de angajamentul Guvernului privind lupta anticoruptie si independenta justitiei. Raportul MCV este pozitiv pentru Guvern, in general, si pentru Ministerul Educatiei, in .

Ambasada Olandei, despre raportul MCV: Romania si Bulgaria necesita in continuare o ...

Ambasada Olandei considera ca raportul MCV publicat miercuri prezinta aspecte pozitive dar si ingrijorari, de aceea Romania si Bulgaria necesita in continuare o atentie speciala, informeaza Mediafax. Raportul MCV arata dezvoltari pozitive in ambele tari, dar si ingrijorari privind unele chestiuni . ) Rapoartele arata ca o atentie speciala acordata situatiei din cele doua tari ramane in continuare necesara, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Olandei. Ambasada reitereaza faptul ca .

VIDEO. UPDATE. Cazanciuc: Raportul MCV, mai bun decat cel de anul trecut. ...

UPDATE: Premierul Victor Ponta considera ca raportul MCV arata ca Romania a facut progrese, indiferent de interpretarile si speculatiile politice, relateaza Mediafax. Am vazut raportul MCV. Indiferent de interpretarile politice care, evident, nu vor lipsi, am vazut ce a spus purtatorul de cuvant al Comisiei Europene - Romania a facut progrese importante si substantiale. Suntem in continuare, din punctul de vedere al Comisiei, complet pregatiti sa intram in Spatiul Schengen, decizia va fi, .

ştiri de la România Liberă

actualitate, 07:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2161 seconds )