Libnet.ro
UNICEF

09:30

Reactii dupa Brexit. Douazeci de intelectuali eurocritici francezi fac apel la refondarea Uniunii Europene

Adevărul Adevărul,
Reactii dupa Brexit. Douazeci de intelectuali eurocritici francezi fac apel la refondarea Uniunii Europene

Intr-un editorial publicat joi in Le Figaro, 20 de intelectuali francezi - printre care jurnalista Natacha Polony, filosoful Michel Onfray, economistul Jacques Sapir si fostul candidat la Presedintia Frantei Jean-Pierre Chevenement - propun o renegociere a tratatelor europene, fondata pe trei teme: suveranitate, prosperitate si independenta strategica. continuă pe Adevărul

Consiliu European crucial dupa Brexit. Ce vor decide liderii UE si cat poate trage de timp Marea Britanie

Sefii de stat si de guvern din UE se vor reuni astazi in prima sedinta a Consiliului European, precedat de un summit al liderilor Partidului Popular European, dupa ce britanicii votat, vineri, iesirea din Uniune. Seara va avea loc o cina de lucru la care va participa si premierul britanic, David Cameron, urmand ca miercuri dimineata liderii europeni sa se reuneasca din nou, de aceasta data fara Cameron, pentru stabili pasii de urmat dupa Brexit. Marea intrebare la Bruxelles este daca Marea Britanie va activa repede articolul 50 din Tratatul Uniunii sau va cauta sa traga cat mai mult de timp chiar daca premierul Cameron a dat ca orizont de timp cel tarziu luna septembrie pentru declansarea negocierilor de iesire din UE.

Consiliul European, la prima reuniune dupa Brexit

La Bruxelles au inceput, ieri, lucrarile primului Consiliu European dupa ce Marea Britanie a decis saptamana trecuta, prin referendum, sa paraseasca Uniunea Europeana Brexit). Liderii europeni au luat in discutie consecintele votului in favoarea Brexit, iar reuniunea va continua astazi.

Autoritatile britanice sunt ingrijorate. Romanii sunt agresati in Marea Britanie, dupa Brexit

Autoritatile britanice sunt ingrijorate de intensificarea atacurilor rasiste contra imigrantilor, dupa referendumul privind Brexit. Potrivit estimarilor, dupa votul de vineri, numarul unor astfel de.

Dupa Brexit, furtuna politica. Boris Johnson, tradat de un aliat vechi; Rupert Murdoch, acuzat de implicare in jocurile conservatorilor

Scena politica din Marea Britanie a fost zguduita de votul in favoarea iesirii din Uniunea Europeana dat de cetateni pe 23 iunie. Joi, evenimentele s-au succedat rapid in cadrul Partidului Conservator, care are misiunea ingrata de a desemna un nou prim-ministru. Liderul campaniei pro-Brexit si marele favorit Boris Johnson a iesit din cursa, iar presa britanica relateaza ca la baza deciziei ar sta o tradare al unui aliat de lunga durata.

Analiza. AURUL si argintul - singurii beneficiari dupa BREXIT

Aurul si argintul sunt cei doi castigatori din urma votului pro-Brexit de joia trecuta, potrivit analizei saptamanale Saxo Bank.

Bursa de la Londra a recuperat toate pierderile de dupa Brexit

Bursa de la Londra a recuperat miercuri toate pierderile inregistrate dupa anuntarea victoriei taberei Brexit la referendumul de saptamana trecuta, informeaza AFP.

Anuntul care vine ca o gura de aer pentru Londra, dupa BREXIT. E impotriva tuturor asteptarilor!

Bursa de la Londra a recuperat miercuri toate pierderile inregistrate dupa anuntarea victoriei taberei Brexit la referendumul de saptamana trecuta, informeaza AFP. Indicele FTSE-100 al bursei.

Premierul britanic promite masuri pentru combaterea valului de incidente xenofobe inregistrat dupa Brexit

Premierul britanic David Cameron a promis miercuri ca va lua masuri pentru combaterea valului de incidente xenofobe inregistrat dupa votul prin care compatriotii sai au decis iesirea tarii din Uniunea Europeana, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Comunitatile musulmane si est-europene au raportat inmultirea unor astfel de incidente pe teritoriul Marii Britanii, in urma campaniei pro-Brexit in care imigratia a jucat un rol-cheie. Politia a anuntat ca numarul acestor incidente raportate online a crescut cu 57%.

Jurnalist de la Foreign Policy, dupa Brexit: A venit momentul ca elitele sa se ridice impotriva maselor ignorante

Jurnalistul James Traub atrage atentia, printr-un editorial publicat in Foreign Policy, asupra faptului ca, in contextul Brexit-ului, a venit momentul ca elitele sa se ridice impotriva maselor.

Ce ii asteapta pe britanici dupa BREXIT. Viata nu va fi roz

Marea Britanie va trebui sa majoreze taxele si sa reduca cheltuielile, pentru a face fata dificultatilor economice provocate de votul pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana Brexit), a declarat marti.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2287 seconds )