Libnet.ro
UNICEF

17:45

Regele Mihai, despre momentul in care a fost nevoit sa plece din tara: N-am avut incotro

Antena3 Antena3,
Regele Mihai, despre momentul in care a fost nevoit sa plece din tara: N-am avut incotro

Regele Mihai I a fost inmormantat, sambata seara, in Noua Catedrala Arhiespiscopala si Regala de la Curtea de Arges, unde a fost inmormantata si Regina Ana. Regele Mihai. continuă pe Antena3

Momentul decembrie 1990, povestit de Regele Mihai: Fiicei mele Margareta nu i s-a permis sa vina sa ma imbratiseze la aeroport. Amenintat de un politist!

Jurnalista Marilena Rotaru, cunoscuta ca fiind o apropiata a Casei Regale a Romaniei, reda pe Facebook amintirile Regelui Mihai despre momentul primei incercari a Majestatii Sale de a se intoarce.

Imagini pline de durere din momentul in care trenul cu Regele Mihai a ajuns in gara din Curtea de Arges. Ce au facut Principesele FOTO

Trenul regal care l-a adus pe Regele Mihai la Curtea de Arges a ajuns sambata seara, in jurul orei 18. 30, la destinatie. A fost momentul in care fiicele Regelui Mihai si Principele Radu, care.

FOTO VIDEO Peste 1.000 de persoane l-au aplaudat pe Regele Mihai si au aruncat cu flori inspre trenul regal, la Titu

Peste 1. 000 de persoane din mai multe localitati ale judetului Dambovita au asteptat convoiul regal pentru a-l saluta pentru ultima data pe Regele Mihai. Oamenii au aplaudat in momentul in care trenul regal a incetinit in gara di Titu, au scandat Regele Mihai si au aruncat cu flori.

O televiziune din Elvetia il confunda pe regele Mihai cu tatal sau, Carol al II-lea

O mare parte din mass-media de limba germana a relatat cu respect si emotie despre decesul regelui Mihai I, ca si despre funeraliile nationale care au avut loc sambata, 16 decembrie, cu larga participare populara si in prezenta catorva reprezentanti ai altor case regale europene. Iata insa ca tocmai in Elvetia, in tara in care Regele Mihai I s-a aflat timp de decenii in exil si unde el si-a gasit sfarsitul, grupul radio-TV Schweizer Radio und Fernsehen SRF) provoaca o confuzie, publicand o fotografie a fostului rege Carol al II-lea, ca fiind a regelui Mihai.

Regele Mihai, despre relatia cu tatal sau, Carol al II-lea: Cu el n-a fost chip sa traiesc intr-o relatie fireasca de la tata la fiu

Regele Mihai n-a avut o copilarie prea usoara. Si aceasta se datoreaza, in mare parte, deciziilor luate de Carol al II-lea de a pleca sau de a reveni in tara, de a lua tronul, de a alege o femeie si de a o izgoni pe alta. in acest timp, regina Elena, mama regelui Mihai, a fost cea care l-a educat pentru a fi un adevarat om de stat.

Dezvaluiri despre Regele Mihai: De ce i-a refuzat Regina Ana prima cerere in casatorie

Istoricul Adrian Cioroianu a dezvaluit la TVR povestea de dragoste dintre Regele Mihai si Regina Ana. in toamna anului 1947, Regele Mihai a sosit la Londra cu ocazia nuntii verisoarei sale, actuala Regina.

VIDEO Regele Mihai I a fost inmormantat la Curtea de Arges. In Piata Palatului Regal din Bucuresti s-a strigat Regele Mihai! si Monarhia salveaza Romania. Mii de oameni au intampinat trenul regal pe peroanele garilor, in drum spre Curtea de Arges

Regele Mihai a fost inmormantat sambata seara in noua Catedrala din Curtea de Arges, la funeralii participand reprezentantii mai multor familii regale si imperiale. Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a fost transportat, cu trenul regal, la Curtea de Arges, unde a avut loc ceremonia de inmormantare a fostului suveran. Regele a fost inmormantat in Catedrala Manastirii Curtea de Arges, unde este inmormantata si sotia sa, Regina Ana. Mii de oameni au insotit cortegiul funerar in prima parte a zilei, pe strazile din Bucuresti, si alte cateva mii au intampinat trenul regal pe peroanele garilor prin care acesta a trecut in drum spre Curtea de Arges. In gara din Curtea de Arges, trenul a fost asteptat de 2. 000 de oameni. -----Vezi in articol intregul program al funeraliilor.

LIVEVIDEO Regele Mihai I este inmormantat la Curtea de Arges. In Piata Palatului Regal din Bucuresti s-a strigat Regele Mihai! si Monarhia salveaza Romania. Mii de oameni au intampinat trenul regal pe peroanele garilor, in drum spre Curtea de Arges

Regele Mihai este inmormantat astazi in noua Catedrala din Curtea de Arges, la funeralii participand reprezentantii mai multor familii regale si imperiale. Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a fost transportat, cu trenul regal, la Curtea de Arges, unde fostul suveran va fi inmormantat in jurul orei 19:00. Regele va fi inmormantat in Catedrala Manastirii Curtea de Arges, unde este inmormantata si sotia sa, Regina Ana. Mii de oameni au intampinat trenul regal pe peroanele garilor prin care acesta a trecut in drum spre Curtea de Arges. -----Vezi in articol intregul program al funeraliilor.

Regele Mihai I este inmormantat astazi, la Curtea de Arges

ACTUALIZARE 11:45 Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai, asezat pe un afet de tun. Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai I a fost asezat pe un afet de tun, iar miile de oameni care asista la ceremonial au aplaudat si au strigat Regele Mihai, Monarhia salveaza Romania si Jos comunistii!. ------ *ACTUALIZARE 11:10 Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai, asezat pe catafalc in Piata Palatului Regal.

Pe cuvant, cu Ana Iorga. Cat de atent era Regele Mihai la cuvinte

Regele Mihai era foarte atent la cuvinte. Pentru ca stia ca esti responsabil de cuvintele pe care le rostesti. Si aici Regele Mihai ne da o lectie splendida: Oricit ar fi fost de mihnit in.

ştiri de la Antena3

actualitate, 17:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2151 seconds )