Libnet.ro
UNICEF

17:15

Reorganizarea ministerelor, ocazie pentru guvernul Orban de a pune ordine in sistemul bugetar

Adevărul Adevărul,
Reorganizarea ministerelor, ocazie pentru guvernul Orban de a pune ordine in sistemul bugetar

In 30 decembrie are loc sedinta de guvern dedicata aprobarii HG-urilor de organizare si functionare a ministerelor. Ocazie speciala pentru guvernul Orban, sa proiecteze un stat suplu, flexibil, reducand drastic cheltuielile de functionare a statului. Este o ocazie unica, prin prisma contextului politic si economic actual. Daca rateaza aceasta sansa, PNL si guvernarea Iohannis-Orban nu vor avea ce sa prezinte alegatorilor in campania electorala. continuă pe Adevărul

ALDE, dupa ce Guvernul Orban a hotarat sa desfiinteze SIIJ: inainte de decizie, Guvernul sa mai spuna daca acordul intre ALDE si PNL mai e valabil

Vicepresedintele ALDE face precizari dupa ce Guvernul Orban a hotarat desfiintarea SIIJ. Varujan Vosganian reaminteste Guvernului ca una dintre conditiile ALDE si acceptate de PNL pentru sustinerea Guvernului Orban a fost aceea ca situatia Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie SIIJ) se rezolva prin dezbatere parlamentara, nu OUG sau asumare.

Codrin Stefanescu a luat foc dupa OUG-urile pe banda date de Guvernul Orban: Multe si ticaloase, date de fantomele portocalii

Codrin Stefanescu se revolta dupa ce Guvernul Orban a dat mai multe ordonante de urgenta. Executivul liberal a adoptat si un Memorandum privind desfiintarea SIIJ, desi printr-un referendum romanii au cerut ca Guvernul sa nu mai legifereze prin OUG in domeniul Justitiei.

Culise. Guvernul Orban doar se face ca desfiinteaza Sectia Speciala pentru magistrati. Planul PNL. Cum joaca PSD

Executivul a adoptat un memorandum care prevede desfiintarea Sectiei Speciale pentru magistrati SIIJ), insa documentul nu are nicio valoare juridica. Potrivit unor surse politice, Guvernul pregateste un proiect de lege, dar PNL nu poate strange o majoritatea parlamentara, in conditiile in care PSD, ALDE si UDMR se opun. Mai ramane o singura varianta: angajarea raspunderii, o procedura periculoasa pentru PNL: poate duce la rasturnarea Guvernului.

Ce a uitat Guvernul Orban sa repare la Ordonanta lacomiei si cum ne afecteaza

Ordonanta de Urgenta 1142018, care instituia, printre altele, taxa pe activele bancare, cunoscuta drept taxa pe lacomie, a trecut in 2019 prin doua modificari substantiale care au dus la atenuarea efectelor acesteia asupra industriei, dar a lasat problema Indicelui de referinta pentru creditele consumatorilor IRCC) neatinsa, transformarea acestuia urmand sa aiba loc cel mai probabil anul viitor.

Guvernul Orban, sedinta la ceas de seara in a treia zi de Craciun

Guvernul se reuneste vineri in sedinta, la Palatul Victoria. Potrivit programului anuntat de Biroul de presa al Executivului, sedinta de Guvern incepe la ora 20,00.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,214 seconds )