Libnet.ro
UNICEF

13:00

Republica Moldova sarbatoreste 28 de ani de la obtinerea independentei: Manifestatii in mai multe orase de peste Prut

B1 B1,
Republica Moldova sarbatoreste 28 de ani de la obtinerea independentei: Manifestatii in mai multe orase de peste Prut

Republica Moldova sarbatoreste marti, 27 august, implinirea a 28 de ani de la obtinerea independentei fata de Uniunea Sovietica in 1991. Ceremoniile au inceput depunerea de flori la monumentul. continuă pe B1

VIDEO Republica Moldova aniverseaza 28 de ani de la declararea independentei. Igor Dodon evoca 660 de ani de statalitate

Presedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, promotor fervent al teoriei moldovenismului de sorginte sovietica, teorie potrivit careia actuala republica ar fi urmasa directa si succesoarea vechii tari a Moldovei din epoca medievala, si-a reiterat si marti teza intr-un mesaj adresat moldovenilor cu ocazia implinirii a 28 de ani de la declararea independentei Republicii Moldova, potrivit Agerpres.

Pavel Filip: Republica Moldova inca mai ramane o speranta ca poate deveni tara autentica

Republica Moldova inca mai ramane o speranta ca poate deveni tara autentica, stat suveran, cu oameni prosperi, fericiti, cu familii aici, acasa, cu politicieni responsabili, care nu pleaca mereu capul fata de cei din exterior si lupta cu demnitate pentru interesele cetatenilor sai. Astfel caraterizeaza presedintele interimar al PDM, ex-premierul Pavel Filip, Republica Moldova la cei 28 de ani de independenta.

Igor Dodon: Nu cred ca Republica Moldova va deveni membra a Uniunii Europene El pledeaza pentru intensificarea relatiilor cu Uniunea Euroasiatica

Presedintele Igor Dodon considera ca Republica Moldova nu va adera la Uniunea Europeana, sustinand ca nici Europa nu este pregatita pentru extindere si ca unele state chiar parasesc UE. intr-un interviu pentru postul de televiziune ONT din Belarus, Igor Dodon a mai afirmat ca nu vrea ca Republica Moldova sa fie moneda de schimb in luptele geopolitice ale marilor jucatori si a pledat pentru intensificarea relatiilor cu Uniunea Euroasiatica, potrivit Radio Chisinau.

VIDEO Un barbat din Republica Moldova si-a pierdut viata intr-un accident rutier produs in Ucraina

Un barbat din Republica Moldova si-a pierdut viata in dimineata zilei de duminica, 25 august, intr-un accident rutier produs in Ucraina, pe o sosea in apropiere de orasul Kiev.

Premierul Maia Sandu: Republica Moldova nu poate fi independenta pe deplin atunci cand are o armata straina pe teritoriul ei, atunci cand nu are independenta energetica

Republica Moldova nu poate fi independenta pe deplin atunci cand are o armata straina pe teritoriul ei, atunci cand nu are independenta energetica, a declarat premierul moldovean Maia Sandu, marti, cand.

Dupa ce a scris istorie ca primul ministru al Apararii din Rusia care merge in Republica Moldova, Serghei Soigu, planuieste o revenire la Chisinau intr-o vizita oficiala

Ministrul Apararii, Serghei Soigu, ar putea reveni in Republica Moldova, dupa ce a fost prezent pe 24 august si a avut o intrevedere cu presedintele Igor Dodon. Potrivit presedintelui moldovean, Soigu ar putea.

Ministrul moldovean de Externe: Republica Moldova isi doreste normalizarea relatiilor cu Rusia

Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a declarat, in cadrul unui interviu acordat agentiei ruse TASS, ca Republica Moldova isi doreste normalizarea relatiilor cu Rusia, scrie Mediafax.

Moldova. Potentialul diasporei la 28 de ani de independenta: de la actor politic, pana la talente integre

Independenta Moldovei implineste 28 ani in vara lui 2019. Pe parcursul celor practic trei decenii de independenta, dispozitia populatiei a avut o inclinatie preponderent pesimista. Dominarea sentimentului de neincredere continua sa impulsioneze instinctele de supravietuire ale moldovenilor nu doar in limitele frontierelor nationale, ci si peste hotarele tarii. Din aceste considerente, rolul diasporei moldovenesti este doar in crestere.

ştiri de la B1

actualitate, 13:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2168 seconds )