Libnet.ro
UNICEF

08:30

Revolta unei pensionare, la 31 ani de la Revolutie: Tu, copile, n-ai nici loc de munca, iar eu sa cer ca o nesimtita sa-mi mareasca pensia?!

Adevărul Adevărul,
Revolta unei pensionare, la 31 ani de la Revolutie: Tu, copile, n-ai nici loc de munca, iar eu sa cer ca o nesimtita sa-mi mareasca pensia?!

Cu un singur revolutionar si reprezentantii catorva institutii s-au comemorat la Slatina evenimentele din decembrie 1989. Cateva minute mai tarziu, o doamna in varsta se oprea in fata monumentului si se inchina in fata troitei ridicate in memoria revolutionarilor. continuă pe Adevărul

Revolta unei pensionare: Tu, copile, n-ai nici loc de munca, iar eu sa cer ca o nesimtita sa-mi mareasca pensia?!

O pensionara care a trecut, marti, pe langa troita ridicata in Slatina pentru a-i cinsti pe eroii Revolutiei din 1989, acolo unde autoritatile au organizat o scurta ceremonie, a avut o concluzie amara despre soarta romanilor in ultimii 31 de ani.

Au trecut 31 de ani de la Revolutie. in Buzau, primele impuscaturi s-au auzit pe 22 decembrie

La Buzau, Revolutia din decembrie 1989 a inceput in seara zilei de 22 decembrie. Un numar de 47 buzoieni au murit in urma cu 31 de ani. 25 dintre acestia au murit pe raza judetului Buzau iar ceilalti 22, in Bucuresti, Brasov, Hunedoara, Targoviste si Timisoara.

31 de ani de la Revolutie. Esecul justitiei din Romania

In urma cu 31 de ani, in Bucuresti izbucnea Revolutia care a dus la caderea regimului comunist. A fost ultimul discurs al lui Nicolae Ceausescu. Ce s-a intamplat cu dosarul Revolutiei? Dupa 30 de ani, in aprilie 2019, Parchetul general a trimis in judecata pentru infractiuni contra umanitatii 4 inculpati - Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus si Emil Cico) Dumitrescu. Procurorul general de la acea vreme Augustin Lazar isi cerea scuze pentru durata excesiva a anchetei. in octombrie 2020, insa, instanta suprema a constatat neregularitatea rechizitoriului, iar dosarul s-au putea intoarce la Parchet.

31 de ani de la Revolutie. De unde vine nostalgia post-comunista a unor romani?

Perioada comunista cea mai bine definita de impactul nostalgiei este, cu precadere, perioada anilor 1965-1989. Care sunt sursele nostalgiei? Ce mecanisme determina argumentele de tipul inainte era mai bine? Mai mult de atat, de ce se utilizeaza memoria selectiva in reconstruirea amintirilor de odinioara? Sunt cateva intrebari la care voi incerca sa raspund in cele ce urmeaza.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,193 seconds )