Libnet.ro
UNICEF

07:45

ROBOR la 3 luni a crescut la 2,18%

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
ROBOR la 3 luni a crescut la 2,18%

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a ajuns astazi la 2,18%, cel mai mare nivel din octombrie 2014 pana in prezent, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei BNR). continuă pe Ziarul Bursa

Ratele ii ingenuncheaza pe romani! Indicele ROBOR a crescut la un nivel record (VIDEO)

Lovitura dura pe romanii cu rate! Indicele ROBOR atinge, marti, un nivel record. Potrivit BNR, indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor.

ROBOR la 3 luni a sarit de pragul de 2%

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a sarit de pragul psihologic de 2%, ajungand, ieri, la 2,06%, de la valoarea de marti de 1,92%, conform datelor BNR. Cresterea accelerata a acestui indice, inceputa in urma cu o luna si jumatate, pare sa nu se opreasca, ci, dimpotriva, sa-si continue nestingherita ritmul. Majorarea ROBOR era inevitabila, sustin analistii din piata, care au avertizat de mai multa vreme ca nu doar la noi dobanzile au inceput sa creasca si ca vremea dobanzilor mici a trecut. Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, ne-a precizat, recent: Acest lucru trebuie sa fie clar pentru toata lumea. Atat timp cat inflatia creste, si creste destul de repede avem 1,8% inflatie in luna septembrie, fata de 1,2% in august), va creste si indicele ROBOR. De exemplu, estimarile noastre pentru sfarsitul anului sunt de 2,4% inflatie, pentru primul trimestru din 2018 - undeva la peste 3,5% si peste 4%, pe la jumatatea anului viitor. in aceste conditii este inevitabil, si accentuez - inevitabil -, ca dobanzile sa nu creasca. Daca vor creste mai incet sau mai repede, poate fi o discutie lunga, dar tendinta de crestere a ROBOR in urmatoarele trimestre este una inevitabila.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 07:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2152 seconds )