Libnet.ro
UNICEF

17:45

Romani care dezvolta Romania. Artistul din lumina

Antena3 Antena3,
Romani care dezvolta Romania. Artistul din lumina

O fotografie e la fel de buna precum ochiul care o priveste. Obiectul de arta nu are prea multe proprietati emotionale. Nu e frumos, nu e urat, ele sunt in privitor. O pictura este o pata de vopsea pe o panza, nimic mai mult, o fotografie este o urma de material pe o coala de hartie. Atat: restul lucrurilor este dat de cel ce priveste. continuă pe Antena3

Romani care dezvolta Romania. E timpul pentru design romanesc!

Nu e un secret ca romanii sunt extrem de creativi si de originali. De cativa ani, insa, industriile creative din tara noastra atrag atentia si se impun oriunde in lume. Doi tineri designeri din Bucuresti au hotarat sa stearga praful de pe un brand comunist din anii 70 si sa-l faca actual si cool. Din mainile lor, au renascut ceasurile Optimef, mandria inginerilor de la Uzina de Mecanica Fina din Bucuresti. Dupa trei ani de munca si perseverenta, astazi ceasurile Optimef dau ora exacta in designul mondial si sunt vandute la News York, Tokio si Hong Kong, in magazinele celor mai mari muzee de arta moderna din lume.

Romani care dezvolta Romania. Molecula de talent

Cand ajungi in concept store-ul Mirelei Bucovicean, parca intri in pestera lui Ali Baba. O pestera stralucitoare, plina cu haine pretioase, cu obiecte atent alese si parfumuri rafinate. Moda a fost varful de lance care a purtat in ultimii ani designul romanesc peste granite si ne-a consacrat pe o piata extrem de dura. Iar Molecule F a fost unul Prin multa munca si originalitate, astazi, mari vedete ale lumii, precum Lady Gaga, Madonna sau Beyonce poarta haine cu eticheta romaneasca.

Romani care dezvolta Romania. Lumanari cu suflet

In atelierul ei parfumat dintr-un cartier linistit al capitalei, Oana Botezatu face magie. Alege cu grija portelanuri si recipiente din sticla, parfumuri care mai de care si, dupa o alchimie devenita deja obisnuinta, toarna lumanari. in urma cu 6 ani, pe cand era jurnalist, nici nu se gandea ca va ajunge sa faca dintr-un hobby de sezon meseria de baza.

Romani care dezvolta Romania. Pantofii in care simti ca zbori

Intr-o zi ploioasa de sfarsit de iulie, intr-un club la moda din Bucuresti, un eveniment iese din tipare. Pare un concert rock, combinat cu o lansare, dar parca ar fi si o intalnire calda intre prieteni vechi.

BANCA MONDIALA: Fondurile UE ar trebui sa fie utilizate pentru a dezvolta zonele urbane din Romania

Romania ar trebui sa canalizeze fondurile europene disponibile, impreuna cu alte surse de finantare, pentru a asigura dezvoltarea zonelor urbane intr-un mod durabil, incluziv si competitiv, potrivit unui studiu al Bancii Mondiale privind dezvoltarea urbana durabila pentru perioada de programare 2021-2027, elaborat impreuna cu Comisia Europeana si actorii relevanti din Romania, parte a initiativei Catching-up Regions.

Franta vrea ca n sase luni sa gaseasca solutii pentru ocolirea sanctiunilor americane care mpiedica finantarea proiectelor din Rusia

Franta doreste sa propuna in sase luni solutii pentru ocolirea anumitor sanctiuni americane care ingradesc investitiile franceze in Rusia, pentru a concretiza apropierea economica sustinuta de presedintele Emmanuel Macron, scrie AFP.

ştiri de la Antena3

actualitate, 17:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2251 seconds )