Libnet.ro
UNICEF

09:00

Romania a cheltuit cu 50 de miliarde de lei mai mult decat a incasat in primele 7 luni DOCUMENT

Adevărul Adevărul,
Romania a cheltuit cu 50 de miliarde de lei mai mult decat a incasat in primele 7 luni DOCUMENT

Executia bugetului general consolidat in primele sapte luni ale anului 2020 a inregistrat un deficit de 49,68 miliarde de lei 4,7% din PIB), cu 18 miliarde de lei mai mult decat in perioada similara a anului trecut, arata datele publicate miercuri de Ministerul Finantelor Publice MFP). continuă pe Adevărul

Dupa primele 7 luni, bugetul are un deficit de circa 50 de miliarde de lei (4,7% din PIB)

Primele 7 luni din acest an au dus decalajul dintre veniturile la buget si cheltuielile Statului la aproape 50 de miliarde de lei 4,7% din PIB), arata datele publicate miercuri de oficialii Ministerului Finantelor Publice. Potrivit estimarilor autoritatilor, Romania va incheia acest an cu un deficit bugetar de 6,7% din PIB, insa calculele economistilor estimeaza o valoare mult mai ridicata decat cea din prezentarile oficialilor, de 8% din PIB.

RAPORT PRIVIND EXECUTIA BUGETARA PE TRIMESTRUL AL DOILEA Ministerul Finantelor prognoza un deficit bugetar mai mare cu 6 miliarde lei fata de cel realizat

Bancile au platit impozit pe profit de 0,4 miliarde de lei in trimestrul al doilea 2020, cu 13% mai putin decat in aceeasi perioada de anul trecut Deficitul bugetar pe trimestrul al doilea a fost cu 6,11 miliarde de lei mai mic fata de cel prognozat, arata un raport al MFP privind executia bugetara pe perioada aprilie-iunie. Deficitul efectiv din perioada respectiva a fost astfel de 27,1 miliarde de lei 2,51% din PIB), in timp ce deficitul prognozat era de 33,17 miliarde de lei 3,07% din PIB). Economia a fost lovita puternic in trimestrul al doilea pe fondul restrictiilor de combatere a Covid, iar deficitul pe primele sase luni a fost unul record, de 4,17% din PIB. Deficitul bugetar reprezinta suma pe care trebuie sa o imprumute guvernul pentru a finanta toate cheltuielile programate intr-un an.

Se intampla in Romania: BNR anunta crestere incredibila fata de 2019. Toti cei cu cont bancar trebuie sa stie

Cand vine vorba de datorii, romanii au ajuns la o suma record. Dar acum tendinta generala este de economisire. Datoria la banci a populatiei Romaniei este cu 8 miliarde de lei mai mare decat.

EDITIE ANIVERSARA BURSA - 30 DE ANI 30 de ani Romania, 30 de ani BURSA

Romania are un teritoriu, dar este mai mult decat niste kilometri patrati de teren. Romania are 30 de ani de la Revolutie, dar este mai mult decat un numar insumat de zile. Romania seamana cu ziarul BURSA. Ziarul BURSA are si el niste kilometri patrati de hartie tiparita cu care ar putea acoperi teritoriul Romaniei, ba s-ar impinge si peste Prut.

DOCUMENT Palatul Cotroceni a fost reevaluat Terenul valoreaza mai mult, iar cladirile administrative mai putin

Guvernul discuta in sedinta de luni o hotarare pentru actualizarea bunurilor aflate la Administratia Prezidentiala. Potrivit notei de fundamentare, Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania ANEVAR) a actualizat valoarea de inventar a Complexului Palat Controceni, atat a cladirilor, cat si a terenului. Valoarea cladirilor administrative si anexe a scazut la 405,3 milioane lei, in timp ce terenurile sunt evaluate mai scump, la peste 1 miliard de lei. in schimb, a fost evaluat la mai mult muzeul.

IN CRESTERE USOARA DE LA AN LA AN Profitul sistemului bancar - 2,8 miliarde lei, dupa primul semestru

Sistemul bancar a inregistrat un profit de circa 2,8 miliarde lei, in primul semestru al acestui an, in crestere usoara fata de rezultatul financiar din aceeasi perioada a anului trecut 2,77 miliarde lei), dupa cum reiese din datele publicate de Banca Nationala a Romaniei BNR).

5 miliarde lei in plus pentru programul IMM Invest

Guvernul va modifica IMM Invest si va suplimenta plafonul initial de 15 miliarde lei. Va fi eliminat.

Revolutie in Romania, mai mare decat in 1989. Previziunea crunta din acest moment

O previziune socanta baga Romania in sperieti. in tara noastra, in scurt timp, ar urma sa aiba loc o revolutie violenta cum a fost cea din 1989. Motivul este acela ca oamenii nu se mai simt in siguranta, nu au siguranta zilei de maine. Revolutie in tara noastra, mai mare decat cea din 1989. Previziunea .

Consilier medical, semnal de alarma: Lipsa scolii este mai grava decat virusul pentru copii!

Copiii sunt expusi mai degraba riscului de a fi afectati daca NU se mai intorc la scoala luna viitoare decat de a fi infectati cu noul coronavirus, sustine consilierul medical sef din Marea Britanie.

Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean, ar putea fi un dictator mai crud decat fratele sau, spun expertii. Aceasta a fost numita intr-o alta functie-cheie

Sora dictatorului nord-coreean ar putea fi un lider mai brutal decat fratele sau daca ii va urma la putere, sustin experti militari si cercetatori in materie de politica internationala, relateaza New York Post.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2074 seconds )