Libnet.ro
UNICEF

19:00

Romania clarifica relatiile comerciale cu Turcia, dupa includerea acesteia in lista UE cu tari posibil necooperante

Adevărul Adevărul,
Romania clarifica relatiile comerciale cu Turcia, dupa includerea acesteia in lista UE cu tari posibil necooperante

Ministerul Finantelor va emite un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care clarifica relatiile comerciale cu Turcia, in sensul emiminarii prevederii conform careia nu se deduc cheltuielile rezultate in urma unei tranzactii dintre o persoana fizica sau juridica si o alta dintr-un stat inclus in anexa II din Lista UE a jurisdictiilor necooperante. continuă pe Adevărul

OPINIE DELOITTE: Relatiile comerciale Romania-Turcia, puse in pericol de o prevedere nou introdusa in Codul Fiscal

Companiile care activeaza pe piata din Romania si sunt implicate in relatii comerciale cu parteneri din Turcia intampina probleme serioase la acest inceput de an. O regula nou introdusa in Codul Fiscal, prin Legea 2962020, prevede ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2021, cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzactii cu persoane juridice situate in jurisdictii necooperante in scop fiscal, conform definitiei si listei Uniunii Europene, sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit. Surpriza consta in faptul ca, printre aceste jurisdictii, se afla si Turcia. Consiliul UE a adoptat lista cu jurisdictiile necooperante, pentru prima data, in data de 5 decembrie 2017 si, de atunci, a efectuat mai multe modificari teritorii au fost adaugate sau eliminate din anexele sale). Documentul cuprinde state din afara UE, care, in viziunea institutiilor europene, practica un regim fiscal avantajos si, astfel, incurajeaza companiile din statele membre sa isi erodeze baza impozabila, potrivit unei opinii Deloitte.

Relatiile comerciale Romania-Turcia, puse in pericol de o prevedere nou introdusa in Codul Fiscal

Companiile care activeaza pe piata din Romania si sunt implicate in relatii comerciale cu parteneri din Turcia intampina probleme serioase la acest inceput de an. O regula nou introdusa in Codul Fiscal, prin Legea 2962020, prevede ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2021, cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzactii cu persoane juridice situate in jurisdictii necooperante in scop fiscal, conform definitiei si listei Uniunii Europene, sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit. Surpriza consta in faptul ca, printre aceste jurisdictii, se afla si Turcia.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2113 seconds )