Libnet.ro
UNICEF

01:05

Romania Educata: mult asteptata revolutie in invatamant

Adevărul Adevărul,
Romania Educata: mult asteptata revolutie in invatamant

Scoala nu pregateste elevii pentru viata, sistemul de invatamant este depasit, educatia de azi lasa de dorit. Acestea sunt concluzii la care putem ajunge ca parinti, odata ce ne-am trimis copii la scoala. Initiativa presedintelui Klaus Iohannis, Romania Educata, este solutia pentru ca elevii din Romania, inclusiv fiii mei, sa fie pe deplin pregatiti pentru viata!. continuă pe Adevărul

Romania Educata: Admiterea la liceu inainte de Evaluarea Nationala. Ce alte modificari se pregatesc in Educatie

Proiectul Romania Educata, care promite o mica revolutie in sistemul de educatie, va fi aprobat saptamana viitoare in Guvern prin memorandum, dupa ultimele consultari ale presedintelui Klaus Iohannis cu societatea civila si decidentii politici.

Bacalaureatul prevazut de Romania Educata. Nu se intelege mare lucru

Au aparut in spatiul public o fisa de sinteza a proiectului Romania Educata si declaratiile consilierului prezidential Ligia Deca. Multe dintre prevederile prezentate sunt neclare, necesita explicatii suplimentare, pe care speram sa le obtinem de la forma finala a proiectului Romania Educata RE). Urmeaza un memorandum adoptat de Guvernul Romaniei, probabil mai lamuritor si mai concret in privinta punerii in opera a proiectului prezidential.

Proiectul Romania Educata. Ce spune rectorul Universitatii Tehnice Iasi despre avantajele pentru studenti

Proiectul Romania Educata a fost lansat in anul 2016 si are mai multe obiective pe care trebuie sa le atinga pana in anul 2030.

Romania Educata, un proiect scris de amatori si de care nu aveam nevoie

In sfarsit, aflam ce contine Romania Educata RE) din chiar gura parintelui sau, presedintele Iohannis. Mare dezamagire! Proiectul nu se ridica nici pe departe la inaltimea proiectului Miclea-Funeriu, realizat de o echipa de experti recunoscuti in stiintele educatiei. Prin comparatie, RE a fost realizat prin consultarea a 10. 000 de ilustri necunoscuti, neuniti de o viziune comuna asupra educatiei.

Iohannis: Proiectul Romania Educata va beneficia de un sprijin financiar de 3,5 miliarde de euro

Proiectul Romania Educata beneficiaza de un sprijin financiar istoric de peste 3 miliarde si jum.

Klaus Iohannis: Guvernul isi asuma prin memorandum tintele si obiectivele proiectului Romania educata

Guvernul isi va asuma saptamana viitoare, prin memorandum, tintele si obiectivele proiectului Romania educata, urmand sa stabileasca un plan clar de actiune, cu responsabili si termene pentru implementare, spune presedintele Klaus Iohannis.

Iohannis anunta ca proiectul Romania Educata va fi asumat de Guvern. La cat se ridica sprijinul financiar de care va beneficia proiectul

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca saptamana viitoare Guvernul isi va asuma prin memorandum tintele si obiectivele proiectului Romania Educata. El a adaugat ca va fi infiintat si un grup de lucru transpartinic care se va ocupa cu aspectele cadrului legislativ in vederea implementarii proiectului. El a specificat ca proiectul are un sprijin financiar de de 3,6 miliarde de euro.

LISTA Cele 18 colegii universitare existente in prezent in Romania. in ce consta invatamantul tertiar nonuniversitar la care se intra fara bacalaureat, care apare si in proiectul Romania Educata

Una dintre principalele prevederi ale proiectului Romania Educata este infiintarea colegiilor universitare unde cei care nu au dat bacalaureatul sa poate obtine o calificare de nivel 5, potrivit structurii invatamantului prezentata in fisa de sinteza a proiectului prezidential lansat saptamana aceasta, dupa ultima serie de consultari la Palatul Cotroceni. Aceste colegii exista insa si in prezent in Romania, dupa cum preciza si seful statului. Este vorba de 18 colegii arondate la 16 universitati la care se poate intra cu sau fara diploma de bacalaureat.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2151 seconds )