Libnet.ro
UNICEF

01:05

Romania a inregistrat in primele 7 luni ale anului un nou record in privinta exporturilor, de 32 miliarde de euro. Chiar si asa, importurile sunt mai mari

B1 B1,
Romania a inregistrat in primele 7 luni ale anului un nou record in privinta exporturilor, de 32 miliarde de euro. Chiar si asa, importurile sunt mai mari

Romania a inregistrat in primele 7 luni ale anului un nou record in privinta exporturilor, acestea depasind 32 de miliarde de euro. Chiar si asa importurile sunt mai mari, respectiv 36 miliarde de euro, potrivit. continuă pe B1

Exporturile au crescut cu 5,9%, iar importurile cu 7,0%, in primele sapte luni ale anului

In primele sapte luni ale anului, exporturile FOB au insumat 32072,4 milioane euro, iar importurile CIF au totalizat 36007,5 milioane euro, conform datelor puse la dispozitie de Institutul National de Statistica INS).

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 2,7%, in primele 7 luni ale anului

Cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa), in termeni nominali, a crescut cu 2,7%, in primele sapte luni ale anului, raportat la perioada similara din 2014, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica INS) remis azi redactiei.

Comenzile noi din industria prelucratoare, mai mari cu 3,9% in primele sapte luni ale anului

Comenzile noi din industria prelucratoare au urcat, in termeni nominali, cu 3,9%, in primele sapte luni ale anului in curs, raportat la perioada similara din 2014, acestea inregistrand o crestere si in iulie 2015, atat fata de luna precedenta, cu 1,8%, cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent, cu 13,3%, potrivit datelor Institutului National de Statistica remise azi redactiei.

Peste 9 milioane de lei, rezultat tehnic brut al Gothaer Asigurari Reasigurari

Primele sase luni ale anului au adus pentru Gothaer Asigurari Reasigurari un volum de prime brute subscrise de 36,41 milioane lei, conturand un portofoliu selectiv subscris de asigurator, intr-o dinamica in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat remis azi redactiei.

Bunurile de folosinta indelungata au fost motorul cresterii din primele 7 luni ale comenzilor noi din industria

In luna iulie 2015, comenzile noi din industria prelucratoare au crescut fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 13,3%, a transmis marti Institutul National de Statistica. Cumulat pe primele 7 luni din acest an fata de primele 7 luni ale lui 2014, comenzile noi au crescut cu 3,9%, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor de folosinta indelungata +20,4%). Industria bunurilor de folosinta indelungata cuprinde fabricarea produselor electronice, instrumente optice si echipamente foto, echipamente casnice, de motociclete, biciclete si de de vehicule pentru invalizi, dar si fabricarea de mobila, baterea monedelor, fabricarea bijuteriilor si articolelor similare din metale si pietre pretioase si a instrumentelor muzicale.

Romania a incasat din exporturile pe primele 7 luni 32 miliarde de euro, achitand insa importuri de 36 de miliarde de euro. Bucuresti, Arges si Timis sunt judetele cu cele mai mari exporturi

In primele 7 luni ale anului, Romania a inregistrat un nou record in privinta exporturilor, acestea depasind 32 de miliarde de euro, importurile fiind insa mai mari, respectiv 36 de miliarde de euro. Diferenta dintre ceea ce vindem la export si ceea ce incasam din exporturi, deficitul comercial adica, a fost de 3,9 miliarde de euro, mai mare cu 561,0 milioane euro decat cel inregistrat din primele 7 luni ale anului trecut. Bucuresti, Arges si Timis sunt judetele care acopera cele mai mari exporturi. Cat priveste cei mai mari importatori, acestia sunt Bucuresti, Ilfov si Timis, potrivit datelor din biletinul statistuc al judetelelor, publicat de INS.

Studiu Manpower: una din cinci companii va angaja in ultimele luni ale anului 2015

Un procent de 19% dintre angajatorii romani intentioneaza sa-si creasca personalul in ultimele trei ani care au mai ramas din 2015, in timp ce 11% prevad o scadere a numarului de angajati, arata cea mai recenta editie a studiul Manpower privind.

Consumam, din nou, mai mult decat producem

In primele sapte luni ale anului am importat mai mult decat am exportat. Mai mult chiar, deficitul balantei comerciale a crescut cu 16% fata de aceeasi perioada din 2014. Economistii spun ca este rezultatul masurilor fiscale ale Guvernului, care au stimulat consumul, dar nu si oferta interna.

Speram ca noul Cod Fiscal va aduce o crestere a investitiilor si a consumului in zona privata

Piata materialelor de izolatie a scazut in primele sase luni ale anului fata de aceeasi perioada din 2014, iar estimarile sunt pesimiste pentru acest an, intrucat exista putine lucrari in derulare care sa solicite o izolare corecta, considera Sorin Pana, directorul comercial al URSA Romania.

Deficitul comercial al Romaniei a urcat cu 16% in primele sapte luni, pana la 4 miliarde euro. Importurile cresc mai repede decat exporturile

Exporturile totale ale Romaniei au insumat in primele sapte luni 32,07 miliarde euro, iar importurile au ajuns la 36 miliarde euro, astfel ca deficitul balantei comerciale s-a plasat la circa 3,93 miliarde euro, in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor INS.

ştiri din Economie

ştiri de la B1

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2092 seconds )