Libnet.ro
UNICEF

01:05

Rusaliile: pogorarea Duhului Sfant, intre reconstructia si demolarea omului

Adevărul Adevărul,
Rusaliile: pogorarea Duhului Sfant, intre reconstructia si demolarea omului

Sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant marcheaza inceputul unei noi ere in istoria spiritualitatii umane: reconstructia duhovniceasca a omului, spre desavarsirea sa intru sfintenie. Pericolele insa pandesc la tot pasul, riscand sa demoleze sufleteste omul, in mod definitiv si irevocabil, scrie preotul Eugen Tanasescu, pe blogul sau de pe adevarul. ro. continuă pe Adevărul

Pogorarea Duhului Sfant, intre reconstructia si demolarea omului

Sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant marcheaza inceputul unei noi ere in istoria spiritualitatii umane: reconstructia duhovniceasca a omului, spre desavarsirea sa intru sfintenie. Pericolele insa pandesc la tot pasul, riscand sa demoleze sufleteste omul, in mod definitiv si irevocabil.

Pogorarea Duhului Sfant, de Rusalii. O mare sarbatoare a crestinatatii. Iata semnificatiile ei.

Ortodocsii sarbatoresc duminica, la 50 de zile dupa Pasti, Rusaliile sau Cincizecimea, adica Pogorarea Duhului Sfant asupra apostolilor si ziua in care a fost alcatuita prima comunitate crestina, nucleul Bisericii de mai tarziu. Iata o prezentare detaliata a semnificatiei acestei sarbatori, prezentata de Mediafax. Duminica Cincizecimii, numita in popor si Duminica Mare, este sarbatoarea anuala a pogorarii Sfantului Duh peste Sfintii Apostoli, eveniment pe care il istorisesc Faptele .

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2186 seconds )