Libnet.ro
UNICEF

20:45

Sanctiunile impotriva Iranului: Fractura fara precedent intre Statele Unite si Europa

Hotnews Hotnews,
 Sanctiunile impotriva Iranului: Fractura fara precedent intre Statele Unite si Europa

Dorinta americana de a distruge acordul nuclear iranian din 2015 se traduce in fapte printr-o fractura fara precedent intre Statele Unite si principalii sai aliati europeni, care risca sa dureze daca Donald Trump este reales, scrie AFP. continuă pe Hotnews

SUA va aplica noi sanctiuni impotriva Iranului

Statele Unite au anuntat luni noi sanctiuni impotriva Iranului, transmite dpa.

Reuters: Administratia Trump va anunta luni noi sanctiuni impotriva Iranului

Administratia Donald Trump va anunta, luni, sanctiuni impotriva a zeci de persoane si entitati implicate in programele balistic si nuclear ale Iranului, afirma un oficial american citat de Reuters, potrivit Mediafax. Franta, Marea Britanie si Germania contesta dreptul SUA de a reimpune sanctiuni ale ONU impotriva Iranului Rusia denunta si ea declaratia unilaterala a SUA.

Franta, Marea Britanie si Germania contesta dreptul SUA de a reimpune sanctiuni ale ONU impotriva Iranului Rusia denunta si ea declaratia unilaterala a SUA

Ministrii de externe ai Frantei, Regatului Unit si Germaniei, precum si inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Josep Borrell, au contestat duminica dreptul SUA de a reimpune sanctiuni ale ONU impotriva Iranului, dupa ce Washingtonul a anuntat reintroducerea acestor sanctiuni prin activarea asa-zisului mecanism snapback.

Romania, atac fara precedent la Rusia! Ministrul roman de externe a facut anuntul acum VIDEO

Cazul lui Alexei Navalnii a ajuns sa fie discutat la nivel inalt, in cadrul Uniunii Europene. De altfel si ONU indeamna Rusia sa cerceteze suspiciunea de otravire a liderului opozitiei. Romania, atac fara precedent la Rusia, in scandalul Alexei Navalnii Tarile europene au amenintat sanctionarea Rusiei in legatura cu atacul presupusului agent nervos asupra liderului .

Gest diplomatic fara precedent: Presedintii Romaniei, Poloniei si Lituaniei isi declara sustinerea fata de lupta pentru democratie in Belarus

Intr-un gest fara precedent, presedintele Klaus Iohannis, alaturi de presedintii Poloniei si Lituaniei au semnat o declaratie comuna de sustinere a libertatii si democratiei in Belarus, facand apel la comunitatea internationala sa se alature Uniunii Europene pentru a propune un pachet de masuri care sa sprijine tara in tranzitia politica si economica catre o societate libera.

SUA anunta sanctiuni impotriva Iranului, desi acestea sunt contestate de mai multe state membre ONU

Administratia Trump a anuntat luni noi sanctiuni impotriva ministrului iranian al Apararii, dar si altor persoane implicate in programele balistic si nuclear ale Iranului in sprijinul afirmatiei americane ca toate sanctiunile ONU impotriva Teheranului sunt acum restaurate, o miscare cheie pe care aliatii europeni o contesta, relateaza Reuters.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 20:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2212 seconds )