Libnet.ro
UNICEF

01:05

Sectorul privat din zona euro a inregistrat o crestere peste asteptari in luna august

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Sectorul privat din zona euro a inregistrat o crestere peste asteptari in luna august

Activitatea economica in zona euro si-a revenit in luna august inregistrand cea mai mare crestere din ultimii doi ani, arata un studiu publicat ieri de compania britanica de analize financiare Markit, transmite Reuters. continuă pe Ziarul Bursa

Germania castiga 40 miliarde euro de pe urma crizei din zona euro

Germania castiga de pe urma crizei datoriilor din zona euro peste 40 de miliarde de euro dupa ce neincrederea investitorilor in stabilitatea financiara a unor state din uniunea monetara a ajutat guvernul german sa se imprumute mai ieftin, potrivit datelor Ministerului de Finante de la Berlin, anunta Mediafax.

PwC vede revenirea economiilor perferice din zona euro. O vara linistita pentru prima data in ultimii 3 ani

Economiile periferice ale zonei euro, puternic afectate de criza datoriilor suverane, isi recapata treptat competitivitatea si profita de pe urma unui numar in crestere de turisti straini, arata o analiza recenta a PwC.

Apreciere a leului, pe fondul indicatorilor de incredere din zona euro

BNR a anuntat, ieri, un curs de schimb de 4,4400 lei/euro, moneda europeana depreciindu-se usor cu 1,03 bani fata de sedinta de marti.

Wall Street deschide in crestere, pe fondul unor date pozitive din SUA, China si zona euro

Wall Street a deschis sedinta de tranzactionare in crestere, pe fondul imbunatatirii situatiei pe piata muncii din SUA si de datele peste asteptari privind activitatea din sectorul privat in zona euro si China, potrivit surselor de presa internationale.

Zona euro: Intensificare puternica a activitatii private in august (indicele PMI)

Activitatea privata din zona zone euro a crescut mai puternic decat estimarile in august, cu un indice PMI instalat la cel mai inalt nivel din ultimii doi ani, semn ca relansarea se intensifica, a precizat joi cabinetul Markit, care publica acest indicator, scrie AFP.

Letonia, un nou paradis fiscal in zona euro? Statul baltic vrea sa muste din cota de piata a Ciprului

In mai putin de jumatate de an, zona euro va avea o noua jurisdictie cu taxe mic, pe langa deja consacratele Malta si Cipru. Letonia va intra in competitia penru atragerea companiilor straine cu o taxa pe profit de 15%, devenind astfel un fel de.

Norvegia intampina dificultati, pe masura ce zona euro isi revine

Norvegia, cel mai mare producator de gaze si petrol din Europa Occidentala, are probleme cu impulsionarea cererii, intr-un moment in care restul Europei a reusit sa depaseasca turbulentele economice din ultima jumatate de deceniu, informeaza Bloomberg.

Un guvernator BCE avertizeaza in privinta dezmembrarii zonei euro

Jens Weidmann, membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene BCE), avertizeaza in privinta pericolului pe care il reprezinta eventuala iesire a unei tari din zona euro. Weidmann, care este si presedintele Bundesbank banca centrala a Germaniei), a declarat citat de publicatia germana Capital: Ceea ce ma irita este nepasarea cu care invoca unii un astfel de scenariu.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2101 seconds )