Libnet.ro
UNICEF

07:15

Seful misiunii FMI: Legea darii in plata poate periclita dreptul la proprietate, exista masuri mai bune pentru clienti

Adevărul Adevărul,
Seful misiunii FMI: Legea darii in plata poate periclita dreptul la proprietate, exista masuri mai bune pentru clienti

Legea darii in plata, in forma adoptata de Senat, poate periclita dreptul la proprietate si submina increderea investitorilor straini in economia romaneasca, a declarat luni Reza Baqir, seful misiunii FMI pentru Romania, in cadrul conferintei in care a prezentat concluziile vizitei efectuate la Bucuresti in perioada 2-15 martie. Baqir considera ca exista masuri mai bune pentru a-i proteja pe clientii bancilor aflati in dificultate. continuă pe Adevărul

Seful misiunii FMI pentru Romania, Reza Baqir, prezinta luni concluziile vizitei la Bucuresti

Seful misiunii Fondului Monetar International FMI) pentru Romania, Reza Baqir, prezinta luni concluziile discutiilor de la Bucuresti cu autoritatilor romane, care au avut loc in perioada 2-14 martie, pentru evaluarea anuala a economiei romanesti.

Cum s-au lasat bancherii singuri in ofsaid pe legea darii in plata. Critica proiectul, dar ocolesc dezbaterea cand sunt fata in fata cu consumatorii

Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei BNR), ai bancilor si ai asociatiilor profesionale ale acestora au ocolit ieri dezbaterea privind legea darii in plata in care urmau sa fie fata in fata cu Daniel Zamfir, initiatorul legii, cu avocatul Gheorghe Piperea si cu reprezentantii consumatorilor de servicii financiare.

Sindicatele din banci si asigurari vad riscuri pentru salariatii din sistemul financiar, provocate de legea darii in plata

Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci solicita autoritatilor sa analizeze cu atentie maxima riscurile la care vor fi supusi aproximativ 56. 000 de salariati din sectorul bancar in cazul aparitiei legii darii in plata, care poate aduce prejudicii grave economiei romanesti.

Isarescu: Legea darii in plata face pilaf Legea obligatiunilor ipotecare si regulamentul de functionare a acesteia

Legea privind darea in plata face inaplicabila Legea obligatiunilor ipotecare, adoptata la finalul anului trecut, dupa ce Romania a facut eforturi timp de 25 de ani pentru a indeplini conditiile necesare ca o astfel de lege sa fie functionala, a declarat luni Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR).

Legea darii in plata - argumente pro si contra

ACTUALIZARE 11:44 Deputatul Nicolae Ciprian Nica a declarat: Legea va intra in dezbatere la Comisia Juridica saptamana urmatoare. ------------ Ziarul Bursa organizeaza azi o masa rotunda, cu Comisia Juridica, pe tema Legea darii in plata - argumente pro si contra.

Legea darii in plata i-a speriat pe romanii care isi cauta o locuinta. Ce se intampla cu programul Prima Casa

Legea darii in plata i-a speriat pe romanii care isi cauta o locuinta. De teama ca programul Prima Casa va disparea si ca tot mai multe banci vor creste avansul pentru creditele.

Legea darii in plata nu va avea efecte reale

Legea darii in plata nu va avea efecte reale in piata, este deparere Daniel Manate, presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania ANEVAR). De aceeasi parere este si Adrian Vascu, membru in boardul Asociatiei, considerand ca romanii nu vor renunta usor la casele pe care le au.

FMI recomanda Romaniei sa evite o majorare excesiva a salariului minim si critica efectele retroactive ale Legii darii in plata

Fondul Monetar International recomanda Romaniei sa evite o majorare excesiva a salariului minim si avertizeaza, in concluziile discutiilor de la Bucuresti cu autoritatilor romane, sa evite de asemenea initiative legislative care ar putea submina stabilitatea financiara, cu referire concreta la Legea Darii in plata.

Legea darii in plata - o opinie care nu conteaza

Scandalul in jurul legii darii in plata este declansat de o lupta primara pentru bani, intre banci si o parte din clientela bancara - si ca intotdeauna cand este vorba despre interese, nu conteaza care iti este parerea, ci de partea cui te afli. Prin urmare, ceea ce conteaza pentru mine - anume, parerea mea - de fapt, nu conteaza pentru nimeni. in calitate de ziarist, singurul lucru pe care ambele parti vor sa-l stie despre mine este raspunsul la Esti cu noi sau cu ei? si din afara, pare ca numai de-al dracului nu vreau sa spun, caci tuturor le este clar ca BURSA ia partea legii darii in plata.

FMI dezaproba scaderea TVA-ului. Ce avertisment face seful misiunii Fondului in Romania

Fondul Monetar International FMI) nu recomanda Romaniei reducerea TVA din 2017, atragand atentia ca aceasta masura ar putea afecta atingerea unui deficit de 2,5% din PIB, conform declaratiei sefului misiunii FMI in Romania.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2226 seconds )