Libnet.ro
UNICEF

05:00

SENAT: Modificarea Codului de procedura penala, pe ordinea de zi a plenului

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
SENAT: Modificarea Codului de procedura penala, pe ordinea de zi a plenului

Modificarile aduse Codului de procedura penala ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale si Ordonanta de urgenta 90/2018 cu privire la Sectia pentru infractiunile din Justitie vor fi supuse luni dezbaterii si votului in plenul Senatului, potrivit site-ului institutiei. continuă pe Ziarul Bursa

Senatul a adoptat modificarile aduse Codului de Procedura Penala, dupa decizia CCR

Plenul Senatului a adoptat luni, cu 74 de voturi pentru si 31 impotriva, proiectul de modificare a Codului de procedura penala, dupa ce acesta a fost examinat de CCR. Curtea Constitutionala a declarat 64 de articole neconstitutionale, Comisia juridica din Parlament fiind nevoita sa puna legea in acord cu decizia Curtii. Opozitia a acuzat, insa, ca recomandarile Comisie de la Venetia si cele din MCV sunt inca nerespectate.

SENAT: Modificarile Codului de procedura penala, adoptate

ACTUALIZARE - Barna: Codurile trebuie dezbatute in Parlament ------ * ACTUALIZARE - Toader, despre modificarea Codurilor penale: O solutie declarata constitutionala o transpui in lege ------ * ACTUALIZARE - Dragnea despre ordonanta de modificare a codurilor penale: O istorie care nu se mai termina ------ * ACTUALIZARE - Dancila: Luam in calcul OUG pentru Codurile penale ------ * ACTUALIZARE - Au fost adoptate modificarile aduse Codului de procedura penala ------ Modificarile aduse Codului de procedura penala ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale si Ordonanta de urgenta 90/2018 cu privire la Sectia pentru infractiunile din Justitie vor fi supuse luni dezbaterii si votului in plenul Senatului, potrivit site-ului institutiei.

Senatul a adoptat proiectul de lege privind Codul de procedura penala

Modificarile aduse Codului de procedura penala ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale au fost adoptate luni de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, cu 74 voturi pentru, 31 impotriva si 3.

Senatul a adoptat modificarile la Codul de procedura penala, dupa decizia CCR

Plenul Senatului a adoptat luni, cu 74 voturi pentru, 31 impotriva si 3 abtineri, modificarile aduse de comisia speciala la Codul de procedura penala, necesare dupa ce Curtea Constitutionala a declarat mai multe articole neconstitutionale. Una dintre modificari se refera la renuntarea la sintagma indicii temeinice si revenirea la formularea suspiciune rezonabila. O alta modificare elimina posibilitatea ca suspectul sa poata asista la audierea victimei sau martorilor. A fost insa introdusa posibilitatea ca nesemnarea hotararii judecatoresti sa fie motiv pentru contestatie in anulare si ramane motiv de revizuire a hotararii, ceea ce il poate ajuta pe Liviu Dragnea in cazul condamnarii din dosarul Referendumul.

MODIFICAREA CODULUI RUTIER DIN ITALIA Romanii cu masinile inmatriculate in tara, pusi in dificultate

Romanii din Italia sunt nemultumiti de modificarile Codului rutier care interzic persoanelor care au rezidenta in Italia de mai mult de 60 de zile sa circule cu un vehicul inmatriculat in strainatate, presa relatand cazuri in care soferi avand masini cu numere de inmatriculare romanesti au fost opriti de politie si sanctionati.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1989 seconds )