Libnet.ro
UNICEF

11:45

Sfantul Gheorghe: Traditii, obiceiuri, superstitii

Antena3 Antena3,
Sfantul Gheorghe: Traditii, obiceiuri, superstitii

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai importanti sfinti in calendarul crestin-ortodox. El se sarbatoreste, in fiecare an, la 23 aprilie. In traditia populara, Sfantul Gheorghe mai este intalnit ca. continuă pe Antena3

Sfantul Gheorghe si razboiul strigoilor

Potrivit credintei populare, ajunul zilei de Sfantul Gheorghe este momentul magic in care strigoii se luptapentru a pune stapanire pe sate. Multi oameni pastreaza inca obiceiurile prin care se apara de atacul sufletelor mortilor.

FOTO Primarul Tudor Pendiuc a petrecut invierea alaturi de 2.000 de credinciosi, la Catedrala Sfantul Gheorghe

Peste 2. 000 de oameni au mers, azi-noapte, la Catedrala Sfantul Gheorghe din centrul orasului Pitesti, pentru a primi lumina in suflete, dar si taina invierii Mantuitorului Iisus Hristos. Lumanarile aprinse au adus vestea, la ora 00. 00, ca Iisus a inviat din morti, cu moartea pre moarte calcand.

Traditii populare. De Sfantul Gheorghe, patronul tinerilor si dusmanul vrajitoarelor, se deschide anotimpul cald

Patronul tinerilor si al armoniilor familiale, Sf. Gheorghe e numit in credintele populare romanesti capul primaverii. Despre acesta se spune ca poate invinge vrajitoarele sau ca poate sa le zadarniceasca actele magice si le poate arata celor alesi comorile. Tot el este chezasul tuturor tocmelilor.

Circa 900.000 de romani isi sarbatoresc onomastica de Sfantul Gheorghe

Aproape 900. 000 de romani isi sarbatoresc, miercuri, onomastica, de Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, dintre care peste 700. 000 sunt barbati, majoritatea purtand numele de Gheorghe sau Ghiorghe, scrie Mediafax .

Aproape 900.000 de cetateni romani isi sarbatoresc onomastica de Sfantul Gheorghe

Miercuri se sarbatoreste Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, iar aproape 900. 000 de romani isi sarbatoresc onomastica cu aceasta ocazie, potrivit MAI. Dintre acestia, peste 700. 000 sunt barbati, majoritatea.

Aproape 900.000 de romani isi serbeaza miercuri onomastica, de Sfantul Gheorghe

Aproape 900. 000 de romani isi vor serba miercuri onomastica cu ocazia sarbatorii Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Cea mai mare parte a acestora este reprezentata de barbati.

ştiri de la Antena3

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2226 seconds )