Libnet.ro
UNICEF

14:15

Siegfried Muresan: Presiunea asupra Curtii Constitutionale risca sa izoleze R. Moldova pe plan international

Adevărul Adevărul,
Siegfried Muresan: Presiunea asupra Curtii Constitutionale risca sa izoleze R. Moldova pe plan international

Presiunea politica asupra Curtii Constitutionale risca sa izoleze Moldova pe plan international. Parlamentul European nu va ramane doar un observator la astfel de incalcari constitutionale si se va asigura ca sprijinul actual si viitor pentru Moldova va fi reevaluat. Declaratia a fost facuta de presedintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova, Siegfried Muresan, citat de IPN. continuă pe Adevărul

Siegfried Muresan si Manfred Weber, scrisoare catre presedinta Comisiei Europene. Ce solicita liderii PPE pe tema bugetului UE

Eurodeputatul Siegfried Muresan, vicepresedintele Grupului PPE din Parlamentul European, impreuna cu presedintele Grupului PPE, Manfred Weber, au transmis miercuri o scrisoare comuna presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si presedintelui Consiliului European, Charles Michel, in care prezinta conditiile PPE pentru adoptarea viitorului buget al UE si a Planului de redresare dupa criza generata de pandemia de COVID-19.

Plenul Curtii Constitutionale din Moldova a sesizat Procuratura Generala

Plenul Curtii Constitutionale a sesizat Procuratura Generala in legatura cu declaratiile din presa ale unor figuri publice privind presupusele filaje si intimidari la adresa unor judecatori ai Curtii, transmite IPN.

Anuntul politistilor. Ce vor face dupa decizia Curtii Constitutionale

Multi romani se intreaba daca pot calatori cu masina oriunde fara a mai fi trasi la raspundere, dupa decizia de ieri a Curtii Constitutionale.

Ludovic Orban: Decizia Curtii Constitutionale este aproape un indemn la anarhie, la nerespectarea regulilor

Premierul Ludovic Orban a criticat in termeni foarte duri decizia Curtii Constitutionale referitoare la amenzile date pe perioada situatiei de urgenta. Aceasta decizie este aproape un indemn la anarhie, la nerespectarea legilor, a regulilor. Eu nu pot sa inteleg cum poate o Curte Constitutionala sa dea o asemenea decizie, a declarat joi Orban. Acesta sustine ca se va reveni la vechile amenzi. insa nu explica modul in care se poate reveni la vechile amenzi, deoarece art. 28 din OUG 11999 care le reglementa a fost declarat neconstitutional.

CCR: Hotararea CEDO referitoare la Kovesi nu se refera la decizia Curtii Constitutionale

Magistratii Curtii Constitutionale considera ca nu este vinovata de revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi, deoarece in respectiva cauza ei au fost insarcinati cu judecarea unui conflict de natura constitutionala intre presedintele tarii si guvern.

BCE va continua sa relaxeze politica monetara, in pofida deciziei Curtii Constitutionale germane ca si-a depasit atributiile

Banca Centrala Europeana BCE) ramane dedicata angajamentului de a face tot posibilul, in cadrul mandatului sau, de a readuce inflatia la tinta sa de aproape 2%, a anuntat marti institutia financiara, dupa ce Curtea Constitutionala a Germaniei a decis ca banca centrala si-a depasit atributiile cu programul de achizitii de active, transmite Reuters, potrivit news. ro. BCE ia nota de judecata de astazi a Curtii Constitutionale Federale a Germaniei referitoare la Programul de Achizitii din Sectorul Public, a anuntat banca centrala, adaugand ca Curtea Europeana de Justitie a decis anterior ca programul este legal.

Asociatii ale magistratilor: Decizia istorica a CEDO in cazul Kovesi pune in discutie necesitatea revizuirii legislatiei privind desemnarea judecatorilor Curtii Constitutionale

Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatia Initiativa pentru Justitie cer factorilor responsabili de condamnarea dura suferita de Romania la Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cauza Kovesi sa-si asume consecintele actiunilor lor. Cele doua asociatii ale magistratilor spun ca decizia CEDO pune in discutie necesitatea revizuirii legislatiei privind desemnarea judecatorilor Curtii Constitutionale si a legislatiei pentru numirea si revocarea procurorilor de rang inalt.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.1974 seconds )