Libnet.ro
UNICEF

11:45

Soarta Uniunii Europene depinde de criza de identitate a Germaniei

B1 B1,
Soarta Uniunii Europene depinde de criza de identitate a Germaniei

Vechile tensiuni oscileazaintre ideea unei Europe germane si cea a unui stat german european. Scriitorul Thomas Mann a inaintat aceasta idee in 1953. El spunea ca noua Republica de la Bonn trebuie sa. continuă pe B1

FT: Soarta UE depinde de criza de identitate a Germaniei. Vechile tensiuni penduleaza intre ideea unei Europe germane si cea a unei Germanii europene

Scriitorul Thomas Mann a inaintat aceasta idee in 1953. El spunea ca noua Republica de la Bonn trebuie sa renunte la orice ambitie nationalista de a se ajunge la o Europa germana. Viitorul este acela de a lega tara de vecinii sai pentru a se crea o Germanie europeana, scrie Financial Times, citat de Rador. Au trecut aproape 70 de ani si Germania reunificata de astazi inca se mai cazneste sa se hotarasca. in aceasta luna, influenta Curte Constitutionala din Karlsruhe a arborat steagul nationalist, intentand un proces Bancii Centrale Europene. in aceasta saptamana, cancelarul Angela Merkel a ripostat printr-un plan convenit cu presedintele francez Emmanuel Macron pe tema unui fond de redresare in valoare de 500 miliarde euro, destinat statelor din UE cel mai grav afectate de pandemia de Covid-19.

Pe cine sa credem: Consiliul Uniunii Europene sau pe domnul ministru Citu?

Au aparut Recomandarile Consiliului Uniunii Europene privind Programul national de reforma al Romaniei pentru 2020. Constatarile Consiliului nu rimeaza cu cele ale ministrului Citu, care vede pentru Romania la vie en rose. Nu o sa reiau comentariile la opiniile dlui Citu din articole precedente care se pot rezuma la litera V, model al evolutiei economiei romanesti pe viitor. Cititorii le pot compara cu Recomandarile Consiliului.

Polonia adopta reglementari pentru a preveni preluarile de companii de catre investitori din afara Uniunii Europene

Guvernul de la Varsovia a aprobat miercuri reglementari menite sa ingreuneze preluarea companiilor pe care Polonia le considera de importanta strategica pentru economia sa de catre investitori din afara Uniunii Europene, transmite Reuters.

Franta va permite accesul sezonierilor din alte state ale Uniunii Europene, daca acestia implinesc anumite conditii

Angajatii sezonieri din tarile membre ale Uniunii Europene vor putea merge sa lucreze in Franta daca obtin un contract de munca si respecta masurile sanitare impuse in contextul pandemiei de COVID-19, a anuntat ministrul francez al Agriculturii, Didier Guillaume, citat de cotidianul Le Figaro.

Rezolutia Uniunii Europene privind anchetarea modului in care a fost gestionata pandemia de coronavirus, adoptata de OMS

O rezolutie a Uniunii Europene privind investigarea raspunsului international la pandemia de coronavirus a obtinut marti sustinerea adunarii ministeriale anuale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, informeaza Reuters.

ştiri de la B1

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2036 seconds )