Libnet.ro
UNICEF

01:05

Stagiunea lui Vasily Petrenko de la Enescu 2019

Adevărul Adevărul,
Stagiunea lui Vasily Petrenko de la Enescu 2019

La Bucuresti, prin concertele Festivalului de anul acesta, avem sansa sa asistam la o adevarata miscare tectonica din spatiul simfonic european si putem sa ne dam cu parerea informat asupra viitorului apropiat al unor orchestre. Asadar, Kirill Petrenko si-a inceput mandatul la Berliner Philharmoniker, iar noi am avut ocazia sa-l vedem la al doilea sau concert oficial. continuă pe Adevărul

Adevarul.ro va transmite, de la ora 19.30, concertul Orchestrei Filarmonice din Oslo, dirijata de Vasily Petrenko

Sambata, de la ora 19. 30, in seria Mari Orchestre ale Lumii, la Sala Palatului, va evolua Orchestra Filarmonica din Oslo, dirijata de Vasily Petrenko, avand in program lucrari de Strauss, Enescu si Ceaikovski. Solist va fi violocelistul Johannes Moser. Adevarul. ro va trasmite acest concert.

Dirijorul Vasily Petrenko, marea senzatie a bienalei enesciene

Un ansamblu orchestral de un dinamism, de o eficienta uimitoare, dar un ansamblu cu o vechime de un secol, este Filarmonica din Oslo. Directoratul din ultimii ani, asigurat de Vasily Petrenko, a impus ansamblul in lumea cea mare a muzicii.

INTERVIU VIDEO Dirijorul Vasily Petrenko: Nu stau in fata oglinzii sa gasesc gesturi speciale

Vasily Petrenko vorbeste, intr-un interviu pentru Adevarul, despre motivele pentru care nu pozeaza in ipostaza de dirijor, despre expresivitatea gesticii sale care vine de la sine, pentru ca ii pune pe muzicieni pe primul loc, si despre ce inseamna inregistrarile intr-o lume digitala. Dirijorul povesteste despre planurile pe care le are in opera si despre cele alaturi de Orchestra de Tineret a Uniunii Europene EUYO).

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2159 seconds )