Libnet.ro
UNICEF

00:07

Staniloae Teologie

Libnet Ro
STUDIA DOCTORALIA 42021 COMUNICARILE CONFERINTEI NATIONALE A DOCTORANZILOR iN TEOLOGIE ORTODOXA

STUDIA DOCTORALIA 42021 COMUNICARILE CONFERINTEI NATIONALE A DOCTORANZILOR iN TEOLOGIE ORTODOXA

Cea de-a patra editie a volumului Studia Doctoralia cuprinde o parte din studiile prezentate in cadrul Conferintei Nationale a Doctoranzilor in Teologie Ortodoxa, organizata de Scoala Doctorala Dumitru Staniloae a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, la Centrul social-pastoral Sfanta Cruce al Manastirii Caraiman, judetul Prahova, in cadrul a doua sesiuni, in perioadele 2-6 iunie si 10-13 iunie 2021. La sesiunile de comunicari au participat doctoranzi de la facultatile de teologie ortodoxa din Bucuresti, Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova, Arad si Alba Iulia. Acestia au fost insotiti si indrumati de profesori universitari, intre care decani si directori de scoli doctorale. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta Preasfintitului Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. in cadrul celor doua sesiuni, doctoranzii au prezentat aspectele cele mai relevante din activitatea lor de cercetare, fiecare prezentare fiind urmata de cate o sectiune de intrebari si raspunsuri care a permis angajarea participantilor in dialoguri vii si edificatoare. Conferinta Nationala a Doctoranzilor in Teologie Ortodoxa este organizata anual, incepand din anul 2018, de Scoala Doctorala Dumitru Staniloae a Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul din Bucuresti, cu sprijinul Asociatiei Studentilor Teologi Ortodocsi si al Universitatii din Bucuresti. Redactia.

STUDIA DOCTORALIA 32020 COMUNICARILE CONFERINTEI NATIONALE A DOCTORANZILOR iN TEOLOGIE ORTODOXA

Volumul de fata reuneste studiile sustinute in cadrul Conferintei Nationale a Doctoranzilor in Teologie Ortodoxa care a fost organizata de Scoala Doctorala Dumitru Staniloae a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, la Centrul social-pastoral Sfanta Cruce al Manastirii Caraiman, judetul Prahova, in cadrul a doua sesiuni in perioadele 3-6 septembrie 2020 si 23-27 septembrie 2020. La sesiunile de comunicari au participat doctoranzi de la facultatile de teologie ortodoxa din Bucuresti, Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova, Arad si Alba Iulia si profesori universitari, intre care decani si directori de scoli doctorale, in prezenta si cu indrumarea Preasfintitului Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal. Conferinta Nationala a Doctoranzilor in Teologie Ortodoxa a constituit si de aceasta data o oportunitate deosebita pentru consolidarea constiintei eclesiale si marturisitoare, asumate si cultivate in cercetarea teologica. Totodata, aceasta intalnire a favorizat coagularea unui nucleu al tinerilor teologi la nivel national, articulandu-se posibilitatile de realizare a cooperarii intre doctoranzii de la diferite scoli doctorale in domenii si teme specifice ale cercetarii teologice, a afirmat Conf. Univ. Dr. Adrian Nicolae Lemeni, directorul Scolii Doctorale Dumitru Staniloae a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. in cadrul evenimentului, a fost accetuata ideea ca este nevoie de cultivarea unei elite a tinerilor teologi din randul celor mai buni doctoranzi si de promovarea acestora in misiunea Bisericii astfel incat raspunsurile pe care omul contemporan le asteapta de la comunitatea ecleasiala privind provocarile sociale actuale sa fie ancorate intr-o documentare stiintifica temeinica si intr-o experienta a vietii duhovnicesti, dar si sa fie formulate intr-un mod inteligent si creativ, adaptat generatiilor tinere. Conferinta Nationala a Doctoranzilor in Teologie Ortodoxa este organizata anual, incepand din anul 2018, de Scoala Doctorala Dumitru Staniloae a Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul din Bucuresti, cu sprijinul Asociatiei Studentilor Teologi Ortodocsi si al Universitatii din Bucuresti.

Ce semnificatie au hainele preotesti. Teologii spun ca preotii ar trebui sa evite sa le poarte pe strada uneori

Traducerea rolului si semnificatiei vesmintelor preotesti este oferita de doctorul in Teologie Cezar Pelin, de la Catedra de Liturgica din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae din Iasi. Acesta explica si diferenta extrem de subtire, in cazul vesmintelor preotesti, dintre fala si smerenie.

De unde vine traditia colindelor si ce este colindetul. Profesor: Colindele pot fi cantate inca de pe 21 noiembrie

Un profesor de la Facultatea de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae din Iasi a explicat pentru Adevarul care sunt originele colindelor.

Concurs Ceasca de cultura si Editura Meteor Press (18)

Parintele nostru Dumitru Saniloae sau Viata ca Teologie. de Costion Nicolescu. Parintele Dumitru Staniloae a fost un om asupra caruia Dumnezeu si-a revarsat darul Sau din preaplin. In plus, Parintele a stiut sa fie de o trezvie extraordinara, a stiut sa primeasca darul si sa-l sporeasca .

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2027 seconds )