Statele UE, obligate sa limiteze folosirea grasimilor responsabile de zeci de mii de decese anual
Decizie istorica a Comisiei Europene: Statele membre, obligate sa limiteze acizii trans din alimente - cele mai nocive grasimi, responsabile de zeci de mii de decese anual. continuă pe Wall-Street Ro
• Decizie istorica a Comisiei Europene: Statele membre, obligate sa limiteze acizii trans din alimente - cele mai nocive grasimi, responsabile de zeci de mii de decese anual
Toate statele membre UE vor fi obligate sa limiteze cantitatea de acizi grasi trans nesaturati din alimente, potrivit unui regulament adoptat de Comisia Europeana. Acizii trans sunt cele mai nocive grasimi din alimente, considerate responsabile pentru declansarea unor boli ce provoaca anual 50. 000 de decese in Europa. Produsele alimentare care nu sunt conforme nu vor mai putea fi introduse pe piata dupa 1 aprilie 2021. Masura vizeaza alimentele bogate in grasimi procesate, precum margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prajiturile, biscuitii, popcornul pentru microunde, chipsurile, mancarea semi-preparata sau supele la plic.