Libnet.ro
UNICEF

23:45

Ce nu stiai despre Saptamana Mare: Semnificatii, traditii si superstitii

Antena3 Antena3,
Ce nu stiai despre Saptamana Mare: Semnificatii, traditii si superstitii

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este ultima saptamana a Postului Pastilor, de la Sambata lui Lazar pana in Ziua de Pasti. in aceasta saptamana se fac slujbe bisericesti pentru pomenirea. continuă pe Antena3

Traditii si superstitii in Saptamana Mare: ce sa faci ca sa-ti mearga bine tot anul. in Joia Mare nu se doarme, iar in Vinerea Neagra nu avem voie sa ne tundem

Zilele care premerg invierii Domnului sunt pentru romani o ocazie de a se pregati duhovniceste pentru una dintre cele mai mari sarbatori crestine. Pe langa randuielile bisericesti, credinciosii respecta cu sfintenie, in Saptamana Mare, si o serie de obiceiuri populare, convinsi ca, astfel, vor avea sanatate si noroc tot anul.

Obiceiuri in Saptamana Mare Ce trebuie sa faci sau sa nu faci in aceste zile

Saptamana Patimilor este marcata de o serie de obiceiuri si superstitii. Luni este ziua dedicata aerisirii locuintelor, iar marti se spala geamurile. Miercuri este ultima zi in care se mai face curatenie. Joi se pomenesc mortii, iar vineri se tine post negru. Se spune ca nu este bine sa dormi in Joia Mare pentru ca vei ramane lenes tot anul. Vineri nu se coace nimic.

Ce nu stiai despre vagin

Subiect considerat tabu, vaginul este partea intima a corpului feminin ce ar trebui dezbracat de enigme. Cu cat cunosti mai multe despre acesta, cu atat scad riscurile de a te imbolnavi si cresc sansele de a-ti imbunatati viata sexuala.

VIDEO Mesajul Mitropolitului Clujului catre credinciosi, in Saptamana Mare: Viata are o foarte mare valoare. Nu putem fi indiferenti la terorism

In cuvantul sau catre credinciosii din Mitropolita Clujului, iPS Andrei spune ca viata are o foarte mare valoare si ca in vremurile tulburi pe care le traim credinta este singurul mijloc de sprijin. Prelatul a subliniat in pastorala sa din acest an o idee la care s-a referit in discursul sau si Papa de la Roma.

PNL ataca PSD dupa decizia de convocare a Parlamentului in Saptamana Mare. Care sunt acuzele

Partidul National Liberal sustine ca decizia lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, de a convoca Parlamentul saptamana viitoare este doar o strategie prin care puterea vrea sa lase fara obiect contestatia PNL la CCR in cazul Sova.

ştiri de la Antena3

actualitate, 23:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2485 seconds )