Libnet.ro
UNICEF

11:15

Stirile ProTV: Prabusirea sportului romanesc, dupa Revolutie. Ce ne-a mai ramas, dupa trei decenii

Hotnews Hotnews,
 Stirile ProTV: Prabusirea sportului romanesc, dupa Revolutie. Ce ne-a mai ramas, dupa trei decenii

Sportul mai traieste astazi doar din amintiri. Ne chinuim sa legam o nationala de fotbal, lotul de gimnastica a ajuns o fantoma, inotul a disparut odata cu bazele de altadata, iar echipa de rugby nu mai iese din grupe in competitii. continuă pe Hotnews

Stirile ProTV: Cum s-au transformat institutiile statului in cei 30 de ani de la Revolutia din 1989

Dupa abdicarea fortata a regelui Mihai, in 30 decembrie 1947, s-a instaurat Republica Populara Romania, dupa model sovietic, pana in 1965, cand titulatura tarii a fost schimbata in Republica Socialista Romania, unde forta conducatoare a intregii societati a fost Partidul Comunist Roman.

Stirile ProTV: ANIMATIE GRAFICA Cum a fost impuscat in cap pasagerul masinii urmarite in Constanta

Incident grav in judetul Constanta. Un tanar a fost impuscat in cap de politisti, dupa o cursa nebuna intre localitatile Lumina si Navodari. Se afla pe bancheta din spate a unei masini, al carei sofer nu a raspuns la semnalele echipajului.

FOTOGALERIE Ceausescu, propaganda, foamea, frigul, bisnitarii si nebunia din primul an de dupa Revolutie

1989 a fost pentru multe milioane de romani un an al disperarii, an in care cultul personalitatii tovarasului si tovarasei a ajuns la paroxism, in care lipsa apei, curentului, gazului, caldurii, alimentelor, bunurilor de larg consum era parte a unei vieti de zi cu zi umilitoare. Multi dintre cei care azi sunt tineri, nici nu-si pot inchipui cat de greu era atunci, in timp ce o parte dintre cei care erau atunci tineri tanjesc dupa acele vremuri. La Muzeul National de Istorie, o expozitie prezinta atat grotescul cult al personalitatii sotilor Ceausescu, cat si viata cotidiana din 1989 si cat de mult s-a schimbat societatea in 1990. O parte dintre exponate au legatura directa cu Revolutia.

ştiri din Sport

ştiri de la Hotnews

actualitate, 11:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2242 seconds )