Libnet.ro
UNICEF

22:30

Stolojan la RFI, despre creditele in franci elvetieni : Trebuie gasita o solutie colectiva, daca bancile nu relaxeaza conditiile pentru debitori

Hotnews Hotnews,
 Stolojan la RFI, despre creditele in franci elvetieni : Trebuie gasita o solutie colectiva, daca bancile nu relaxeaza conditiile pentru debitori

Europarlamentarul Theodor Stolojan PNL) spune la RFI ca discursul ministrului Finantelor despre romanii cu credite in franci elvetieni a fost de o aroganta incredibila. Fostul prim-ministru declara ca solutia nu poate fi decat individuala, dar daca bancile nu relaxeaza conditiile, Guvernul si BNR trebuie sa gaseasca o solutie colectiva. continuă pe Hotnews

Purtatorul de cuvant al BNR: Solutiile pentru creditele in franci elvetieni trebuie gasite intre banci si debitori

Bancile trebuie sa evalueze individual cazurile pentru creditele in franci elvetieni si sa gaseasca solutii impreuna cu fiecare client in parte, asa cum Banca Nationala a incurajat intotdeauna institutiile de credit, a declarat vineri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu.

Suciu, BNR: Solutiile pentru creditele in franci elvetieni trebuie gasite intre banci si debitori

Bancile trebuie sa evalueze individual cazurile pentru creditele in franci elvetieni si sa gaseasca solutii impreuna cu fiecare client in parte, asa cum Banca Nationala a incurajat intotdeauna institutiile de credit, a declarat vineri.

Despre imprumutatii in franci elvetieni. Unde gresesc bancile, unde gresec clientii?

E greu sa incepi un text la capatul caruia stii ca vei fi injurat deopotriva de cei din banci si de clientii lor- cei imprumutati in franci. Nu ma numar printre ei, dar am si eu un credit denominat in euro la o banca din Romania. Din pacate, scumpirea francului a impartit presa de business in doua tabere, ambele radicale. Una este tabara care are un dinte impotriva guvernatorului BNR Mugur Isarescu unii spun ca guvernatorul trebuia sa interzica imprumuturile in chf, altii ca putea da un Ordin bancilor ca acestea sa isi protejeze clienti, sau chiar sa controleze cursul francului astfel incat familia Ionescu sa nu simta dublarea ratei). A doua tabara e formata din cei care ii fac prosti pe cei care au semnat contracte de credite in franci si zic Frate, daca ai semnat, asuma-ti si plateste-ti prostia! De ce sa-mi scumpeasca mie ratele la credit ca sa ti le poata diminua tie pentru ca ai fost tampit? Adevarul e la mijloc, ambele tabere au dreptate. De fapt, rectific: ambele tabere se inseala, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Despre imprumutatii in franci elvetieni. Unde gresesc bancile, unde gresesc clientii?

Scumpirea francului a impartit presa de business in doua tabere, ambele radicale. Una este tabara care are un dinte impotriva guvernatorului BNR Mugur Isarescu unii spun ca guvernatorul trebuia sa interzica imprumuturile in chf, altii ca putea da un Ordin bancilor ca acestea sa isi protejeze clienti, sau chiar sa controleze cursul francului astfel incat familia Ionescu sa nu simta dublarea ratei). A doua tabara e formata din cei care ii fac prosti pe cei care au semnat contracte de credite in franci si zic Frate, daca ai semnat, asuma-ti si plateste-ti prostia! De ce sa-mi scumpeasca mie ratele la credit ca sa ti le poata diminua tie pentru ca ai fost tampit? Adevarul e la mijloc, ambele tabere au dreptate. De fapt, rectific: ambele tabere se inseala, scrie Dan Popa pe blogul sau.

OTP Bank taie TEMPORAR dobanzile la creditele in franci elvetieni, la o zi dupa macelul de pe curs

OTP Bank a anuntat ca va aplica reduceri temporare ale marjei de dobanda, cu pana la 1,5 puncte procentuale pentru clientii cu credite in franci elvetieni cu dobanda variabila, in contextul dezastrului de pe cursul leu/franc de ieri . Banca va analiza.

Business report: Cine i-a impins pe romani spre creditele in franci elvetieni; Autostrada Comarnic - Brasov: Lista favorizarilor financiare pe care urmeaza sa le primeasca constructorul; Creste dolarul. Merita sa economisim din nou in USD?

Ce se va intampla cu pretul petrolului in a doua jumatate a anului. Agentia Internationala pentru Energie a estimat ca pretul petrolului va incepe sa urce in a doua jumatate a anului, pe fondul incetinirii ritmului de crestere a productiei in statele din afara OPEC. Fondurile de pensii private care au adus cei mai multi bani cotizantilor. Topul randamentelor. ING, Alico si Generali au fost cei mai eficienti administratori de fonduri de pensii in perioada dintre lansarea sistemului privat in 2008 si sfarsitul anului 2014.

ANALIZA Cine i-a impins pe romani spre creditele in franci elvetieni

Banca Nationala a Romaniei, bancile comerciale, debitorii, care care au luat credite in franci elvetieni din lipsa de educatie financiara, dar si Guvernul si Parlamentul, care au taraganat adoptarea unor proiecte de acte normative sunt principalii vinovati pentru problemele cauzate de deprecierea puternica a leului in raport cu francul elvetian.

VIDEO Ministrul Finantelor: O solutie la creditele in franci elvetieni ar fi extinderea legii privind restructurarea imprumuturilor

Ministrul Finantelor Darius Valcov a declarat vineri seara dupa intalnirea cu oficialii BNR de la banca centrala, ca o solutie pentru persoanele care au credite in franci ar fi extinderea prevederilor ordonantei din 2014 privind restructurarea imprumuturilor, denumita atunci Electorata, act normativ care nu a atras pana acum interesul bancilor si al debitorilor, transmite Mediafax. Valcov a precizat ca sunt 75. 412 de persoane fizice care au credite in franci elvetieni, iar 95% din imprumuturi sunt concentrate la sase banci.

Stolojan: Bancile au o mare responsabilitate, au indemnat persoane neinformate sa ia credite in franci elvetieni

Europarlamentarul Theodor Stolojan sustine ca discursul lui Darius Valcov, ministrul Finantelor, despre romanii care au contractat credite in franci elvetieni a fost de o aroganta incredibila si crede ca solutia poate fi individuala, debitor-creditor, daca bancile comerciale vor crea o relaxare pentru datornici, sau colectiva, in caz contrar.

BNR: Bancile sa gaseasca solutii impreuna cu fiecare client in parte pentru creditele in franci elvetieni

Bancile trebuie sa evalueze individual cazurile pentru creditele in franci elvetieni si sa gaseasca solutii impreuna cu fiecare client in parte, asa cum Banca Nationala a incurajat intotdeauna.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2193 seconds )