Libnet.ro
UNICEF

06:30

Surprizele toxice din noul Cod Fiscal: taxa pe saracie, accize mai mari la tigari, impozite mai mari pe cladiri, contributii la pensii pentru PFA

Adevărul Adevărul,
Surprizele toxice din noul Cod Fiscal: taxa pe saracie, accize mai mari la tigari, impozite mai mari pe cladiri, contributii la pensii pentru PFA

Dupa sase luni de analize si dezbateri, marile gafe si chiar aberatii din regimul fiscal nu au fost corectate, in schimb au aparut cresteri de taxe si impozite sau devansari de termene care vor deruta si mai mult mediul de afaceri. continuă pe Adevărul

Noul Cod Fiscal obliga persoanele fara venituri sa contribuie lunar la bugetul de sanatate. Ce patesti daca nu platesti

Noul Cod Fiscal, care urmeaza sa intre in vigoare din anul 2016, introduce plata obligatorie de contributii de sanatate pentru persoanele care nu au niciun fel de venituri, valoarea lunara a acesteia ridicandu-se la 5,5% din salariul minim brut pe economie. Astfel, chiar daca o persoana nu obtine niciun venit, ea va datora CASS de 66 de lei in fiecare luna, avand in vedere ca salariul minim brut ar urma sa creasca anul viitor la 1. 2000 de lei.

Noul Cod Fiscal, publicat in Monitorul Oficial

Noul Cod Fiscal a fost publicat astazi in Monitorul Oficial.

Noul Cod Fiscal, publicat in Monitorul Oficial. Care sunt cele mai importante prevederi

Noul Cod Fiscal, publicat in Monitorul Oficial, prevede reducerea cotei generale de TVA de la 24% la 20% incepand de anul viitor, aplicarea unei cote speciale de 5% pentru carti, manuale, ziare, reviste, competitii sportive, evenimente culturale, dar si o serie de majorari de taxe, precum impozitul pe locuintele detinute de persoane fizice, dar folosite in scop comercial.

Noul Cod Fiscal: Plata contributiilor de sanatate, obligatorie pentru someri

Cei care nu au niciun fel de venituri nu vor fi scutiti de la plata contributiilor de sanatate, conform noului Cod Fiscal, care urmeaza sa intre in vigoare de anul viitor, informeaza B1 TV. Valoarea lunara a.

Noul Cod Fiscal: Plata contributiilor de sanatate, obligatorie pentru cei fara venit

Cei care nu au niciun fel de venituri nu vor fi scutiti de la plata contributiilor de sanatate, conform noului Cod Fiscal, care urmeaza sa intre in vigoare de anul viitor, informeaza B1 TV. Valoarea lunara a.

Tratamentul cadourilor, tichetelor cadou si al cheltuielilor sociale, potrivit Noului Cod fiscal

In continuare vom prezenta tratamentul fiscal in cazul acordarii de cadouri angajatilor, atat din punct de vedere al angajatorului, cat si din punct de vedere al angajatilor facand o paralela intre tratamentul din prezent si cel conform Legii 227/2015 Noul Cod fiscal). Una din observatii este ca pentru angajator, cadourile in bani sau in natura, inclusiv tichetele cadou pot fi oferite atat salariatilor, cat si copiilor minori ai acestora nu exista conditia ca salariatii sa aiba copii minori).

Codul Fiscal valabil pentru 2016 a fost publicat in Monitorul Oficial! Vezi care sunt cele mai importante schimbari in privinta taxelor si a impozitelor pe care le vom plati de anul viitor

In Monitorul Oficial de joi s-a publicat noul Cod fiscal pe care il vom cunoaste de acum inainte drept Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Este o lege ampla si nimeni nu ar putea sa afirme cu certitudine ca este un Cod fiscal foarte bun or foarte neplacut. Tendinta generala este de crestere a sarcinii fiscale asupra persoanei fizice, in special profesiile independente, PFA-urile vor suporta costul reducerii TVA. Sa speram ca va fi mai bine aplicat decat actualul Cod fiscal! Consultati actul normativ aici!.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2376 seconds )