Libnet.ro
UNICEF

15:30

Tara noastra are un deficit bugetar in crestere de 2,8% din PIB pentru anul 2017

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Tara noastra are un deficit bugetar in crestere de 2,8% din PIB pentru anul 2017

Tara noastra are un deficit bugetar, pe ESA, de maxim 2,8% din PIB pentru anul 2017, iar pe cash este de 2,96% din PIB, conform datelor publicate de Ministerul de Finante. continuă pe Ziarul Bursa

Misa, Finante: Romania a are un deficit bugetar, de maxim 2,8% din PIB pentru anul 2017

Romania a are un deficit bugetar, pe ESA, de maxim 2,8% din PIB pentru anul 2017, iar pe cash este de 2,96% din PIB, a anuntat, marti, ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, dupa audierea sa in Comisia economica din Senat, scrie Agerpres vezi in finalul articolului diferenta dintre cele doua moduri de calcul al deficitului). Suntem intr-un deficit ESA de maxim 2,8%, in conditiile in care tinta asumata la inceputul anului a fost de 2,96%. Deficitul cash este in tinta de 3%, la 2,96%, in conditiile in care la inceputul anului s-a asumat 2,98%. Deficitul structural va fi mai mic decat cel prognozat la inceputul anului si toti acesti indicatori macroeconomici pozitivi ne pozitioneaza intr-o alta relatie cu partenerii nostri de la Bruxelles, a spus Misa.

APS a achizitioneaza unul dintre cele mai mari portofolii de credite neperformante din tara noastra

APS Investments impreuna cu Deutsche Bank si fonduri consiliate de AnaCap au achizitionat portofoliu de credite neperformante in valoare totala de 360 de milioane de euro, detinut anterior in tara noastra de catre banca greceasca Alpha Bank.

Tara noastra a importat 59.369 tone de rosii, in primele noua luni din 2017

Tara noastra a importat 59. 369 tone de rosii in primele noua luni din 2017, o cantitate aproape similara fata de aceeasi perioada din 2016 59. 075 tone), in timp ce exporturile au fost nesemnificative, respectiv de numai 262,2 tone, potrivit balantei comerciale cu produse agroalimentare.

Tara noastra intre statele UE in care procentul discursurilor ilegale de incitare la ura eliminate din mediul online de companiile IT depaseste media europeana

Tara noastra face parte dintre statele membre UE in care procentul discursurilor ilegale de incitare la ura eliminate din mediul online de companiile IT depaseste media europeana 76,2% vs. Aceasta este una dintre constatarile celei mai recente evaluari a Codului de conduita pe aceasta tema, publicata de Comisia Europeana. Totodata, ea arata ca firmele isi indeplinesc in mare masura angajamentul de a elimina majoritatea acestor discursuri in 24 de ore, dar ca mai sunt si aspecte de solutionat, cum ar fi furnizarea unui feedback sistematic utilizatorilor.

Tara noastra, printre fruntasele Europei de Est la declinul demografic

Tara noastra se numara intre primele zece tari din Europa de Est a caror populatie va scadea cel mai mult pana in anul 2050, in timp ce populatia la nivel global va creste pana la aproximativ 10 miliarde de oameni, in parte datorita dublarii numarului de locuitori ai Africii, potrivit unor prospectii ale Organizatiei Natiunilor Unite ONU).

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 15:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,243 seconds )