Libnet.ro
UNICEF

18:15

Teritoriul pe care l-ar putea pierde Marea Britanie dupa Brexit

Antena3 Antena3,
Teritoriul pe care l-ar putea pierde Marea Britanie dupa Brexit

Iesirea din Uniunea Europeana o poate costa pe Marea Britanie un teritoriu strategic. UE a pus viitorul Gibraltar in joc in cadrul negocierilor Brexit.Spania va trebui sa dea unda verde pentru ca. continuă pe Antena3

Efectul Brexit asupra studentilor si muncitorilor romani din Marea Britanie

Expertii spun ca odata demarat Brexit-ul se va deschide o adevarata cutie a Pandorei, cu consecinte imprevizibile pentru soarta celor care studiaza sau muncesc in Marea Britanie.

Tajani: PE va bloca orice acord pentru Brexit care nu garanteaza drepturile cetatenilor UE din Marea Britanie

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a sugerat miercuri, dupa declansarea Brexit, ca Parlamentul European va bloca orice acord pentru Brexit care nu garanteaza drepturile cetatenilor europeni din Marea Britanie si a pledat pentru negocieri corecte si transparente.

Premierul Grindeanu i-a cerut ministrului Andreea Pastarnac sa mearga in Marea Britanie, pentru a discuta despre drepturile si interesele romanilor care traiesc, lucreaza si studiaza pe teritoriul britanic

Premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat, miercuri, ministrului pentru romanii de pretutindeni, Andreea Pastarnac, ca in prima parte a lunii aprilie sa se deplaseze in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, pentru a discuta cu membrii comunitatii romanesti si cu autoritatile britanice. Decizia vine ca urmare a activarii Articolului 50, prin care Marea Britanie va iesi din blocul comunitar.

Brexit: Germania impune prima conditie in negocierile cu Marea Britanie - 'Daca vom afla asa ceva, va fi sfarsitul comportamentului bun al UE

Detlef Seif, un apropiat al cancelarului german Angela Merkel avertizeaza Marea Britanie ca va putea avea acces la piata Uniunii Europene dupa Brexit, doar daca va accepta conditiile stabilite de Bruxelles,.

UE refuza acordurile paralele cu Marea Britanie. Europa pune piciorul in pragul Londrei, in chestiunea Brexit

Temerile Marii Britanii ca Uniunea Europeana va trage de timp cat va putea in procedura Brexit s-au dovedit neintemeiate. La o zi dupa anuntul oficial, UE s-a declarat pregatita pentru lansarea negocierilor cu Marea Britanie.

INTERVIU Siegfried Muresan, purtator de cuvant PPE: Daca Marea Britanie introduce vize pentru cetatenii UE, trebuie reciprocitate/ Europarlamentarul va propune alocarea de bani din bugetul UE pentru contracararea propagandei ruse: Cand ai oameni politici

Partidul Popular European se reuneste miercuri si joi intr-un congres in Malta, un congres intermediar in care se va discuta despre directia Europei, iar temele pe care le vor atinge si le vor vota delegatii PPE in rezolutiile adoptate se refera la siguranta cetatenilor si la situatia economica, a explicat europarlamentarul Siegfried Muresan, purtator de cuvant al PPE, intr-un interviu pentru HotNews. ro in Malta. Vezi in text ce se afla pe agenda Congresului la care vor participa si sefi de state si de guverne precum Angela Merkel si Viktor Orban, dar si presedintele Klaus Iohannis, si ce mize exista pentru Romania, in special in privinta combaterii propagandei ruse. Plus: ce vrea PPE pentru relatia UE cu Marea Britanie, in contextul declansarii Brexitului chiar astazi. Muresan: 'Daca Marea Britanie va impune vize de acces pentru cetatenii UE, vom insista pe reciprocitate. 'Ce trebuie sa faca Romania in contextul discutiei despre o Europa cu mai multe viteze.

Premierul Sorin Grindeanu: Regret ca Marea Britanie nu va mai fi parte din UE. Pentru Romania, statul insular este un partener esential si asa va ramane

Prim-ministrul Romaniei, Sorin Grindeanu, isi exprima regretul ca Marea Britanie nu va mai fi un partener in cadrul comunitatii europene, precizand ca prioritatea Guvernului roman este acum protejarea drepturilor cetatenilor romani in Marea Britanie.

Brexit: Donald Tusk face public ghidul de negociere al UE cu Marea Britanie

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk urmeaza sa deapublicitatii vineri un ghid de negociere al Uniunii Europene cu MareaBritanie dupa ce premierul Theresa May a declansat in urma cu doua zileprocesul de iesire a Regatului unit din blocul comunitar, scrie BBCNewsin pagina electronica. Documentul va fi adoptat de Consiliul Europeandin 29 aprilie.

Marea Britanie nu ameninta Europa in privinta cooperarii pe securitate

ACTUALIZARE 11:52 Premierul Scotiei cere oficial premierului May un nou vot pentru independentaPrim-ministrul Scotiei, Nicola Sturgeon, i-a scris premierului britanic Theresa May o scrisoare prin care ii cere oficial sa permita organizarea unui al doilea referendum pentru independenta Scotiei, inainte de iesirea Marii Britanii din blocul comunitar european, informeaza Reuters.*ACTUALIZARE 10:02 Germania avertizeaza Marea Britanie sa nu adopte o politica de dumping comercial*ACTUALIZARE 09:50 Pretul caselor din Regatul Unit, la prima scadere lunara din 2015 si pana acum---Londra nu incearca sa ameninte UE in legatura cu cooperarea in domeniul securitatii, a declarat, ieri, David Davis, ministrul pentru Brexit, subliniind ca nu acest lucru a vrut sa transmita Regatul Unit prin scrisoarea premierului Theresa May catre liderii europeni, in care aceasta afirma ca esecul negocierilor ar duce la slabirea cooperarii in domeniul luptei antiteroriste.

Presa internationala despre Brexit: Marea Britanie trebuie sa se concentreze pe conditiile Brexitului/O serie de modificari legislative in UK

The Guardian prezinta discutia telefonica dintre Francois Hollande si Theresa May in care liderul francez accentueaza faptul ca administratia britanicatrebuie sa accepte conditiile Brexitului si apoi sa se concentreze peviitoarele relatii economice dintre Marea Britanie si blocul european. CNN descrie implicatiile legislative pe care le are Brexitul asupracadrului juridic al Marii Britanii. Proiectul 'Great Repeal Bill',propus de Theresa May va modifica o mare parte din cadrul legal,convertind prevederi europene in legi ale Regatului Unit si va abrogasuprematia legislatiei europene.

ştiri de la Antena3

actualitate, 18:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2191 seconds )