Libnet.ro
UNICEF

22:45

TREI iNTREBARI. Este o diferenta uriasa acum intre Romania si Turcia, in favoarea Romaniei.

Hotnews Hotnews,
 TREI iNTREBARI. Este o diferenta uriasa acum intre Romania si Turcia, in favoarea Romaniei.

Eu m-am intors anul acesta acasa, in Romania, dupa aproape douazeci de ani petrecuti in Turcia. Este o diferenta uriasa acum intre cele doua tari, in favoarea Romaniei. in Turcia nu putem vorbi despre stat de drept si domnia legii, despre presa si justitie independente, despre o viata politica in care majoritatea identitatilor si intereselor sa fie reprezentate. Romania, dupa ce a trait periculos nu cu mult timp in urma, a revenit spre normalitate. continuă pe Hotnews

TREI iNTREBARI. Privind in globul de cristal

In urma cu doua saptamini, in dupa-masa zilei de 9 decembrie 1), o racheta de test lansata de SpaceX s-a ridicat la o inaltime de peste 12 km, apoi a planat spre sol, si-a repornit motoarele cind a ajuns la citeva sute de metri de pamint si a aterizat. A aterizat si a explodat, de fapt, iar mass media din Australia si pina in Romania a anuntat cu titluri mari explozia spectaculoasa si esecul zborului. Si cam asta a fost tot. NOTA Editor: Contributors. ro propune autorilor sai, acum, la sfarsit de an, trei intrebari despre anul 2020 si perspectivele Romaniei in viitorul apropiat.

TREI iNTREBARI. Ne furam singuri caciula nu mai este doar o zicala romaneasca. S-a internationalizat

Cu riscul de a-mi atrage ironiile cunoscutilor, ma vad nevoit sa-l pomenesc iarasi pe Tocqueville. Ce sa fac daca in ultimele doua secole niciun alt ganditor nu a reusit sa faca atatea predictii confirmate ulterior? Tocqueville vorbea despre pericolul major care pandeste democratiile gandirea in turma si despotismul soft, cel de care nici macar nu mai esti constient, pentru ca e prea moale mou), prea placut si prea lesne de inghitit pe nemestecate. In ziua de astazi, toate media sunt constiente de pericolul stirilor false. Nota: Contributors. ro propune autorilor sai, acum, la sfarsit de an, trei intrebari despre anul 2020 si perspectivele Romaniei in viitorul apropiat.

TREI iNTREBARI. Numirea recenta a lui Sorin Campeanu la invatamant este de-a dreptul impudica la scara nationala

Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media si de opinia publica? La nivel planetar: Niciodata in istoria cercetarii in medicina nu a existat o asemenea mobilizare si incordare intelectuala pentru realizarea in timp-record a unui remediu, asa cum s-a intamplat acum cu producerea vaccinului anti-Covid. Aceasta formidabila isprava nu este suficient constientizata. E prima oara cand planeta se uneste pentru salvarea intregii omeniri. Este o premiera in istoria solidaritatii speciei umane.

TREI iNTREBARI. in 2021 va avea loc o primenire a elitelor, o regasire a spiritului autentic al democratiei liberale.

Ma indoiesc ca vom asista la evenimente spectaculoase. dramatice. Am realizat candva, impreuna cu Mircea Mihaies, o carte de dialoguri intitulataincet, spre Europa. Acum, suntem in UE. As spune, incet, in Europa. Anii Trump s-au incheiat. incurajarea populismului fascistoid si a clericalismul ultraconservator dinspre Washington este, incepand cu luna ianuarie 2021, o pagina dintr-un trecut frustrant,.

TREI iNTREBARI. Batalia criptomonedelor

Exista un fir rosu care leaga raspunsurile mele la toate cele 3 intrebari: schimbarile tectonice care remodeleaza lumea de azi, prin amploarea lor dar si prin viteza lor incredibila. Lumea in care am intrat in decembrie 1989 nu mai seamana deloc cu cea de acum. in fapt, paradoxal, in destule privinte incepe sa semene tot mai mult cu cea pe care am parasit-o atunci.

TREI iNTREBARI. Despre energia geotermala produsa prin fracturare hidraulica

In vacarmul mediatic din 2020, mass media si o parte a opiniei publice din Romania si aiurea) au tratat unilateral problema energetica, un adevarat Ianus bifrons. in timp ce o fata a lui Ianus priveste spre viitorul luminos sugerat de mega-proiectele New Green Deal, European Green Deal ori planul Biden 100% energii curate, de-carbonizarea economiilor, emisii zero de CO2 pana in 2050), cealalta fata a zeului, care priveste spre prezent, a fost acoperita cu valul ignorantei mediatice.

TREI iNTREBARI. Precizarile personale ale domnului Dorneanu

Am citit recent o opinie concurenta la o decizie a Curtii Constitutionale, nr 8472020, in care un judecator, dna Simina Tanasescu, scrie cu subiect si predicat, negru pe alb, ca intr-o anumita privinta cel putin jurisprudenta Curtii este variabila, fluctuanta. Ca institutia actioneaza in buna masura discretionar, ca deciziile ei au devenit impredictibile.

TREI iNTREBARI. Doua teme din 2020 si una din 2021 care ne pot schimba viata. Altele decat COVID

In anul pandemiei, desi s-au intamplat atat de multe in lume, putin loc a mai ramas in spatiul public, in dezbaterile intelectuale si in preocuparile oamenilor in afara de COVID. Virusul a acaparat, practic, tot. Si totusi, cea mai importanta schimbare trecuta in general cu vederea de mass-media si de atentia noastra nu este nici politica, nici strategica, nici economica, nici epidemiologica, ci una de ordin cultural, in sensul cel mai larg al termenului.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2159 seconds )