Libnet.ro
UNICEF

05:30

Tudorel Toader, sedinta de urgenta cu procurorii din CSM. Sectia pentru Procurori continua demersurile de abrogare sau modificare a OUG 7

B1 B1,
Tudorel Toader, sedinta de urgenta cu procurorii din CSM. Sectia pentru Procurori continua demersurile de abrogare sau modificare a OUG 7

Ministrul Tudorel Toader s-a intalnit, vineri, cu procurorii din CSM. intrevederea a avut loc pe tema OUG 7. Tudorel Toader a spus ca este dispus sa renunte la 5 prevederi din ordonanta, printre care cele referitoa. continuă pe B1

Procurorii din CSM cer Inspectiei Judiciare sa cerceteze sectia speciala pentru magistrati: Se impun verificari privind modul de gestionare a acestor scurgeri de informatii

Procurorii CSM vor ca Inspectia Judiciara sa efectueze controale la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, in contextul unor scurgeri de informatii aparute in presa din structura, dar si in contextul declaratiilor sefului sectiei, Gheorghe Stan, transmite Mediafax.

Efect al controversatei OUG 7: Doua sectii importante din DNA ramn fara conducere. Procurorii din CSM: Este necesara abrogarea tuturor prevederilor ordonantei

Directia Nationala Anticoruptie ramane fara conducere in doua sectii importante - Sectia de combatere a coruptiei si Sectia penala - ca urmare a intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta de modificare a legilor justitiei, care interzice delegarile in functiile de conducere din parchete pentru care numirea se face de seful statului. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii CSM) avertizeaza din nou asupra efectelor OUG 7 si spune ca actul normativ trebuie abrogat in totalitate.

Magistratii nu cedeaza: Protestele judecatorilor si procurorilor se extind dupa modificarile de forma anuntate de Tudorel Toader la OUG 7

Judecatorii si procurorii continua protestele fata de OUG 7. La o zi dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat modificarea ordonantei care insa nu rezolva nici pe de parte nemultumirile.

INTALNIRE TUDOREL TOADER - SECTIA DE PROCURORI A CSM: Ordonanta de modificare a Oug 7 va avea cinci puncte

ACTUALIZARE Presedinta CSM, Lia Savonea, a anuntat, astazi, ca, prin noul proiect de ordonanta de urgenta trimis de ministrul Justitiei, se abroga textele din OUG 7 privind delegarile in functii si conditia bunei reputatii. ---- Vicepresedintele CSM, Nicolae Solomon, a anuntat ca membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului au avut, astazi, o intalnire cu ministrul Justitiei, in cadrul careia Tudorel Toader le-a comunicat ca ordonanta de modificare a OUG 7 va avea cinci puncte.

Florin Iordache spune ca Tudorel Toader a gresit ca nu s-a consultat cu magistratii naintea adoptarii OUG 7

Fostul ministru Florin Iordache, seful comisiei parlamentare care a modificat legile Justitiei, il invinovateste pe Tudorel Toader ca nu a discutat cu reprezentantii magistratilor inainte de adoptarea Ordonantei de Urgenta care modifica din nou legile justitiei, spunand ca a fost o greseala a Ministerului Justitiei, iar premierul Viorica Dancila a detensionat luni situatia, initiind un dialog cu asociatii ale magistratilor. Iordache a mai sustinut, la RFI, ca judecatorii si procurorii nu mai au acum motive de nemultumire si ca protestul acestora ii prejudiciaza pe cetateni.

Tudorel Toader absent de la bilantul Parchetului General pe fondul protestului magistratilor

Presedintele Klaus Iohannis participa, miercuri, la prezentarea raportului privind activitatea din 2018 a Ministerul Public condus de procurorul general Augustin Lazar. De la sedinta va lipsi, pentru al doilea an consecutiv, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in contextul in care sute de magistrati din tara protesteaza fata de noile modificari ale legilor justitiei, prin Ordonanta de Urgenta.

UPDATE Tudorel Toader absent de la bilantul Parchetului General pe fondul protestului magistratilor

Presedintele Klaus Iohannis participa, miercuri, la prezentarea raportului privind activitatea din 2018 a Ministerul Public condus de procurorul general Augustin Lazar. De la sedinta va lipsi, pentru al doilea an consecutiv, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in contextul in care sute de magistrati din tara protesteaza fata de noile modificari ale legilor justitiei, prin Ordonanta de Urgenta.

Presa internationala: Kovesi, noua Doamna de Fier a Europei. Tudorel Toader o cheama iar la audieri ca suspecta

Laura Codruta Kovesi este laudata in presa internationala dupa ce a trecut cu succes de audierile din Parlamentul European si a devenit favorita pentru postul de procuror-sef al Uniunii Europene. in timp ce presa straina ii aduce omagii, Sectia speciala pentru anchetarea magistratilor, recent infiintata de Tudorel Toader, o cheama pe Laura Codruta Kovesi, din [] .

TUDOREL TOADER: Articolul din OUG 7 prin care judecatorii puteau fi numiti sefi de parchete va fi abrogat

Noua Ordonanta va fi adoptata saptamana viitoare .

Procurorii din CSM cer Inspectiei Judiciare sa cerceteze sectia speciala pentru investigarea magistratilor

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii CSM) vor ca Inspectia Judiciara sa efectueze un control la Sectia speciala de investigare a magistratilor, in contextul declaratiilor facute de seful sectiei, Gheorghe Stan.

ştiri de la B1

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2179 seconds )