Libnet.ro
UNICEF

08:16

Tulpina de coronavirus detectata in Regatul Unit este mult mai contagioasa cu 50% pana la 74%, potrivit unui studiu

Hotnews Hotnews,
 Tulpina de coronavirus detectata in Regatul Unit este mult mai contagioasa cu 50% pana la 74%, potrivit unui studiu

Noua varianta a coronavirusului detectata in Regatul Unit este mult mai contagioasa cu 50% pana la 74%, potrivit unui studiu publicat online joi, care este ingrijorat de posibilele consecinte asupra numarului de decese si spitalizari legate de Covid- 19 peste Canal, potrivit AFP. continuă pe Hotnews

Coronavirus: ce stim despre noua tulpina aparuta in Regatul Unit

Regatul Unit a decis sa re-carantineze Londra si sud-estul tarii, ca urmare a aparitiei unei noi mutatii ale coronavirusului care pare mai contagioasa decat precedenta. Doua mutatii sunt cruciale, caci afecteaza proteina Spike, gratie careia virusul se fixeaza pe receptorii ACE-2 ai celulelor umane, scrie cotidianul francez Les Echos, preluat de agentia Rador. Olanda a fost prima tara care a reactionat, suspendand zborurile dinspre Regatul Unit, fiind urmata de Belgia si Italia si apoi si de alte tari printre care si Romania. Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS) a declarat pe Twitter ca este in contact cu autoritatile sanitare britanice. Ce stim, in acest moment, de aceasta noua forma de coronavirus ?.

O noua tulpina de coronavirus a fost identificata in Nigeria Este a treia tulpina identificata in lume in mai putin de doua saptamani

O alta tulpina a noului coronavirus pare sa fi aparut in Nigeria, a anuntat joi directorul autoritatii pentru controlul bolilor din Africa, avertizand ca este nevoie de investigatii suplimentare, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.

Regatul Unit a identificat o alta noua varianta de coronavirus Noua tulpina provine din Africa de Sud - UPDATE

Ministrul britanic al Sanatatii, Matt Hancock, a spus ca in Regatul Unit au fost identificate doua cazuri de infectare cu o alta noua varianta de coronavirus dupa ce contactii acestor cazuri au calatorit din Africa de Sud, relateaza Reuters. Aceasta alta tulpina de coronavirus este de mare ingrijorare, deoarece este mai contagioasa.

Ucraina: Noua tulpina de coronavirus, detectata intr-o zona care se invecineaza cu Romania

Noua tulpina de COVID-19se apropie tot mai mult de Romania. Cel putin un caz a fost inregistrat in Ucraina a inregistrat in Transcarpatia, regiunecare se invecineaza cu tara noastrala.

VIDEO Moment istoric in Ajunul Craciunului: Regatul Unit si UE au ajuns la un acord comercial Ursula von der Leyen: Este corect si echilibrat

Regatul Unit a reusit sa ajunga la un acord istoric pentru viitoarea relatie comerciala cu Uniunea Europeana, in Ajunul Craciunului, cu doar cateva zile inainte de finalul perioadei de tranzitie, relateaza Reuters si AFP.

Portul din Dover s-a redeschis pentru a permite soferilor de camioane blocati in Regatul Unit sa paraseasca tara

Portul din Dover s-a redeschis in noaptea de marti spre miercuri, slabind putin cordonul sanitar care strange Marea Britanie dupa anuntul descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2, informeaza AFP, citata de Agerpres. Redeschiderea urmeaza unui acord pentru a depasi criza la care au ajuns Londra si Parisul pentru a permite soferilor de camioane blocati in Regatul Unit sa paraseasca tara pe baza unui test COVID-19 rapid. Aceasta decizie care atenueaza amenintarea unei penurii de produse, dupa ce mii de camioane au fost blocate in Anglia ca urmare a suspendarii timp de 48 de ore a transportului insotit de marfa anuntata de Franta, de care Marea Britanie este foarte puternic dependenta.

CE recomanda statelor membre sa faciliteze reluarea traficului cu Regatul Unit, in vederea evitarii rupturii lanturilor de aprovizionare

Comisia Europeana CE) recomanda statelor membre UE sa faciliteze o reluarea a traficului cu Regatul Unit a calatoriilor esentiale, in vederea evitarii rupturii lanturilor aprovizionarii, dupa ce numeroase tari si-au inchis frontiera cu regatul,.

Canada prelungeste suspendarea zborurilor din Regatul Unit pana la 6 ianuarie

Canada prelungeste pana la 6 ianuarie suspendarea zborurilor din Regatul Unit, masura decisa duminica dupa aparitia in aceasta tara a unei noi variante a coronavirusului, a anuntat miercuri premierul Justin Trudeau, relateaza AFP.

O echipa a ambasadei Romaniei la Londra acorda asistenta romanilor afectati de masurile adoptate de Regatul Unit

O echipa speciala a ambasadei Romaniei la Londra se afla la acest moment la Folkestone, zona de intrare in Eurotunnel, pentru a acorda asistenta consulara cetatenilor romani afectati de masurile adoptate de Regatul Unit si de unele state europene.

Delta si British Airways cer un test negativ pentru zborurile din Regatul Unit la New York

Companiile British Airways si Delta Airlines le vor cere pasagerilor la plecarea din Regatul Unit cu destinatia New York un certificat de test negativ la COVID-19, din cauza incertitudinii din jurul noii tulpini a coronaviruslui, a facut cunoscut ieri guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1979 seconds )