Libnet.ro
UNICEF

17:30

Ultimele voci ale Primului Razboi Mondial, documentarul ce prezinta marturiile veteranilor britanici

Adevărul Adevărul,
Ultimele voci ale Primului Razboi Mondial, documentarul ce prezinta marturiile veteranilor britanici

Seria documentara Ultimele voci ale Primului Razboi Mondial va fi difuzata de BBC Knowledge incepand cu 30 iulie, de la ora 23:00. continuă pe Adevărul

Expozitie in aer liber dedicata implinirii a 100 de ani de la izbucnirea Primului Razboi Mondial

Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR) inaugureaza seria manifestarilor dedicate implinirii a o suta de ani de la izbucnirea Primului Razboi Mondial, prin vernisajul expozitiei Marele Razboi. Neutralitatea 1914 1916), ce are loc joi, 31 iulie, de la ora 13.

Expozitie in aer liber despre Primul Razboi Mondial, la Muzeul National de Istorie, din 31 iulie

Muzeul National de Istorie deschide in 31 iulie o expozitie in aer liber despre perioada neutralitatii in primul razboi mondial. Expozitia poate fi vizitata pana la final de 2014 si trateaza o perioada foarte plina 1914-1916) in care Romania s-a impartit in doua tabere. In acest an se implinesc 100 de ani de la inceperea primului Razboi Mondial, iar in toate Europa centenarul a fost marcat prin diverse manifestari.

100 de ani de la izbucnirea primului conflict global: cum s-a declansat Primul Razboi Mondial fara ca nimeni sa-si doreasca asta

Acum o suta de ani, in vara lui 1914, un tanar sarb tragea focurile de pistol care aveau sa aduca Apocalipsa. inceput aproape din greseala, Primul Razboi Mondial avea sa fie mai sangeros decat orice alt conflict de pana atunci. Milioane de oameni si-au pierdut viata in transee si, patru ani mai tarziu, cand macelul s-a sfarsit, pacea s-a dovedit doar un scurt armistitiu pana la o noua conflagratie mondiala, mai sangeroasa decat prima.

Dincolo de Stiri: Tensiuni romano-ruse. Ne asteapta un al treilea razboi mondial?

Cristina Topescu si invitatii sai, fostul sef al SRI, domnul Costin Georgescu, si analistul de politica externa Dan Petre, au discutat sambata, la Dincolo de stiri, despre o teama care incepe sa.

ştiri din Showbiz

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1973 seconds )