Libnet.ro
UNICEF

22:45

Unde se traieste cel mai mult in Romania? Judetele cu durata de viata cea mai ridicata din tara noastra

Hotnews Hotnews,
 Unde se traieste cel mai mult in Romania? Judetele cu durata de viata cea mai ridicata din tara noastra

Dupa criteriul sperantei de viata la nastere denumita si durata medie de viata), judetul Valcea este la un pol, iar Satu Mare la celalalt. Valcenii au o speranta de 77,87 de ani, iar satmarenii de 73,29 de ani, se arata intr-o cercetare a Statisticii,obtinuta de HotNews. ro. Durata medie a vietii nu prea are legatura cu nivelul PIB-ului pe cap de locuitor, desi am fi tentati sa spunem ca acolo unde nivelul de trai e mai ridicat, speranta de viata e si ea mai mare. E drept, speranta de viata la nastere reprezinta unul dintre indicatorii prin prisma caruia se analizeaza gradul de dezvoltare la care a ajuns o societate. Evolutia acestui indicator este conditionata mai degraba de stilul de viata, de starea de sanatate, de alimentatie si de nivelul educatiei sanitare, decat de conditiile economico-sociale. Vezi lucrarea INS integral in atasament. continuă pe Hotnews

Taxa pe stalp a umflat costurile de productie in industrie. Preturile au crescut cel mai mult in sectorul energetic

In luna mai 2014, media preturilor din industrie a crescut cu 0,8% fata de mai 2013, dupa un an de scaderi continue, scumpirile fiind provocate in principal de introducerea taxei pe constructii si plata, in luna mai, a primei transe din aceasta taxa.

Relaxarea de vara, pericol pentru silueta: cand risti cel mai mult sa te ingrasi

E timpul pentru relaxare, dar nu exista relaxare in vacanta fara satisfacerea unor pofte culinare. De altfel, nicio plimbare prin oras nu intra atat de bine fara o inghetata. Insa, nevoia de desfatare a.

Povestea bebelusului evreu, promovat de nazisti ca fiind cel mai frumos copil arian

In 1935, regimul nazist cauta imaginea perfecta a unui copil arian, pentru a-si consolida si mai mult politica totalitara, rasista si antisemita. Fara sa isi dea seama, inaltii oficiali nazisti au promovat pentru acest lucru un copil de origine evreiasca, scrie publicatia britanica The Telegraph.

O noua premiera in Romania: producem mai mult lemn decat consumam

O noua premiera in Romania: producem mai mult lemn decat consumam. Conform unor date preliminare ale INS, suprafata fondului forestier a cunoscut pentru prima data o crestere, chiar daca minora de 0,1%, insemnand.

Cel mai dificil raliul hard enduro din lume debuteaza pe 13 iulie. Satmareanul Emanuel Gyenes va reprezenta Romania la clasa gold, impreuna cu Ervin Kovacs

Cel mai dificl raliu hard enduro- Red Bull Romaniacs, ajuns la cea de a 11-a editie, debuteaza pe 13 iulie, la Sibiu. Satmareanul Emanuel Gyenes va reprezenta Romania la clasa gold in aceasta competitie, impreuna cu Ervin Kovacs.

Un CASTEL din Romania, al doilea cel mai frumos din lume. E una din cele mai mari si mai bine conservate cetati feudale din Europa de Est

Cetatea Fagaras este al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificarii calatoriilor, informeaza huffingtonpost. com, potrivit Mediafax. in.

Valoarea globala a tranzactiilor ITC a atins in primele trei luni din 2014 cel mai inalt nivel din ultimii 14 ani, respectiv 66,6 miliarde de dolari - studiu EY

Valoarea agregata a tranzactiilor ITC facute publice la nivel global a atins in primul trimestru din acest an cel mai inalt nivel din ultimii 14 ani, respectiv 66,6 miliarde de dolari, in crestere cu 83% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit studiului Global technology Mergers Aquisition, realizat de grupul Ernst Young. Pe primul loc in topul celor mai mari tranzactii anuntate este preluarea WhatsApp de catre Facebook, pentru 19 miliarde de dolari. In Romania, tranzactiile mai proeminente au fost in zona de vanzari on-line, plati on-line, solutii ERP, servicii near-shore, data centers si cloud, a precizat Bogdan Tenu, Senior Manager, Asistenta in Tranzactii, EY Romania.

Praidul are cel mai mare strand cu apa sarata din Romania

Cel mai mare strand cu apa sarata din Romania a fost deschis in statiunea Praid, din judetul Harghita. Strandul ar urma sa puna in valoare potentialul curativ al apelor sarate, care au un efect benefic in tratarea unor boli precum reumatismul sau in recuperarea dupa fracturi. Strandul are o suprafata de peste 5. 200 de metri patrati, din care luciul de apa este reprezentat de aproximativ 2. 000 de metri patrati. in interiorul strandului de la Praid avem doua bazine pentru copii, dintre care unul cu o adancime de 60 de centimetri si altul cu o adancime de 120 de centimetri, precum si un bazin pentru adulti, spun reprezentantii Societatii Nationale a Sarii. Compania de stat a finantat aceasta investitie cu suma de 1,5 milioane de euro.

Cel mai bun premier? Cel mai bun presedinte?

Cel mai bun premier pe care l-ar fi putut avea Romania este Traian Basescu. El se numara printre putinii politicieni romani - daca nu chiar singurul - care a inteles ca sistemul nu se darama, sistemul se reconstruieste si se consolideaza din interior. Din nefericire, cele mai multe parghii pentru reformarea sistemului se gasesc la Palatul Victoriei si nu la Cotroceni.

Olanda invinge fortareata mexicana in cel mai dramatic meci din Brazilia. Urmeaza razbunarea pentru Romania

Olanda, adevarata campioana mondiala, a invins duminca seara Mexicul cu 2-1, dupa ce mexicanii au condus cu 1-0 pana in minutul 88. Olandezii, bagati in cuptorul infernal de la Fortaleza in care mexicanii jucau pentru a doua oara in Brazilia si erau ca pestii in apa in acea caldura umeda, avusesera pana in minutul 88 un penalty meritat refuzat, o bara si un sut al lui Robben scos ca la handbal de portarul Ochoa. In minutul 88, olandezii au facut o schema magistrala din corner: cand toti mexicanii se asteptau la o minge deviata spre poarta, olandezii au trimis cu capul in afara careului, mingea s-a dus in spate, iar Sneijder a trimis o torpila in plasa foto) - prima minge pe care portarul minune Ochoa nu a vazut-o in Brazilia. La 1-1, in minutul 4 de prelungiri, Robben a crosetat in careul mexican, a fost faultat, iar olandezii au inscris de la punctul cu var pentru 2-1 si calificarea in sferturile de finala. Ce meci, cel mai frumos de la mondial, Olanda este cu adevarat adevarata campioana mondiala, care nu are nici un tilul mondial. Urmatorul pas? Razbunarea suprema este asteptata de toata Romania: Olanda sa bata si Grecia daca se califica elenii), echipa care a fost sustinuta de arbitraj atat in barajul contra Romaniei, dar si in ultimul meci din grupele CM 2014 cand s-au calificat in ultimele secunde dintr-un penalty controversat.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2195 seconds )