Libnet.ro
UNICEF

22:30

Valentin Lazea, economistul-sef al BNR: Romania are nevoie de peste 20 de ani pentru a reduce decalajul fata de UE privind PIB

Hotnews Hotnews,
 Valentin Lazea, economistul-sef al BNR: Romania are nevoie de peste 20 de ani pentru a reduce decalajul fata de UE privind PIB

Romania va avea nevoie de peste 20 de ani pentru a reduce decalajul privind PIB-ul pe cap de locuitor din Uniunea Europeana, dar nu este obisnuita cu planurile pe termen lung, fiind o societate cu respiratie scurta, a declarat, luni, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea, citat de Mediafax. continuă pe Hotnews

Lazea: Romania are nevoie de peste 20 de ani pentru a reduce decalajul fata de UE privind PIB.

Romania va avea nevoie de peste 20 de ani pentru a reduce decalajul privind PIB-ul pe cap de locuitor din UE, a explicat economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea, la un seminat pe tema capitalismului, scrie Mediafax. El a subliniat ca ca Romania este o societate cu respiratie scurta: O eroare a elitelor intelectuale romanesti este sa forteze ritmul economic crezand ca este dezirabil sau posibil sa revenim la 5-6%, ritmul de crestere de dinainte, cu sau fara fonduri .

Lucian Croitoru: Romania are nevoie de un nou program cu FMI, dar nu pentru bani

Romania are nevoie, in acest moment, de un nou acord cu Fondul Monetar International FMI), considera Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei BNR).

Lazea: Romania are nevoie de peste 20 de ani pentru a reduce decalajul fata de UE

Romania va avea nevoie de peste 20 de ani pentru a reduce decalajul privind PIB-ul pe cap de locuitor din UE, dar nu este obisnuita cu planurile pe termen lung, fiind o societate cu respiratie scurta, a declarat, luni, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea.

Lazea: Elitele au dispretuit talpa tarii, crezand ca Romania se dezvolta indiferent cum traiesc saracii

Una dintre erorile fundamentale ale elitelor romanesti pe tot parcursul istoriei moderne a fost ca au crezut ca soarta celor multi si nevoiasi este irelevanta pentru dezvoltarea economica, a declarat luni Valentin Lazea, economistul-sef al BNR.

Lazea: Cota unica a supraincalzit economia inainte de criza.

Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, care a dorit sa mentioneze insa ca vorbeste in nume propriu, a rezumat la sediul Reprezentantei Comisiei Europene, la lansarea studiului Capitalismul romanesc, incotro? Modelul de crestre economica post 1989autori Daniel Daianu, Bogdan Murgescu), erorile elitei politice in ultimii 20 de ani fata de locuitorii din mediul rural, talpa tarii. In primul rand, anularea repartitiilor la tara pentru medici si profesori care a contribuit .

Tinerii de la sate sa aiba 10% din locurile universitatilor

Universitatile de stat sa aloce anual 10% din locurile disponibile celor mai buni tineri din mediul rural, pentru anumite domenii precum educatia sau medicina, cu conditia ca acestia sa se intoarca sa profeseze la sate cel putin trei ani, propune economistul-sef al BNR Valentin Lazea.

Prognoza pesimista: avem nevoie de peste 20 de ani ca sa ajungem Europa

Romania va avea nevoie de peste 20 de ani pentru a reduce decalajul privind PIB-ul pe cap de locuitor din UE, dar nu este obisnuita cu planurile pe termen lung, fiind o societate cu respiratie scurta, a declarat, luni, economistul-sef al.

Un client din Romania are 8,8 contacte lunare cu banca

Clientii bancari din tara noastra are, in medie, 8,8 contacte lunare cu o institutie de credit, potrivit unui studiu realizat de GfK pentru BCR.

Ponta: Romania are un aparat administrativ foarte greu guvernabil

Tara noastra are un aparat de stat foarte greu de guvernat, a declarat premierul Victor Ponta, intr-un interviu pentru Deutsche Welle, informeaza Realitatea. net.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2056 seconds )