Libnet.ro
UNICEF

01:05

Vasile Dancu: Avem crestere economica fara dezvoltare. Da senzatia unei dinamici pozitive, dar, de fapt, nu foloseste la nimic

Adevărul Adevărul,
Vasile Dancu: Avem crestere economica fara dezvoltare. Da senzatia unei dinamici pozitive, dar, de fapt, nu foloseste la nimic

Cresterea economica din Romania este una fara dezvoltare, cu care ne impaunam in statistici, consuma resurse, da senzatia unei dinamici pozitive, insa nu foloseste la nimic, a declarat, luni, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei, vicepremierul Vasile Dancu. continuă pe Adevărul

Vasile Dancu: Avem crestere economica cu care ne impaunam in statistici, dar este crestere fara dezvoltare

Cresterea economica din Romania este una fara dezvoltare, cu care ne impaunam in statistici, consuma resurse si da senzatia unei dinamici pozitive, insa nu foloseste la nimic, a declarat, luni, ministrul Dezvoltarii Regionale si.

Vasile Dancu: Avem probleme grave de transparenta in institutiile publice

Vicepremierul Vasile Dancu a declarat sambata, dupa sedinta informala de Guvern, ca rapoartele de monitorizare pe Legea 544 privind accesul liber la informatiile de interes public dau la iveala probleme foarte grave de transparenta.

Vasile Dancu: Avem probleme grave de transparenta. Cererile in baza legii accesului liber la informatie sunt tratate discretionar, uneori intentionat

Vicepremierul Vasile Dancu a declarat sambata, dupa sedinta informala de Guvern, ca rapoartele de monitorizare pe Legea 544 privind accesul liber la informatiile de interes public dau la iveala probleme foarte grave de transparenta. Potrivit vicepremierului, majoritatea instututiilor publice nu mai prezinta un raport la sfarsitul anului, site-urile nu mai prezinta informatiile obligatorii, iar tratamentul cererilor de transparenta si liberul acces la informatie este facut discretionar de foarte multe ori si facut uneori intentionat in asa fel incat sa ingreuneze accesul la informatiile de interes public.

O lume fara crestere economica - utopie sau realitate?

Liderii mondiali si delegatiile din aproape 200 de tari, participanti la lucrarile Conferintei ONU asupra schimbarilor climatice, au o agenda incarcata pe care figureaza probleme diverse legate in principal de reducerea emisiilor de CO2 in vederea atingerii unui deziderat major - mentinerea cresterii temperaturilor globale sub doua grade Celsius. Asa cum am mai scris, vor fi si cateva lucruri care nu vor fi discutate. Pe langa exemplele descrise aici, cred ca un alt subiect va fi evitat de participantii la Conferinta: Este posibil ca omenirea sa supravietuiasca fara crestere economica, reducand/stopand astfel emisiile crescande de gaze cu efect de sera?.

Vasile Dincu: Avem ultima civilizatie rurala din Europa / Integrarea in UE a dat o lovitura mortala taranului, complexul industrial-agrar din Europa a venit peste noi ca tancurile sovietice

Vasile Dincu: Avem ultima civilizatie rurala din Europa / Integrarea in UE a dat o lovitura mortala taranului roman, complexul industrial-agrar din Europa a venit ca tancurile sovietice.

BUGET 2016: crestere economica de 4,1%, venituri mai mari cu 1,6%

Bugetul pentru 2016 prevede venituri totale de 231,12 miliarde lei, in crestere cu 1,6% fata de anul curent, fiind bazat pe o crestere economica de 4,1%, iar PIB-ul este estimat la 746,6 miliarde lei, cu 6% mai mare decat cel preconizat pentru acest.

Buget 2016: crestere economica de 4,1%, venituri mai mari cu 1,6% si PIB de 746,6 miliarde lei

Bugetul pentru 2016 prevede venituri totale de 231,12 miliarde lei, in crestere cu 1,6% fata de anul curent, fiind bazat pe o crestere economica de 4,1%, iar PIB-ul este estimat la 746,6 miliarde lei, cu 6% mai mare decat cel preconizat pentru acest an, potrivit proiectului de lege, citat de Mediafax.

Vasile Dincu: Avem ultima civilizatie rurala din Europa si ar trebui sa o protejam

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, vicepremierul Vasile Dincu, a declarat, luni, ca Romania trebuie sa isi protejeze civilizatia rurala, intrucat este ultima din Europa. El a precizat ca pentru acest lucru este necesara o strategie nationala.

Ancorarea perspectivelor de crestere economica a Romaniei

Unul din marile rezultate ale economistilor din ultimele decenii vizeaza maniera in care anticiparile actorilor economici influenteaza evolutia economiei. De la inflatie, la comportamentul investitional, la cresterea economica toate sunt influentate de anticipari.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2213 seconds )