Libnet.ro
UNICEF

10:45

VIDEO ARHIVA 22 decembrie: Se implinesc 24 de ani de la fuga sotilor Ceausescu si de la anuntul revolutionarilor la TVR: Am invins!

Hotnews Hotnews,
 VIDEO ARHIVA 22 decembrie: Se implinesc 24 de ani de la fuga sotilor Ceausescu si de la anuntul revolutionarilor la TVR: Am invins!

22 decembrie 1989 a ramas in istorie ca ziua caderii regimului comunist din Romania. In acea dimineata, dupa ce autoritatile spalasera asfaltul din centrul Capitalei de sangele victimelor din noaptea precedenta, muncitorii de pe marile platforme s-au adunat din nou si au ocupat inca de dimineata Piata Universitatii. In jurul pranzului, Nicolae si Elena Ceausescu aveau sa paraseasca sediul Comitetului Central, la bordul unui elicopter. In jurul orei 12:15, Televiziunea Romana isi reia emisia, iar Mircea Dinescu si Ion Caramitru apar in fruntea unui grup de revolutionari, anuntand fuga dictatorului si strigand Am invins!. continuă pe Hotnews

VIDEO ARHIVA 21 decembrie - 24 de ani de cand Revolutia cuprindea Bucurestiul. Ultimul discurs al lui Nicolae Ceausescu: Alo, tovarasi, asezati-va linistiti!

21 decembrie este ziua in care, in urma cu 24 ani, Revolutia Romana - inceputa la Timisoara - cuprindea si Bucurestiul. In dimineata acelei zile, pe fondul protestelor din orase precum Timisoara sau Brasov, Nicolae Ceausescu organiza o mare adunare populara in fata fostului Comitet Central al Partidului Comunist Roman. Mitingul avea sa se intoarca insa impotriva liderului comunist. Huiduielile multimii s-au transformat intr-un protest deschis, iar dupa incheierea mitingului, in ciuda eforturilor autoritatilor de a calma spiritele, muncitorii de pe marile platforme industriale au intrerupt lucrul si li s-au alaturat protestatarilor. Ziua de 21 decembrie a adus si primele victime ale Revolutiei in Capitala.

22 decembrie 1989. Poporul preia puterea. Se infiinteaza Consiliul Provizoriu al Frontului Salvarii Nationale

La primele ore ale zilei de 22 decembrie 1989, marile uzine bucurestene si-au incetat activitatea. Grupuri masive de muncitori de la Grivita Rosie, Vulcan, 23 August, Pipera, Republica au pornit spre centrul.

SPECIAL. Ziua de 22 decembrie 1989, povestita de Mircea Diaconu

Maestrul Mircea Diaconu a fost invitatul lui Radu Tudor intr-o editie speciala a Punctul de intalnire, in care a povestit cum a trait ziua de 22 de cembrie 1989 si ce s-a intamplat in Bucuresti in acea.

Horoscop de weekend 20-22 decembrie

Astrologul Tina Rizea, specialistul cotidianului Adevarul, a intocmit horoscopul acestui sfarsit de saptamana. Afla ce ti-au pregatit astrele in weekendul 20-22 decembrie 2013.

VIDEO Eroii de la Cluj, comemorati la 24 de ani de la Revolutie

Astazi se implinesc 24 de ani de la inceputul Revolutiei din 1989, ocazie cu care Asociatia pentru Adevarul Revolutiei Cluj, impreuna cu celelalte patru asociatii de revolutionari din Cluj-Napoca si in parteneriat cu autoritatile clujene aduc un omagiu eroilor cazuti la Cluj.

FOTO VIDEO 22 decembrie 1989 in Capitala, ziua libertatii: manifestantii ocupa punctele-cheie, haos pe strazi si frica in case

Ziua doi de Revolutie in Bucuresti. Informatia unei represiuni violente si moartea unor manifestanti in cursul noptii a circulat aproape instantaneu, inca de la sapte dimineata grupuri mari de muncitori se aflau pe drum spre centru. A fost momentul fugii lui Ceausescu si ziua in care revolutionarii castigau libertatea. Tot atunci, se crea Consiliului Frontului Salvarii Nationale.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2543 seconds )