Libnet.ro
UNICEF

18:45

VIDEO Dezbatere Historia: Ce aduce nou referendumul din Scotia pentru miscarile separatiste din Europa?

Adevărul Adevărul,
VIDEO Dezbatere Historia: Ce aduce nou referendumul din Scotia pentru miscarile separatiste din Europa?

Rezultatele oficiale ale referendumului din Scotia anunta o victorie categorica a unionistilor. Acestia ar fi castigat 55,42% din voturile scotienilor. Districtul decisiv pentru soarta Regatului Unit si a Uniunii Europene a fost Fife, care a votat NU. Totusi acest lucru e departe de a calma miscarile separatiste din Europa. continuă pe Adevărul

Dezbatere Historia: Ce aduce nou referendumul din Scotia pentru miscarile separatiste din Europa?

Rezultatele oficiale ale referendumului din Scotia anunta o victorie categorica a unionistilor. Acestia ar fi castigat peste 55,42% dintre voturile scotienilor. Districtul decisiv pentru soarta Regatului Unit si a Uniunii Europene a fost Fife, care a votat NU. Un sondaj de tip exit-poll, prezentat de BBC, anunta ca independenta Scotiei a fost respinsa cu 54 %. Totusi acest lucru e departe de a calma miscarile separatiste din Europa.

Basescu: imi exprim convingerea ca referendumul din Scotia va revalida unitatea Regatului Unit

Presedintele Basescu si-a exprimat convingerea ca referendumul din Scotia va revalida unitatea Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord. Seful statului a mentionat ca UE, NATO, dar si Romania.

Presedintele Parlamentului European, despre referendumul din Scotia: Rezultatul ma linisteste

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat ca este linistit de rezultatul referendumului din Scotia, relateaza AFP. Marturisesc: rezultatul ma linisteste, a declarat germanul,.

Traian Basescu, despre referendumul din Scotia

Peste cateva ore se vor inchide urnele la referendumul pentru independenta Scotiei. in acest context, imi exprim convingerea ca acest referendum va revalida unitatea Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord si apartenenta Scotiei la acesta. Si Uniunea Europeana, si Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord NATO), dar si Romania au nevoie ca Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord sa ramana un partener puternic, asa cum este in prezent.

Referendumul din Scotia duce lira la cursul maxim al ultimilor doi ani

Moneda britanica, lira sterlina, s-a apreciat ieri, pe pietele externe, consemnand cel mai ridicat curs din ultimii doi ani fata de euro.

Regina Elizabeth a II-a face apel la unitate, dupa referendumul din Scotia

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a transmis poporului britanic un apel la unitate, dupa respingerea, prin referendum, a initiativei privind independenta Scotiei. Cunoscand poporul scotian, nu am niciun.

FOTO. Gafa impardonabila la CNN. Prezenta la referendumul din Scotia a fost de... 110%

Potrivit primului grafic, 58 la suta dintre scotieni ar fi votat pentru independenta Scotiei, iar 52 la suta ar fi votat impotriva. Ulterior, postul de televiziune american a realizat greseala facuta si a schimbat graficul, aratand ca 52 la suta au votat impotriva independentei, iar 48 la suta pentru.

Hollande: Referendumul din Scotia este determinant pentru Europa

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a decarat ca rezultatele referendumului privind independenta Scotiei sunt decisive pentru intreaga Europa.

Adevarul Live: referendumul din Scotia, care poate rupe Regatul Unit, a inceput. Corespondenta de la Glasgow

De la ora 12. 00, jurnalistii Adevarul Elena Dumitru si Cristian Unteanu discuta despre referendumul din Scotia, care a inceput in urma cu cateva ore. Iulia Badea-Gueritee, trimisul special Adevarul in Scotia, va intra in direct pentru a ne aduce ultimele evolutii.

FOTOGALERIE Cum a aratat referendumul din Scotia pe primele pagini ale ziarelor din intreaga lume

Fara exceptie, presa cu tiraj national din Regatul Unit a facut editii speciale pentru referendumul din Scotia. Unele ziare, cum ar fi Mirror, au publicat chiar si cate doua editii in aceasta dimineata. Pe plan international, presa din Spania, unde exista cel putin doua miscari separatiste puternice, a fost cea care a rezonat cel mai bine cu subiectul.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2127 seconds )