Libnet.ro
UNICEF

16:45

VIDEO Pesta porcina africana a ajuns in Buzau. Ce a declarat proprietarul porcului bolnav descoperit in Panatau

Adevărul Adevărul,
VIDEO Pesta porcina africana a ajuns in Buzau. Ce a declarat proprietarul porcului bolnav descoperit in Panatau

Buzaul a ajuns al 11-lea judet cu focare ale pestei porcine africane. A fost confirmata prezenta virusului la porci din doua gospodarii, din Patarlagele si Panatau, ai caror proprietari ar fi primit carne din aceeasi sursa, de la o ruda din Tulcea. Acestia spun insa ca oaspetele lor nu le-a adus carne si ca alta ar trebui sa fie sursa infectarii. continuă pe Adevărul

Cum a ajuns pesta porcina africana in judetul Buzau, confirmata duminica in doua gospodarii

Duminica a fost confirmata prezenta virusului pestei porcine africane PPA) la porcii din doua gospodarii, din localitatile Lunca, Patarlagele, si Panatau, judetul Buzau. Vinovat pare a fi un barbat din Frecatei, judetul Tulcea, venit luna trecuta in vizita la rudele sale din comuna Panatau. Buzaul devine al 11-lea judet cu focare de pesta porcina africana.

Pesta porcina africana a ajuns in Bulgaria

Autoritatile bulgare au anuntat ca au depistat primul focar de pesta porcina africana din aceasta tara, la o ferma aflata in apropierea frontierei cu Romania, informeaza site-ul Euronews. Sapte.

Pesta porcina africana a intrat si in judetul Buzau. Au fost descoperite animale bolnave in Patarlagele si Panatau

Buzaul nu scapa de pesta porcina africana, maladie care face ravagii de mai multa vreme in gospodariile romanilor. Cel putin trei cazuri au fost confirmate telefonic de un laborator de specialitate din Bucuresti. CJSU si Centrul Local pentru Combaterea Bolilor au fost convocate pentru duminica, ora 9.

Focare de pesta porcina africana, in judetul Buzau

Pesta porcina a fost confirmata in judetul Buzau, au anuntat autoritatile judetene convocate astazi in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta. Doua focare au fost confirmate de laboratorul national de referinta in doua gospodarii din localitatile Panatau si Lunca, o suspiciune fiind si intr-o alta gospodarie din judetul Buzau.

Noi focare de pesta porcina africana

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti a confirmat, duminica dimineata, doua focare de pesta porcina africana in doua exploatatii de mici dimensiuni din localitatile Patarlagele si.

Trei muncitori ai unei ferme cu focar de pesta porcina africana, prinsi cu carne furata din unitatea comerciala

Trei muncitori ai fermei Romsoci Tichilesti Braila, acolo unde a fost declarat focar de pesta porcina, fiind in curs actiunea de eutanasiere a celor 35. 000 de animale, au fost prinsi in trafic cu carne furata din interiorul societatii comerciale. Cei trei sunt cercetati penal, anunta Politia Braila.

Pesta porcina africana a mutat Craciunul in august: mii de porci taiati si criza pe piata congelatoarelor la Galati

Oamenii se tem ca autoritatile ar putea sa le ia animalele, iar despagubirile sa vina peste cateva luni sau sa nu vina deloc. Primarii din comunele galatene recunosc ca, de cateva zilele, satele miros a sorici si a jumari. Dupa lege, taierea porcilor in localitatile unde nu exista pesta porcina nu este restrictionata in niciun fel.

Explicatii despre pesta porcina africana de la Ministerul Agriculturii: Multi sunt dezinformati

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale MADR), Sorin Rosu Mares, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa la Bistrita, ca o mare parte a populatiei este dezinformata.

Pesta porcina africana se extinde in judetul Constanta. inca doua localitati intra in carantina

In doua localitati din judetul Constanta a fost confirmat virusul pestei porcine africane, iar Centrul Local de Combatere a Bolilor a decis uciderea preventiva a porcilor.

Guvern: Iohannis sa nu mai exploateze politic situatia privind pesta porcina africana

Guvernul Dancila il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca exploateaza politic criza pestei porcine africane si da asigurari ca a luat si ia toate masurile necesare pentru controlul si combaterea.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 16:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2214 seconds )