Libnet.ro
UNICEF

19:00

VIDEOFOTO: ECLIPSA DE SOARE 2015. Care sunt cele trei locuri din Romania de unde se va vedea cel mai bine eclipsa din 20 martie

România Liberă România Liberă,
VIDEOFOTO: ECLIPSA DE SOARE 2015. Care sunt cele trei locuri din Romania de unde se va vedea cel mai bine eclipsa din 20 martie

Vineri, 20 martie, va avea loc prima eclipsa a anului 2015. Este vorba despre o eclipsa totala de Soare vizibila din nordul Oceanului Atlantic, eclipsa partiala fiind observabila din Europa, nordul Africii si vestul Asiei. Fenomenul va fi observabil si de pe teritoriul Romaniei. Daca la Bucuresti, magnitudinea maxima a eclipsei va fi de 0,53 53%), exista in tara noastra trei locuri de unde eclipsa va avea o magnitudine maxima de peste 60%. continuă pe România Liberă

VIDEOFOTO: Care sunt cele trei locuri din Romania de unde se va vedea cel mai bine eclipsa din 20 martie

Vineri, 20 martie, va avea loc prima eclipsa a anului 2015. Este vorba despre o eclipsa totala de Soare vizibila din nordul Oceanului Atlantic, eclipsa partiala fiind observabila din Europa, nordul Africii si vestul Asiei. Fenomenul va fi observabil si de pe teritoriul Romaniei. Daca la Bucuresti, magnitudinea maxima a eclipsei va fi de 0,53 53%), exista in tara noastra trei locuri de unde eclipsa va avea o magnitudine maxima de peste 60%.

Topul fericirii in Europa - Care sunt cele mai fericite state / Romanii, mai fericiti decat francezii, spaniolii sau italienii

Cetatenii danezi recent pensionati sunt cei mai fericiti europeni, in timp ce la polul opus se afla pensionarii bulgari cu varste peste 75 de ani, arata un studiu Eurostat publicat vineri, de Ziua Internationala a Fericirii, potrivit caruia romanii se afla la mijlocul clasamentului, scrie Mediafax.

Care sunt cele mai fericite state din Europa. Ce loc ocupa Romania

Cetatenii danezi recent pensionati sunt cei mai fericiti europeni, in timp ce la polul opus se afla pensionarii bulgari cu varste peste 75 de ani. Romanii se afla la jumatatea clasamentului, arata un studiu Eurostat publicat vineri, de Ziua Internationala a Fericirii.

VIDEO ECLIPSA DE SOARE 2015. O coincidenta rara va avea loc pe 20 martie: trei evenimente astronomice se vor suprapune

Este deja o chestiune de ore pana cand trei evenimente astronomice se vor suprapune, in urma unei rare coincidente.

GALERIE FOTOVIDEO: ECLIPSA DE SOARE 2015. Locuri din Bucuresti de unde poti vedea cel mai bine eclipsa din 20 martie

Vineri, 20 martie, va avea loc prima eclipsa a anului 2015. Este vorba despre o eclipsa totala de Soare vizibila din nordul Oceanului Atlantic, eclipsa partiala fiind observabila din Europa, nordul Africii si vestul Asiei. Fenomenul va fi observabil si de pe teritoriul Romaniei. La Bucuresti, magnitudinea maxima a eclipsei va fi de 0,53 53%), iar obscuratia suprafata eclipsata a Soarelui) va fi 0. Daca vei fi in Capitala in intervalul 10:48 si 13:04, iti recomandam cateva locuri de unde poti privi eclipsa partiala de Soare.

De unde puteti observa eclipsa de soare, evenimentul care va mai avea loc abia in 2027

Societatea Astronomica Romana de Meteori va instala pe platoul din Piata Tricolorului telescoape dotate cu filtre de protectie pentru observarea eclipsei de Soare. Cei care vor sa urmareasca acest fenomen trebuie sa stie ca vor fi disponibili ochelari de eclipsa pentru cei care vor sa priveasca eclipsa cu ochiul liber.

Care sunt cerintele minime de sistem pentru Windows 10?

Prin amalgamul de informatii despre Windows 10 publicate in ultimele zile, au fost facute publice si cerintele minime de sistem pentru noul sistem de operare. in teorie, Windows 10 suna foarte bine si pare sa remedieze unele dintre cele mai mari probleme introduse de catre Windows 8 si Windows 8. Pana cand acesta va fi [].

Eclipsa, Super Luna si echinoctiul, in weekend. Astrologii explica cum ne afecteaza fizic si emotional cele trei fenomene

Eclipsa partiala de Soare, Super Luna si echinoctiul de primavara sunt cele trei evenimente astronomice care au loc in acest weekend. Fenomenul rar, intalnit de doar patru oriin decursul unui mileniu, ne va influenta starea fizica si emotionala, afirma specialistii in astrologie.

VIDEO: Afla care sunt tarile din Europa afectate de catre Eclipsa de Soare din 20 martie

Eclipsa din 20 martie se va vedea din Romania doar partial, dar in Uniunea Europeana lucrurile nu stau chiar atat de simplu. Motivul! Pe teritoriul tarilor nordice, acolo unde eclipsa va atinge praguri maxime, iar magnitudinea eclipsei va depasi 80%, sunt instalate sisteme care genereaza aproape 90 GW de energie solara. Citeste si: Ultima Eclipsa de Soare pana in 2020 .

Unde pot vedea bucurestenii eclipsa de soare

Cei care vor sa observe eclipsa de soare care va avea loc vineri, 20 martie, o pot face sub indrumarea specialistilor.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2156 seconds )