Libnet.ro
UNICEF

07:30

Vulnerabilitate Fiscala

Libnet Ro
Avertismentul BERD pentru Romania: Cheltuielile publice sunt asteptate sa creasca in continuare, din cauza majorarii salariilor, a pensiilor si a deficitului fiscal

Avertismentul BERD pentru Romania: Cheltuielile publice sunt asteptate sa creasca in continuare, din cauza majorarii salariilor, a pensiilor si a deficitului fiscal

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare BERD) nu si-a modificat estimarile privind evolutia economiei romanesti in 2024 si avertizeaza ca principala vulnerabilitate ramane pozitia fiscala.

BERD se asteapta ca economia Romaniei sa accelereze abia in 2025

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare BERD) nu si-a modificat estimarile privind evolutia economiei romanesti in 2024 si avertizeaza ca principala vulnerabilitate ramane pozitia fiscala, potrivit unui raport publicat de institutia.

BERD isi mentine estimarile privind un avans de 3,2% al economiei romanesti in 2024

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare BERD) nu si-a modificat estimarile privind evolutia economiei romanesti in 2024 si avertizeaza ca principala vulnerabilitate ramane pozitia fiscala, arata un raport publicat miercuri de institutia financiara internationala.

Avertismentul BERD pentru Romania: Atentie la cresterea salariilor, pensiilor si a deficitului fiscal

BERD nu si-a modificat estimarile privind evolutia economiei romanesti in 2024 si avertizeaza ca principala vulnerabilitate ramane pozitia fiscala, potrivit unui raport publicat miercuri.

Daianu: Deficitul bugetar este o vulnerabilitate majora, care nu poate fi intretinuta la nesfarsit

Deficitul bugetar este o vulnerabilitate majora, care nu poate fi intretinuta la nesfarsit, iar pentru corectia acestuia este necesar, printre altele, sa se renunte le facilitati si portite de optimizare fiscala, in timp ce ANAF trebuie sa caute sa colecteze mai bine, considera presedintele Consiliului Fiscal, Daniel Daianu. Deficitul bugetar este o vulnerabilitate majora, care .

Controlul fiscal preponderent din biroul ANAF versus controlul la sediul contribuabililor: Vulnerabilitate sporita sau avantaje pentru companii?

Controalele fiscale vor fi mai numeroase, mai eficiente, mai rapide si directionate spre anumite zone de risc datorita digitalizarii administratiei fiscale si a introducerii raportarilor aproape in timp real a taxelor si impozitelor. Verificarile documentare sau desk audit vor fi tot mai frecvente, avand in vedere ca trebuie sa atinga tinta de 60% din total controale fiscale, conform Planului National de Redresare si Rezilienta PNRR). Este vorba de o reforma fundamentala a modului in care se efectueaza inspectia fiscala, iar implicatiile pentru contribuabili vor fi semnificative. Vor aduce aceste schimbari o vulnerabilitate sporita sau mai multe avantaje pentru companii? Aceste aspecte au fost analizate in a XIX-a editie a Conferintei Anuale de Taxe PwC Romania in cadrul unei dezbateri in care au fost prezentate argumentele pro si contra in privinta efectelor acestor schimbari asupra contribuabililor.

Anca Dragu, fost ministru de Finante: Faptul ca Statul schimba frecvent fiscalitatea si ca asta nu i se pare o problema, va rog sa ma credeti ca e anormal! Traim o situatie anormala pe care suntem cu totii datori sa o admonestam

Statul roman are prostul obicei de a schimba peste noapte sistemul de taxe si impozite pentru ca uneori e o dovada de forta. Ce ministru sunt eu daca nu schimb taxele? Uneori numai pentru ca ministrul considera ca e de datoria lui sa o faca. Alteori e doar un comportament neonest care denota lipsa de respect la adresa contribuabililor. Iar cineva intotdeauna petrecerea celorlalti. Faptul ca Statul schimba frecvent fiscalitatea si ca asta nu i se pare o problema va rog sa ma credeti ca e anormal. Traim o situatie anormala pe care suntem cu totii datori sa o admonestam, a spus vineri fostul ministru al Finantelor, Anca Dragu, la o intalnire la Academia de Studii Economice, orgaizata cu prilejul lansarii unui nou indicator de macro-vulnerabilitate al companiilor care ia in calcul instabilitatea fiscala si cea sociala.

Dupa 3 ani de munca, expertii Coface impreuna cu un grup de profesori din ASE au construit un indicator de macro-vulnerabilitate al companiilor, care ia in calcul instabilitatea fiscala si cea sociala

Practic, modelul matematic care sta in spatele acestui indicator permite simulari cu privire la efectul asupra mediului de afaceri al diferitelor scenarii probabile: cresterea salariului minim introducerea impozitului pe cifra de afaceri, cresterea deficitului fiscal al Romaniei etc. Sunt schimbari structurale care apar de pe o zi pe alta. Sunt schimbari fiscale sau sociale care au efecte asupra businessului. Rata somajului, chiar si inflatia pot afecta mediul de afaceri prin prisma costurilor cu forta de munca sau a nivelului veniturilor. Toate impreuna formeaza un tablou pe care nu-l poti intelege fara sa te uiti la fiecare punct al lui in parte. Intuim ca variabila deficitul fiscal, a explicat vineri Iancu Guda, coordonatorul din partea Coface a grupului comun de lucru cu ASE. Din partea Academiei de Studii Economice coordonatorul a fost prof. univ. dr. Monica Dudian.

Miliardul pierdut de Trump in 1995: scutiri de impozite si vulnerabilitate politica exploatata de Clinton

Ce fel de geniu pierde un miliard de dolari intr-un singur an?, s-a intrebat retoric luni Hillary Clinton, la o zi dupa ce New York Times a dezvaluit date din declaratia fiscala a lui Donald Trump din 1995, potrivit Agerpres.

Deficitul schimburilor comerciale, o vulnerabilitate a economiei romanesti

Importurile si-au accelerat cresterea, in timp ce exporturile incetinesc, pe fondul reducerii competitivitatii economiei romanesti. Cauzele sunt multiple si tin de la politica fiscala a executivului pana la evolutia economica a zonei euro, principalul recipient al exporturilor.

Consilier prezidential, despre Codul fiscal: Romania are nevoie de relaxare fiscala, dar e importanta maniera in care se realizeaza, etapizarea masurilor care sa nu aduca nicio vulnerabilitate (VIDEO)

Consilierul prezidential pe probleme economice, Cosmin Marinescu, a vorbit vineri la Cotroceni despre motivele pentru care presedintele a ales sa retrimita Codul Fiscal in Parlament. in primul rand, acesta a.

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2091 seconds )