Libnet.ro
UNICEF

10:30

Ziua Culturii Nationale

România Liberă România Liberă,
Ziua Culturii Nationale

Agenda artistului in 2013 a insumat o serie de succese pe scene internationale: debutul la Teatrul Balsoi din Moscova si lucrari dificile dirijate la Opera Comica Berlin si la Konzerthausorchester Berlin. Cariera sa a fost marcata de altfel de colaborari cu prestigioase ansambluri europene. Printre cele mai importante experiente artistice ale muzicianului se numara ocuparea pozitiei de dirijor-asistent al lui Vladimir Jurowski la pupitrul celebrei orchestre London Philharmonic 2008-2009); in aceeasi formula a fost dirijor-asistent la Festivalul de Opera de la Glyndebourne editiile din 2008 si 2010) si in toamna lui 2010 a dirijat opera Despre dragoste si alti demoni P. Eotvos) in productia Operei Nationale de la Strasbourg si Mulhouse. Dirijorul german continua o frumoasa colaborare cu orchestrele Radio Romania: in martie 2011 a dirijat la Bucuresti Orchestra Nationala Radio la inchiderea Festivalului International de Chitara, iar un an mai tarziu a inceput colaborarea cu Orchestra de Camera Radio. continuă pe România Liberă

De Ziua Culturii Nationale, carte cu semnatura lui Eminescu, expusa pentru o zi

De Ziua Culturii Nationale, Biblioteca Judeteana Mures va expune cartea de Elemente de poetica, metrica si versificatiune, scrisa de Timotei Cipariu si editata in 1868, carte ce poarta, pe prima pagina, semnatura lui Mihai Eminescu.

Primul CD realizat de Orchestra Romana de Tineret, lansat de Ziua Culturii Nationale

Editura Casa Radio marcheaza Ziua Culturii Nationale prin lansarea primului CD realizat de Orchestra Romana de Tineret, dirijata de Cristian Mandeal, joi, de la ora 20. 30, in foaierul Ateneului Roman din Bucuresti.

Ofelia Popii se intoarce pe scena Teatrului din Sibiu de Ziua Culturii Nationale

Actrita Ofelia Popii, una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate interprete ale scenei Teatrului Radu Stanca din Sibiu, se va intoarce.

Scriitorul Liviu Antonesei si solistii Teatrului de Opereta Ion Dacian, la Zilele Culturii Nationale de la Focsani

Directia Judeteana pentru Cultura Vrancea, in parteneriat cu Teatrul Municipal Maior Gh. Pastia, Ateneul Popular Maior Gh. Pastia si Ansamblul Folcloric Tara Vrancei organizeaza in perioada 15-17 ianuarie Zilele Culturii Nationale.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2288 seconds )