Libnet.ro
UNICEF

14:15

ZIUA UNIVERSALA A IEI Pasind inainte, cu mandrie, pe drumul traditiei populare

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
ZIUA UNIVERSALA A IEI Pasind inainte, cu mandrie, pe drumul traditiei populare

IA, strigatul de independenta al vestimentatiei taranesti, pornit din mii de razboaie aflate in odaile strabunicilor, cucereste acum lumea intreaga. intai a fost albul, a urmat negrul si dupa aceea un curcubeu de cu-lori a cuprins camasa traditionala. continuă pe Ziarul Bursa

Ziua Universala a Iei. Regina Maria, cea mai infocata admiratoare a camasii din in

Ia traditionala romaneasca, ajunsa in atentia publicului international dupa ce a fost pictata de Henri Matisse, este celebrata, luni, 24 iunie, in peste 50 de tari. Dincolo de exuberanta succesului pe care l-a inregistrat ia in lume, etnologii romani atrag atentia ca adevarata mostenire culturala este vestimentatia completa prezenta dintotdeauna in portul popular romanesc.

Ziua Universala a Iei, marcata de ambasade din toata lumea! MAE: Considerata drept reper al identitatii romanesti, ia a atras atentia de-a lungul timpului prin frumusetea si bogatia decoratiilor

Ministerul Afacerilor Externe saluta sarbatorirea Zilei Universale a Iei, in 24 iunie, si a catalogat acest tip de imbracaminte traditionala drept un etalon de frumusete si istorie populara, potrivit.

MAE sarbatoreste Ziua Universala a Iei

Ministerul Afacerilor Externe saluta sarbatorirea de astazi a Zilei Universale a Iei - un etalon de frumusete si istorie populara.

ştiri din Cultura

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 14:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2109 seconds )