Libnet.ro
UNICEF

17:45

1 miliard de lei pentru Ministerul Sanatatii la rectificarea bugetara. Banii vor merge catre plata medicamentelor

Adevărul Adevărul,
1 miliard de lei pentru Ministerul Sanatatii la rectificarea bugetara. Banii vor merge catre plata medicamentelor

Ministerul Sanatatii va beneficia de o alocare suplimentara de aproape 1 miliard de lei la rectificarea bugetara. Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta, care a explicat ca va acoperi, astfel, o neincasare de 500 de milioane din taxa clawback si adaugand in mod concret 570 de milioane de lei catre CNAS pentru plata medicamentelor si a serviciilor. continuă pe Adevărul

inca un miliard de lei pentru Prima Casa, dupa ce locuintele s-au ieftinit cu 4,5% in primul semestru

Executivul ar putea suplimenta plafonul garantiilor pentru creditele din cadrul programului Prima Casa cu un miliard de lei pentru acest an, din care 300 milioane lei sunt pentru achizitia locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte ANL), potrivit unui proiect de hotarare de Guvern.

Andreea Paul: Prin rectificarea bugetara, sa se reia imediat investitiile publice

PDL solicita Guvernului ca la rectificarea bugetara sa gaseasca solutii pentru relansarea economica si crearea de locuri de munca prin reluarea imediata a investitiilor publice si accelerarea absorbtiei banilor europeni, a declarat prim-vicepresedintele democrat-liberal Andreea Paul, ieri, intr-o conferinta de presa, la finalul sedintei BPN al partidului.

Ministerul Finantelor va suplimenta cu un miliard lei plafonul de garantii pentru programul Prima casa

Ministerul Finantelor va suplimenta cu un miliard lei plafonul de garantii alocat bancilor care vand credite ipotecare prin programul Prima Casa, potrivit unui proiect de hotarare publicat pe site-ul.

Rectificarea bugetara: Deficitul bugetar urca la 2,3% din PIB, bani la Sanatate, Educatie, ...

Prima rectificare bugetara din acest an se bazeaza pe un PIB mai mare cu 2,6 miliarde lei, iar deficitul bugetului consolidat va creste de la 13,4 miliarde lei la 14,7 miliarde lei, prin folosirea banilor rezervati PNDI catre alte proiecte, iar plafonul de garantii va fi majorat cu 2 miliarde de lei, transmite Mediafax. Astfel, Produsul Intern Brut estimat a fost revizuit in urcare la 626,2 miliarde lei, iar deficitul bugetar pe cash va creste de la 2,1% din PIB la 2,3% din PIB. Pe ansamblu, .

ANALIZA: Optimismul din pix. Apoi, despre rectificarea bugetara

Sa vedem ce zice Raportul privind situatia economica si bugetara pe primele 6 luni ale anului 2013. PIB-ul pe primul semestru creste cu 2,2% , ceea ce ar putea duce la un 2% pe intreg anul 2013, fata de 1,6% cat era estimat. Ce a produs aceasta crestere? Exportul. Fata de 2012 - pe primele 5 luni avem o crestere de 5,7% cu un 8,2% pe exporturi extracomunitare, coroborat cu o reducere a imporurilor cu 1,9% avand -15,8% pe extracomunitare). Este important unde facem exporturile si de unde importam, pentru ca cele in zona comunitara sunt scutite de TVA, la fel cum si exporturile noastre produc returnari de TVA, necompensate de incasari la consumatorul final. Una peste alta, desi PIB-ul creste, veniturile fiscale scad.

Cine pierde si cine castiga din rectificarea bugetara pe care Guvernul o va aviza astazi

Prima rectificare bugetara ce urmeaza sa fie avizata in sedinta de astazi a Guvernului prevede bugete de cheltuieli mai mici pentru Ministerele Educatiei, Muncii, Transporturilor si Agriculturii si alocari suplimentare pentru Dezvoltarea Regionala, Justitia, Interne, Serviciul Roman de Informatii SRI), Serviciul de Informatii Externe SIE), Directia Nationala Anticoruptie DNA) si Consiliul Superior al Magistraturii CSM).

Pierderi de 3,183 milioane lei pentru Turbomecanica in primul semestru

Turbomecanica a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o pierderi de 3,183 milioane lei, in conditiile unui profit din exploatare in suma de 155. 963 lei, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti.

Contracte de 765 milioane de lei pentru deszapezire

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale vrea sa contracteze, pentru urmatorii doi ani, lucrari de intretinere pe timp de iarna a drumurilor din administrarea celor sapte directii regionale, in valoare de 765 milioane lei.

Orange, amendata cu 20.000 de lei pentru ca a refuzat abonatilor dreptul de a denunta unilateral fara penalitati, in termenul legal, contractele incheiate la distanta

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii ANCOM) a anuntat marti ca a sanctionat cu 20. 000 de lei compania Orange Romania in urma constatarii faptului ca, la momentul incheierii unor contracte la distanta n. a acordul a fost obtinut prin telefon), nu a comunicat abonatilor faptul ca pot denunta unilateral contractul in termen de 14 zile lucratoare, refuzandu-le acestora dreptul de a denunta contractul fara plata unei penalitati de reziliere. ANCOM a dispus si informarea tuturor clientilor care au incheiat contracte in conditii similare.

UPDATE Orange, amendata cu 20.000 de lei pentru ca a refuzat abonatilor dreptul de a denunta unilateral fara penalitati, in termenul legal, contractele incheiate la distanta/Orange evalueaza posibilitatea contestarii in justitie a acestei decizii

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii ANCOM) a anuntat marti ca a sanctionat cu 20. 000 de lei compania Orange Romania in urma constatarii faptului ca, la momentul incheierii unor contracte la distanta n. a acordul a fost obtinut prin telefon), nu a comunicat abonatilor faptul ca pot denunta unilateral contractul in termen de 14 zile lucratoare, refuzandu-le acestora dreptul de a denunta contractul fara plata unei penalitati de reziliere. ANCOM a dispus si informarea tuturor clientilor care au incheiat contracte in conditii similare. UPDATE Orange Romania pentru HotNews. ro: Decizia ANCOM este surprinzatoare, avand in vedere explicatiile oferite anterior de Orange Romania Autoritatii pe marginea acestui subiect. In consecinta, evaluam posibilitatea contestarii in justitie a acestei decizii.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2392 seconds )