Libnet.ro
UNICEF

20:45

2022 2021

Libnet Ro
Agroserv Mariuta, detinatoarea Laptaria cu Caimac, raporteaza vanzari de 72,9 milioane de lei in 2022 si vrea mai multe produse la raft in 2023

Agroserv Mariuta, detinatoarea Laptaria cu Caimac, raporteaza vanzari de 72,9 milioane de lei in 2022 si vrea mai multe produse la raft in 2023

Agroserv Mariuta, companie romaneasca de agricultura si detinatoarea brandului Laptaria cu Caimac, raporteaza vanzari de 72,9 milioane de lei in anul 2022, o crestere de 7% comparativ cu 2021 si o pierdere neta de 1,9 milioane de lei fata de un profit.

Unul din 5 cazuri de tuberculoza din UE se inregistreaza in Romania. Institutul Marius Nasta anunta o crestere majora a numarului de cazuri in anul 2022, fata de 2021

Unul din 5 cazuri de tuberculoza din Uniunea Europeana se inregistreaza in Romania, iar in anul 2022, numarul imbolnavirilor a inregistrat o crestere majora in tara noastra, comparativ cu anul 2021, a anuntat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, vineri, intr-o conferinta de presa. Chiar daca este o boala care se trateaza, tuberculoza aduce cu sine si un grad destul de mare de stigma, aminteste Paula Rusu, pacienta vindecata de tuberculoza, devenita apoi vocea pacientilor cu tuberculoza din Romania.

Industria gaming solutii pentru depasirea crizei economice

Cum rezista companiile de jocuri video in fata crizei economice? Industria jocurilor video este sub atenta observatie a economistilor, pentru a vedea cum se va descurca pe perioada crizei economice prin care trecem. in timpul crizei din 2008, industria video gaming a a fost una dintre putinele care a inflorit. Si-a revenit inclusiv in 2021 si 2022, in urma efectelor negative legate de pandemie, dar va depasi si acest hop? .

Institutul Marius Nasta, avertisment privind o crestere majora a numarului de cazuri de turberculoza

Institutul Marius Nasta atrage atentia asupra exploziei cazurilor de tuberculoza in Romania. in 2022, au fost confirmate 8. 824 de cazuri de tuberculoza in Romania, fata de 7. 618 cazuri in 2021. Explozie a cazurilor de tuberculoza in Romania in anul 2022 e prima oara cand se observa tendinta de crestere a cazurilor depistate dupa pandemia care a avut un impact masiv asupra gradului de depistare. Acest amanunt impune o concentrare atenta asupra depistarii precoce, a screeningului cazurilor de tuberculoza, dar si masuri care sa vizeze cresterea aderentei la tratament, concomitent cu interventii de reducerea a stigmei specifice acestei patologii, se arata in comunicatul Institutului Marius Nasta .

Curtea de Conturi a transmis Parlamentului rapoartele publice anuale

Curtea de Conturi a inaintat Parlamentului Raportul public pe anul 2021 si Raportul de activitate pe anul 2022, dupa aprobarea acestora de Plenul institutiei.

Fata de anul 2021: Afacerile de familie din Romania au avut in 2022 vanzari cu 55% mai mari

Majoritatea afacerilor de familie din Romania 82%) si-au crescut vanzarile in ultimul an financiar, nivel in crestere de la 55% in 2021, an inca afectat de pandemie, si peste procentul de 71% inregistrat la nivel global, potrivit sondajului Global Family Business Survey, realizat de PwC.

Ziua mondiala impotriva tuberculozei. Crestere majora in Romania

La 24 martie este marcata Ziua mondiala de lupta impotriva tuberculozei. La nivel mondial, tuberculoza a provocat 1,6 milioane de decese, in 2021. in Romania, in 2022, s-a inregistrat o crestere majora a numarului de cazuri, fata de anul anterior.

Ce a decis sa faca un tanar care a aflat ca sufera de o boala terminala: Ar fi trebuit sa mor in mai

Un tanar de 33 de ani, care a fost diagnosticat cu leucemie in aprilie 2021, a primit o veste devastatoare in ultima luna a lui 2022: medicii i-au spus ca mai are doar cateva saptamani de trait si ca nu se mai poate face nimic pentru a-l vindeca. Tanarul a decis sa organizeze o petrecere inainte de moarte .

Timisoara domina tranzactiile regionale de inchiriere de birouri, cu peste jumatate din total in 2022

In 2022, piata de inchirieri de birouri din Romania a inregistrat o scadere de aproape 13% comparativ cu anul 2021.

Zannidache si Alex Delea au ajuns la Survivor Romania 2023. Cine sunt concurentele care i-au insotit

Zanni si Alex Delea se numara printre norocosii care au reusit sa castige mult ravnitul trofeu de la Survivor Romania, in 2021 si 2022. Recent, cele doua vedete si-au surprins fanii cu provocarea lansata prezentatorului Daniel Pavel. Cine sunt concurentele care li se vor alatura in Republica Dominicana. Zanni si Alex Delea, din nou concurenti .

Brico Depot Romania raporteaza vanzari de peste 300 milioane de euro in 2022. Cum a performat compania fata de anul anterior

Brico Depot Romania a incheiat anul fiscal 2022 cu vanzari de 285 mil. lire sterine aprox. 320 de milioane de euro), mai mari cu 7,8% decat in 2021 in termeni comparabili, reflectand o cerere crescuta din partea consumatorilor pentru majoritatea.

Ce cred liderii de companii despre economie si afaceri in 2023: Lansarea raportului PwC Romania CEO Survey

Aproape doua treimi 62%) dintre directorii generali din Romania se asteapta ca, in acest an, cresterea economica locala sa incetineasca. Raspunsul reflecta cea mai pesimista estimare din ultimii 12 ani, fiind o perceptie inversata fata de 2021 si 2022, pana la izbucnirea razboiului in Ucraina. Chiar daca asteptarile fata de situatia macroeconomica s-au inrautatit, liderii din tara noastra sunt mai optimisti atunci cand se refera la evolutia afacerilor pe care le conduc. Sinteza opiniilor respondentilor din acest an se va regasi in raportul PwC Romania CEO Survey, care va fi lansat public in cadrul unei conferinte pe 29 martie.

Agricover - profit net de 91,3 milioane de lei anul trecut, cu 7% peste cel din 2021

Agricover raporteaza venituri de aproximativ 2,55 miliarde de lei in 2022, o crestere cu 50% comparativ cu anul 2021 si un profit net de 91,3 milioane de lei, o crestere cu 7% comparativ cu 2021.

NATO: Sapte aliati si-au indeplinit tinta de cheltuieli militare

Sapte din 30 de aliati si-au indeplinit obiectivultinta) de cheltuieli militare a NATO de 2% din PIB in 2022, cu o tara mai putin decat in 2021, inainte de invadarea Ucrainei de catre Rusia, a declarat marti 21 martie) seful aliantei Jens Stoltenberg, cerand aliatilor sa stimuleze mult mai repede investitiile in aparare. Stoltenberg nu .

Rottaprint: Cresterea exporturilor in 2022 este de circa 40%

Rottaprint a inregistrat anul trecut o crestere a exporturilor de peste 38% comparativ cu 2021, iar pentru anul in curs compania are ca obiectiv o noua evolutie importanta, de doua cifre.

Colliers: in 2022 s-a inregistrat cel mai mic volum de proiecte de retail livrate din 2014 incoace

Anul 2022 a fost marcat de putine livrari de noi proiecte moderne de retail, completand suprafata totala existenta cu doar 77. 000 de metri patrati, ceea ce reprezinta aproximativ jumatate din livrarile estimate initial si o scadere substantiala comparativ cu cei 102. 000 de metri patrati inregistrati in 2021, arata raportul anual publicat de Colliers.

Colliers: 2023 ar putea aduce un record de centre comerciale noi

Anul 2022 a fost unul slab in ceea ce priveste suprafata de spatii de retail livrata, nivelul fiind sub cel din 2021, dar 2023 ar putea aduce un record pentru ultimul deceniu, se arata intr-un raport realizat de compania de consultanta imobiliara.

Elevi mari in clase mici. Care sunt explicatiile

Peste 17% dintre elevii de 11 ani si 2,7% dintre cei de 12 ani se afla inca in clasele primare, procente in crestere fata de anul anterior, arata Raportul privind starea invatamantului preuniversitar 2021-2022 al Ministerului Educatiei. Trendul este similar si la gimnaziu.

Cooperarea intre bursele regionale - unul dintre subiectele conferintei BURSA Forumul investitorilor 2023 - Provocarile si oportunitatile anului

Dupa ce anul 2021 a fost unul dintre cei mai buni pentru investitori din ultimele decenii, in 2022 si in prima parte a acestui an, conditiile fundamentale s-au deteriorat. Inflatia ridicata, do and 172;banzile in crestere si impactul geopolitic si economic al conflictului din Ucraina au afectat sever randamentele portofoliilor.

Motivul pentru care Kaufland si Ikea au desfiintat statiile de incarcare pentru masinile electrice Lidl a dat lovitura, profitand de aceasta ocazie

Pe masura ce numarul de masini electrice de pe drumuri continua sa creasca, marii retaileri opteaza pentru a oferi clientilor sisteme de incarcare gratuite in parcarile lor. Totusi, aceasta tendinta a luat o alta intorsatura in unele tari europene, inclusiv in Romania. Marii retaileri au introdus taxe pentru folosirea statiilor de incarcare pentru masinile electrice De exemplu, Kaufland si Ikea fie au implementat o taxa de utilizare, fie au eliminat complet statiile de incarcare. in schimb, Lidl a profitat de aceasta oportunitate si a valorificat cererea in crestere pentru instalatii de incarcare. Desi trebuie mentionat ca in unele regiuni europene, Lidl a introdus si o taxa de utilizare. Initial, cand au fost introduse pentru prima data statiile de incarcare, cativa comercianti importanti au oferit serviciul gratuit. Cu toate acestea, situatia a evoluat de atunci pentru proprietarii de vehicule electrice. Drept urmare, comerciantii cu amanuntul, inclusiv Kaufland, Lidl si Ikea, au anuntat modificari ale utilizarii acestor puncte de incarcare in 2021 si anul precedent. Utilizarea punctelor de incarcare electronica din lanturile de supermarketuri Lidl si Kaufland, care sunt detinute de grupul Schwarz, nu mai sunt gratuite incepand cu 12 septembrie 2022 in mare parte din statele occidentale. Potrivit corporatiei, fiecare kWh consumat la statiile de incarcare de curent alternativ cu o capacitate de incarcare de 43 kW necesita o taxa de 0,29 EUR. intre timp, statiile de incarcare cu curent continuu cu o capacitate de incarcare de 149 kW necesita o taxa mai mare de 0,48 EUR per kWh. La punctele individuale cu o putere de 150 kW sau mai mare, incarcarea s-a stabilit un pret de 0,65 euro. Pana acum, clientii isi puteau incarca gratuit masinile electronice la Lidl si Kaufland. Masura este menita sa asigure extinderea si intretinerea statiilor de incarcare electronica in viitor, a adaugat compania, scrie playtech. ro. in Romania, Lidl a profitat de aceasta ocazie si a dat lovitura in Germania, de exemplu, grupul opereaza aproximativ 1. 300 de puncte de incarcare in supermarketurile sale. Acestea sunt foarte utilizate, potrivit companiei, in medie, patru masini electrice pe zi si-au incarcat bateriile la o statie de incarcare electronica la Lidl, iar la Kaufland au fost noua masini. in prezent, compania de retail inregistreaza o medie de aproximativ 15 procese de incarcare pe statie la Lidl si peste 20 la Kaufland in zilele de varf, arata datele din Germania, unde anterior, si discounterul Aldi Sud a facut pasul de a face incarcarea cu plata. Pe fondul unei crize energetice iminente, Kaufland si Ikea au oprit statiile de incarcare din Romania anul trecut. Aceeasi miscare a fost replicata de parcarile Lidl; cu toate acestea, lantul de supermarketuri a anuntat acum o schimbare de ton, deschizand porti utilizatorilor de masini electrice. incepand din 2023, statiile de incarcare Lidl vor fi disponibile contra cost. Preturile pentru facilitatile de incarcare vor fi urmatoarele: la statiile de 22 kW: 0,25 euro kWh; la statiile de 180 kW si 360 kW: 0,40 euro kWh. Lidl si Kaufland operau anul trecut in Germania aproximativ 1. 300 de puncte de incarcare. in 2020, o medie de patru masini electrice si-ar fi incarcat bateriile pe zi la o statie de incarcare electronica Lidl si noua masini la Kaufland. in 2021, acest numar s-a dublat deja in ambele divizii de retail. intre timp, compania comerciala a inregistrat o medie de aproximativ 15 procese de incarcare per statie la Lidl si aproximativ 20 la Kaufland in zilele de varf. Numarul comerciantilor cu amanuntul care aplica taxe de incarcare pentru masinile electrice a crescut semnificativ in decurs de un an. Potrivit datelor, in decurs de douasprezece luni, proportia de comercianti la care incarcarea nu mai era gratuita a crescut de la 29 la 42%. Aproximativ 26 la suta dintre comercianti ofereau inca tarife reduse pentru clienti la incarcare. La 15 % dintre dealeri, clientii puteau continua sa incarce gratuit. Alte 15 procente au oferit incarcarea gratuita pentru toata lumea.

actualitate, 20:45

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1631 seconds )