Libnet.ro
UNICEF

06:30

2022 2022

Libnet Ro
Ziua de 9 mai, celebrata separat la Chisinau. Pro-rusii sarbatoresc Ziua Victoriei, pro-europenii Ziua Europei

Ziua de 9 mai, celebrata separat la Chisinau. Pro-rusii sarbatoresc Ziua Victoriei, pro-europenii Ziua Europei

Blocul politic Victorie, creat la Moscova in luna aprilie si format de partidele apropiate oligarhului fugar Ilan Sor, a anuntat ca se va alatura pe 9 Mai mitingului si marsului de la Chisinau in cinstea Zilei Victoriei, o sarbatoare de sorginte sovietica la care si Partidul Socialistilor al fostului presedinte Igor Dodon a spus ca va participa. in aceeasi zi, proeuropenii, in frunte cu presedinta Maia Sandu, vor marca la Chisinau Ziua Europei, inclusiv cu un concert la care vor participa castigatorii Eurovision 2022, Kalush Orchestra din Ucraina, transmite News. ro.

Romanul si oile. Cifra surprinzatoare care ne plaseaza in topul Europei

Romania este o tara cunoscuta pentru traditia sa in cresterea oilor. Potrivit datelor Eurostat, in anul 2019 Romania era a patra tara din Europa si a treia din Uniunea Europeana la populatia de ovine. in 2022, in Romania erau 10,4 milioane de ovine, in timp ce in Uniunea Europeana erau in acelasi an 59,5 milioane de capete de ovine. Asta inseamna ca 17% dintre toate oile Uniunii Europene se afla in Romania.

Ministru francez: Rusia a suferit deja un esec militar A pierdut in Ucraina 500.000 de soldati

Aproximativ 150. 000 de soldati rusi au fost ucisi de la inceputul invaziei Moscovei in Ucraina, in februarie 2022, potrivit estimarilor franceze comunicate de ministrul de externe intr-un interviu publicat vineri in editia europeana a ziarului rus independent Novaya Gazeta, citat de AFP.

Eurostat: UE are 891.600 de persoane angajate ca autor, jurnalist sau lingvist; 13.000 sunt in Romania

Numarul persoanelor angajate in Uniunea Europeana ca autori, jurnalisti sau lingvisti a crescut cu 9,1% in 2022, pana la 891. 600 de persoane, de la 816. 800 de persoane in 2017, arata datele publicate vineri de Eurostat cu cu prilejul Zilei Mondiale a Libertatii Presei.

Cati militari rusi au murit in razboiul din Ucraina. Seful diplomatiei franceze: La ce bun toate acestea?

Circa 150. 000 de soldati rusi au fost ucisi de la inceputul invaziei ruse in Ucraina, in februarie 2022, potrivit estimarilor franceze comunicate de ministrul de externe Stephane Sejourne intr-un interviu publicat vineri in editia europeana a ziarului independent rus Novaia Gazeta, citat de AFP.

AFP: Seful diplomatiei franceze estimeaza la 150.000 numarul militarilor rusi ucisi in razboiul din Ucraina

Circa 150. 000 de soldati rusi au fost ucisi de la inceputul invaziei ruse in Ucraina, in februarie 2022, potrivit estimarilor franceze comunicate de ministrul de externe Stephane Sejourne intr-un interviu publicat vineri in editia europeana a ziarului independent rus Novaia Gazeta, citat de AFP.

EXCLUSIV Misterul vizitei de la Depou: a intrat STB in campanie de partea PSD? Nicusor Dan ii acuza pe Firea si Ciolacu ca se folosesc de sindicalistul care a blocat ilegal Capitala in 2022. V. Petrariu: Care e problema daca au legaturi cu mine?

HotNews. ro a incercat sa afle cum au ajuns Gabriela Firea si Marcel Ciolacu sa se intalneasca cu angajatii STB pe 1 Mai, daca a fost informata conducerea, si care a fost rolul sindicalistului Vasile Petrariu, fost membru PSD, in actiunea electorala din depoul Dudesti.

Pierderi de 7 miliarde de dolari pentru Gazprom, din cauza razboiului din Ucraina

Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 6,9 miliarde de dolari in 2023, comparativ cu un profit net de 15,2 miliarde de dolari in 2022. Vanzarile sale de gaze spre Europa s-au redus la jumatate.

Gazprom a raportat pierderi nete de 6,9 miliarde dolari in 2023

Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 629 miliarde de ruble 6,9 miliarde de dolari) in 2023, comparativ cu un profit net de 1. 226 miliarde de ruble 15,2 miliarde de dolari) in 2022, in conditiile in care vanzarile sale de gaze spre Europa s-au redus la jumatate.

Rusii de la Gazprom au pierdut jumatate din profit din cauza livrarilor de gaz catre Europa

Grupul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble 6,9 miliarde de dolari) in 2023, comparativ cu un profit net de 1. 226 miliarde de ruble 15,2 miliarde de dolari) in 2022, in conditiile in care vanzarile sale de gaze spre Europa.

ANAF a publicat Lista alba pentru primul trimestru din 2024

Agentia Nationala de Administrare Fiscala ANAF) a publicatlista alba a persoanelor juridicecare au declarat si au achitat la scadenta obligatiile fiscale de plata si care nu au obligatii restante in primul trimestru din 2024,anunta ZF. Publicarea listei vine in urma unui ordin ANAF din 2022, scrie Termene. Conditiile ce trebuie indeplinite cumulativ de catre contribuabili .

Media: Google a platit 20 de miliarde de dolari in 2022 pentru a fi impus ca motor de cautare implicit in Safari

Procesul SUA vs Google se apropie de final, dar inca mai ofera informatii necunoscute pana acum despre relatiile dintre gigantii din tehnologie.

O noua controversa in relatia parinti-copii-terasa dupa anuntul unui popular restaurant bucurestean

Dupa ce in 2022 marele Internet pare ca s-a scindat intre oameni cu copii si cei fara copii, dupa anuntul postat de Jai Bistrot, o pancarta a celor de la Sera Eden a reaprins scandalul de 1 mai.

Haos in Ministerul Sanatatii, dezvaluit de un raport al Curtii de Conturi: Medicamente de 800 de milioane de lei exista doar in acte, nu si in stoc

Curtea de Conturi a descoperit o neconcordanta de 790. 995 lei intre medicamentele trecute in acte si stocurile existente la Ministerul Sanatatii, conform unui raport de audit financiar care a analizat situatia institutiei pana la data de 31 decembrie 2022. La acel moment, institutia era condusa de mai bine de un an de actualul ministru, Alexandru Rafila. Documentul a fost publicat recent de Banca Mondiala.

Proiectul 2025, planul radical al conservatorilor pentru remodelarea lumii

In aprilie 2022, think tank-ul conservator american Heritage Foundation, in colaborare cu o coalitie larga de 50 de organizatii conservatoare, a lansat Proiectul 2025: un plan pentru urmatorul presedinte conservator al Statelor Unite.

Revolta inabusita in Iran: Cum a fost vanata, agresata sexual si ucisa Nika, o protestatara de 17 ani - document secret vazut de BBC

O adolescenta iraniana arestata in timpul manifestatiilor antiguvernamentale din 2022 a fost agresata sexual si ucisa de trei barbati care lucrau pentru fortele de securitate iraniene, potrivit unui document care a intrat in posesia BBC. Regimul de la Teheran a sustinut ca tanara s-a sinucis, o versiune respinsa vehement de familia fetei.

Cati ucraineni au murit incercand sa treaca granita spre Romania pe raul Tisa Cei mai multi care vor sa fuga de razboi traversand frontiera ilegal aleg Romania si Republica Moldova

In jur de 30 de ucraineni au murit incercand sa treaca ilegal granitele Ucrainei si sa evite lupta in razboiul impotriva Rusiei care a inceput in 2022, a declarat purtatorul de cuvant al serviciului de frontiera ucrainean pentru agentia de presa Ukrinform. Dintre acestia, 24 au murit incercand sa ajunga in Romania traversand raul Tisa, relateaza Reuters.

Barbatul din Olt care si-a omorat sotia pe strada, este cercetat pentru viol asupra fiicei

Barbatul din Olt care si-a omorat sotia pe strada luni, 29 aprilie, este cercetat de politisti si pentru viol asupra fiicei. Aceasta l-a acuzat ca in 2022 a violat-o in timp ce se aflau amandoi in Austria. Fiica este in grija DGASP .

Barbatul care si-a omorat sotia in strada, cercetat pentru viol asupra fiicei

Barbatul din Olt care si-a omorat sotia, luni, 29 aprilie 2024, in strada, era cercetat pentru viol. Fiica sa l-a acuzat in 2023 ca, in 2022, in timp ce se aflau impreuna in Austria, a violat-o. Fata este de doua luni in grija DGASP unde au ajuns acum si alti doi frati.

SGR, fata in fata cu sistemele de garantie-returnare europene. Similaritati, diferente si provocari (Irlanda si Slovacia vs. Romania)

In acest moment, romanii returneaza, zilnic, o cantitate de ambalaje SGR egala cu cea pe care o consuma irlandezii 5 milioane de ambalaje SGR); in primele doua luni de implementare sistemul de garantie-returnare din Irlanda a colectat 21 de milioane de ambalaje. Piata ambalajelor acoperite de sistemul de garantie-returnare din Irlanda PET si doze) este estimata la 1,9 miliarde de unitati, anual. De 3,5 ori mai mica decat cea din Romania, care include si ambalaje de sticla. Slovacia, care a implementat un sistem de garantie-returnare in ianuarie 2022, a ajuns la o rata de colectare prin sistemul de garantie-returnare de 71% dupa primul an, depasind tinta stabilita la nivel national, de 60%. in al doilea an de functionare, Slovacia si-a depasit din nou obiectivul, ajungand la o rata de colectare de 92%, comparativ cu 80%, cat era stabilita tinta. in doar doi ani de functionare, sistemul slovac de garantie-returnare a reusit depasirea obiectivelor europene de colectare pentru urmatorii sase ani 77% pana in 2025, 90% pana in 2029). Implementarea sistemului de garantie-returnare in alte tari nu a fost lipsita de provocari. Analizand experienta altor tari, in primele luni de functionare Sistemul Garantie Returnare nu a fost perfect, ci perfectibil. Experienta altor state care au implementat un astfel de mecanism ne arata rezultate similare in primele luni de functionare si aceeasi evolutie graduala a programului. insa toate statele care au adoptat mecanismul garantie-returnare au ajuns la o rata de colectare de 80-90% dupa 2-3 ani de functionare a sistemului.

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2415 seconds )