Libnet.ro
UNICEF

08:45

2022 Contractului

Libnet Ro
CFR Calatori spune ca a crescut cu 5% in 2023 numarul calatorilor transportati

CFR Calatori spune ca a crescut cu 5% in 2023 numarul calatorilor transportati

Numarul calatorilor transportati de CFR Calatori in anul 2023 este mai mare cu 5% fata de anul 2022, a anuntat operatorul national de transport feroviar de calatori. Conform Contractului de Servicii Publice, CFR Calatori, a asigurat zilnic in anul 2023, in medie, circulatia a aproximativ 1. 110 trenuri. Din pacate, conditiile de calatorie nu au mers spre bine, ci din contra.

Ministrul Agriculturii si reprezentantii fermierilor au ajuns la un acord. Ce solicitari au fost agreate in urma negocierilor

In urma negocierilor care au durat mai bine de trei ore, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, impreuna cu reprezentantii asociatiilor fermierilor au convenit, luni, urmatoarele solicitari venite din partea fermierilor, conform Agerpres: acordarea in regim de urgenta a platilor APIA, cu termen 29 februarie 2024 compensarea pierderilor suferite de fermierii romani afectati de importurile din Ucraina, prin adoptarea de culoare separate si monitorizarea importurilor prin sigilii electronice cu GPS in portul Constanta. acordarea de credite cu dobanda subventionata pentru capital de lucru si investitii in ferme, cu marja dobanzii de maximum 2% +ROBOR termen: 29 februarie 2024) plata unui sprijin de 100 de euroha pentru culturile infiintate in toamna anului 2022 pe cadrul Ucraina. in cazul in care, dupa rectificarea bugetara, se vor identifica sume disponibile la MF se va lua in calcul si compensarea culturilor din primavara anului 2023 termen: 31 mai, se arata in procesul verbal care contine cele 13 puncte agreate de cele doua parti. actualizarea valorii ajutorului de stat privind rambursarea accizei la motorina achizitionata si utilizata in agricultura, cu termen 31 iunie 2024. derogare GAEC 7 rotatia culturilor n. r. ) si GAEC 8 lasarea a 4% din suprafata fermei teren necultivat n. r. ), agricultorii solicitand clarificarea conditiilor in care se aplica cele doua GAEC-uri incepand cu anul de cerere 2023-2024 si diminuarea procentului de sanctiuni la nivel minim, in baza fortei majore. Pentru aceasta solicitare termenul este sfarsitul lunii ianuarie. modificarea in regim de urgenta a Codului Rutier pentru echivalarea categoriei permis categoria B cu TR si a celei B1 cu TR1, precum si ca inmatricularea utilajelor se va realiza numai prin supunerea inregistrarii acestora la primarie, fara obligativitatea CIV si respectiv a ITP-ului indiferent de tonaj. Modificarile ar urma sa fie aprobate in urmatoarea sedinta de Guvern asumarea revizuirii si adoptarii legislatiei necesare, in actualul exercitiu parlamentar, privind durata minima a contractului de arenda, precum si concesionarea pasunilor, apa gratuita pentru infrastructura principala de irigatii in anul 2024 si subventionarea a 50% din costurile suportate cu energia electrica de catre OUAI-uri Organizatia Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii). in acest an se vor efectua modificari la Legea 342013, Legea 1702023 si Legea 1382004 prin asimilarea amenajarilor locale de irigatii cu subventionarea ca si a OUAI, inclusiv amplasarea de panouri fotovoltaice in amenajarile secundare de irigatii doar cu acordul OUAI -urilor si implementarea si operationalizarea Sistemului National de Gestionare a Riscurilor din Agricultura.

Paul Iacob si-a prelungit contractul cu Rapid

Clubul din Grant a anuntat prelungirea contractului pentru fundasul Paul Iacob, jucator ajuns la Rapid in vara anului 2022.

Sindicatul Unit TAROM a declansat conflictul colectiv de munca

Sindicatul Unit TAROM a declansat conflictul colectiv de munca la nivelul unitatii, ca urmare a refuzului transportatorului aerian de pasageri de a respecta prevederile Contractului Colectiv de Munca CCM) incheiat pe anii 2022 - 2024.

Marcelo Bielsa a preluat nationala Uruguayului

Marcelo Bielsa este liber de contract de la plecarea sa de la Leeds, in februarie 2022, si s-a inteles cu federatia uruguayana de mai multe saptamani. Luni s-a anuntat semnarea contractului.

Conditiile pe care i le pune Real Madrid lui Kylian Mbappe pentru a ajunge pe Santiago Bernabeu

Kylian Mbappe a fost aproape de a se transfera la Real Madrid in vara anului 2022, insa in ultimul moment, francezul a acceptat o propunere de prelungire a contractului din partea celor de la Paris Saint Germain. De atunci, relatiile dintre cele doua parti s-au racit, iar atacantul parizienilor va trebui sa accepte niste conditii daca va dori sa evolueze pentru los blancos.

Marian Olaianos, concediat de la TVR pe motive disciplinare S-a intamplat in urma scandalului cu Nadine Vladescu

Televiziunea Romana a emis un comunicat de presa in care anunta desfacerea contractului comentatorului Marian Olaianos, in urma conflictului cu fosta colega Nadine Vladescu. Gazeta Sporturilor a dezvaluit in data de 8 noiembrie 2022 ca Marian Olaianos e acuzat ca a bruscat-o si a lovit-o pe Nadine Vladescu, colega de la sectia Cultural cu care avusese o aventura. Marian Olaianos, concediat de la TVR .

Rafila, despre dozele de vaccin anti-COVID pe care le va primi Romania, desi au fost distruse milioane de vaccinuri nefolosite Bulgara a decis sa nu mai primeasca vaccinul contractat de Comisia Europeana (VIDEO)

Desi romanii au renuntat de mult sa se mai vaccineze impotriva COVID-19, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat luni ca urmeaza sa ajunga in tara 8 milioane de doze de vaccin, in urma contractului pentru 2022 cu Pfizer si 19 milioane de doze, in urma contractului pentru 2023. Anuntul are loc in conditiile in care Bulgaria a refuzat sa mai cumpere dozele prevazute in contractul CE incheiat in 2021. Alexandru Rafila, despre dozele de vaccin COVID-19 prevazute in contractul Pfizer .

Prima autostrada care va fi construita de chinezi in Romania are termenul de finalizare e de 30 de luni

Compania Nationala de Drumuri CNAIR) este obligata sa semneze contractul pentruproiectarea si executia lotului 3 al Autostrazii A0 Bucuresti Nord cu constructorul Chinez China Civil Engineering Construction Corporation CCECC), dupa ceConsiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a respins, in cursul zilei de marti, contestatia turcilor de la Ictas. Astfel, autostrada A0 va fi prima construita de chinezi in Romania, transmite Economedia. Povestea contractului Autostrazii 0 Bucuresti Nord. Artificiul CNAIR din decembrie 2022 .

Ungaria construieste o noua fabrica de explozibili cu sustinerea Germaniei

Statul ungar, va ridica, la Varpalota 70 km sud-vest de Budapesta), o noua fabrica de explozibili; conform contractului semnat la 15 decembrie 2022, aceasta va fi construita si operata de o societate mixta formata din Rheinmetall si N7 Holdingintreprindere de stat maghiara). Denel Munition Pty Ltd) din Africa de Sud furnizeaza instalatiile.

NuScale Power si RoPower au semnat contractul pentru faza 1 a lucrarilor FEED

NuScale Power, LLC NuScale) si compania romaneasca RoPower Nuclear S. RoPower) anunta semnarea contractului pentru lucrarile de Front-End Engineering and Design FEED) in data de 28 decembrie 2022, marcand un pas important spre implementarea unei centrale electrice NuScale VOYGR cu reactoare modulare mici SMR) in Romania.

NuScale Power si RoPower au semnat contractul pentru pentru amplasarea primei centrale SMR in tara noastra

NuScale Power, LLC NuScale) si compania romaneasca RoPower Nuclear S. RoPower) anunta semnarea contractului pentru lucrarile de Front-End Engineering and Design FEED) in data de 28 decembrie 2022, marcand un pas important spre implementarea unei centrale electrice NuScale VOYGR cu reactoare modulare mici SMR) in Romania.

Rangers a semnat prelungirea contractului cu Ianis Hagi, care nu a mai jucat de 11 luni

Ianis Hagi, in varsta de 24 de ani, nu a mai jucat din ianuarie 2022 deoarece a fost accidentat la genunchi, insa Rangers a confirmat prelungirea contractului. Fotbalistul a suferit o ruptura a ligamentelor incrucisate ale genunchiului si a fost nevoit sa faca o pauza de 11 luni. Revenirea lui Ianis Initial contractul trebuia sa expire in 2024. Toata lumea de la Rangers asteapta cu nerabdare revenirea lui Ianis pe teren, care se va intampla in viitorul apropiat, informeaza comunicatul clubului, potrivit gsp. ro.

Nicusor Dan: Din 1989 pana acum, Bucurestiul a avut doar 17 tramvaie noi. Noi acum aducem 100 (VIDEO)

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a declarat miercuri in emisiunea Buna, Romania, cu Radu Buzaianu si Razvan Zamfir, ca in Bucuresti vor circula 100 de tramvaie noi, dupa ce a fost semnata receptia tramvaielor produse la Astra Arad. A fost o licitatie, bani europeni erau inca din 2013 pentru tramvaiele astea. Bine ca le avem in 2022. A fost o licitatie la care s-au depus ofertele in 2018. in mod corect au fost atribuite unei firme turcesti. Astra Arad a facut contestatie si a castigat. La inceput de mandat am semnat contractul cu Astra. Dumnealor au venit cu tramvaiul conform contractului undeva in iunie. Acum legea spune ca in procesul de receptie producatorul poate sa inlocuiasca anumite componente cu conditia ca ele sa fie egale sau mai buna.

Durata lucrarilor pe o strada din Constanta s-a marit de la un 1 an la 4 ani: ce spune Primaria

In vara anului 2021, Primaria Constantaanunta ca incepe lucrarilela proiectul de reabilitare a strazii Stefan cel Mare, o strada din inima orasului ce trebuia sa devina pietonala. Doar ca lucrurile nu au mers conform contractului. in aprilie 2022, proiectul, in valoare de 90 de milioane de lei bani europeni) trebuia finalizat. Doar ca, pestrada devenita santiernu lucreaza nimeni. Excavatorul galben lasat in mijlocul noroiului este un simbol al nepasarii, dar si al neputintei administratiei locale. Durata lucrarii s-a marit de la 1 an la 4 ani .

Orasul din Romania care va avea metrou, dupa Bucuresti: cat costa ambitia fabuloasa

Metroul din Cluj are, din nou, o speranta. Licitatia fusese suspendata pentru actualizarea valorii contractului. Acum, licitatia a fost deblocata si se pare ca orasul va avea metrou, in.

Ce se intampla cu directorul din CNAIR, prins in flagrant de DNA cand lua mita. Lovitura dura pentru Florea Dascalu

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis, luni, 24 octombrie, suspendarea contractului de munca al lui Florea Dascalu, director pentru intretinere drumuri nationale.

BLOCAREA DOTARII FORTELOR NAVALE CONTINUA Semnarea contracului cu MApN pentru corvete, amanata pentru luna noiembrie

Contractul privind construirea a patru corvete destinate Fortelor Navale Romane nu a fost semnat inca de asocierea franco-romana Naval Group-Santierul Naval Constanta, desi o decizie in acest sens era asteptata la finalul lunii septembrie. Amintim ca in cursul acestui an, asocierea a solicitat de doua ori amanarea semnarii contractului - prima data in luna februarie, iar a doua oara in luna aprilie, cand, potrivit declaratiilor de la inceputul lunii mai ale ministrului Apararii Nationale, Vasile Dincu, se vorbea despre o eventuala semnare in luna septembrie 2022.

INVITATIE DE PARTICIPARE

Fundatia SERA ROMANIA, cu sediul in Bucuresti, sectorul 1, Str. Pictor Barbu Iscovescu, nr. 24 A , et. 2 , ap. 3, tel. 16, invita ofertantii interesati sa participe la selectia de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare de produse alimentare si nealimentare. Termenul limita de depunere a ofertelor este 17 octombrie 2022, orele 17. Ofertantii vor .

Formula 1: Despartire neasteptata - McLaren renunta la unul dintre pilotii sai inainte de incheierea contractului

Daniel Ricciardo si McLaren o vor lua pe drumuri diferite odata cu incheierea sezonului 2022 al Formulei 1. Pilotul australian mai avea contract cu teamul britanic inca un an.

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2576 seconds )