Libnet.ro
UNICEF

09:00

2022 Impact

Libnet Ro
The local stock market will have an evolution no different from that of developed markets

The local stock market will have an evolution no different from that of developed markets

Interview with Adrian Negru, CEO of Raiffeisen Asset Management) * By investing gradually and constantly, I significantly reduce the impact of volatility on the portfolio * Most likely the local market will have a markedly different evolution from that of developed markets, similar to what happened in recent years * As tough as 2022 was, it created the conditions for Romanian assets to become attractive in corpore * As inflation continued its downward trend and the market entered under the specter of falling interest rates, we see a gradual positioning towards funds with longer maturities .

Grupul BVB - profit de 25,6 milioane lei in 2023, in crestere cu 146%

Oferta Hidroelectrica a avut un impact in venituri de 12,53 milioane de lei * Pierdere de 3,75 milioane lei pentru CCP. RO, in crestere cu 11% * Profit de 4,12 milioane lei pentru Grupul BVB in trimestrul al patrulea, fata de o pierdere in aceeasi perioada a anului 2022.

Provident, contributie in crestere in economia Romaniei

In perioada 2021- 2022, Provident Financial Romania a generat o valoare adaugata in economia locala de 52,9 milioane de euro, ajungand la un impact direct total de 428,9 milioane de euro in perioada 2006 2022. Studiul de impact socio-economic a fost realizat de Civitta International, companie de consultanta lider in domeniu, in Europa Centrala si de Est.

Provident a contribuit cu peste 428 milioane euro in economia Romaniei

In perioada 2021- 2022, Provident Financial Romania a generat o valoare adaugata in economia locala de 52,9 milioane de euro, ajungand la un impact direct total de 428,9 milioane de euro in perioada 2006 - 2022.

UNIVERSITY OF BUCHAREST REVIEW. LITERARY AND CULTURAL STUDIES SERIES (UBR), VOLUME XII, NUMBER 2, 2022 (NEW SERIES)

Din cuprins: Breaking the Silence: The Irish Civil War in the Short Stories by Dorothy Macardle, Elena Ogliari Laughing and Crying at the Same Time: Reading Biyi Bandeles Burma Boy through a Bergsonian Theory of the Comic, Christina Howes When Memory Becomes Debris: Aesthetic Modes of Representing Disaster Loss, Yuko Yoshida Disaster and Emotion in Richard Mathesons Novel I Am Legend, Shpetim Madani What is the cost of lies?: Historiography of a Disaster and Collapse of the Soviet Metanarrative in Mazin and Rencks miniseries Chernobyl, Deepayan Datta; Arindam Nandi Diplomatic gifts as expression of the colonial trauma. Stories of African wooden and ivory sculptures, Horia Iova Calling Out to the Heavens for Aid: Disaster Songs in American Folk Music, David Livingstone The dreams of men, the seed of commonwealths, the germs of empires. The Impact of Colonialism in Joseph Conrads Heart of Darkness, Eliana Ionoaia The Discourse of Counter-modernization. Constantin Noicas Reactive National Identity Construction, Bogdan Stefanescu.

Cresterea Bitcoin la 42.000 de Dolari: Ce Impact Are Asupra Preturilor Placilor Video?

In ultima saptamana, Bitcoin a inregistrat o crestere semnificativa de 12%, atingand suma impresionanta de 42. 000 de dolari. Aceasta performanta nu a mai fost atinsa de la luna aprilie a anului 2022. insa, o intrebare bantuie comunitatea pasionatilor de tehnologie: Aceasta crestere a pretului Bitcoin va duce la o noua crestere a preturilor la placile .

Afaceri in scadere pentru Alro Slatina, in primele noua luni ale anului

Compania a raportat o pierdere de 394 milioane lei, pentru intervalul ianuarie-septembrie 2023, in crestere fata de cea din aceeasi perioada a anului trecut * Grupul estimeaza ca legea privind masurile aplicabile clientilor finali din piata energiei electrice si a gazelor naturale va avea impact pozitiv asupra rezultatelor sale financiare Producatorul de aluminiu Alro Slatina ALR) a raportat o cifra de afaceri de 2,24 miliarde de lei la nivel de grup, pentru primele noua luni ale anului, cu 21% sub cea din perioada ianuarie-septembrie 2022, precum si o pierdere de 394 milioane lei, peste cea de 109,5 milioane lei din intervalul ianuarie-septembrie 2022, conform anuntului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Falling business for Alro Slatina, in the first nine months of the year

The company reported a loss of 394 million lei, for the period January-September 2023, increasing compared to the same period last year* The group estimates that the law on measures applicable to end customers in the electricity and natural gas market will have a positive impact on its financial results Aluminum producer Alro Slatina ALR) reported group-wide turnover of 2. 24 billion lei for the first nine months of the year, 21% below that of January-September 2022, as well as a loss of 394 million lei, over the 109. 5 million lei from January-September 2022, according to the company and s announcement published yesterday on the website of the Bucharest Stock Exchange BVB).

Graficul privind cheltuielile pe cap de locuitor pentru jocuri de noroc. Romania, codasa in top

Deschiderea pietei pentru jocurile de noroc online in Tarile de Jos a avut un impact major asupra pietei traditionale. Trendul este confirmat de datele referitoare la piata jocurilor de noroc din 2023 pe care autoritatea de reglementare olandeza le publica pentru anul 2022. Cu aceasta ocazie, am putut afla cum sta Romania.

CITR: Number of distressed impact companies at highest level since 2013

43% of all impact companies are restructuring or in imminent insolvency * The number of companies in imminent insolvency is approaching 7,000 The number of impact companies in imminent insolvency increased to the highest level recorded in the last 11 years and reached 6,949 in 2022, significantly ahead of the 6,463 companies in difficulty registered at the end of the previous year, according to a study carried out by the insolvency society and CITR restructuring. An impact company is, according to the cited source, a company with assets greater than one million euros.

Numarul companiilor de impact in dificultate atinge cel mai inalt nivel din 2013 pana in prezent

Numarul companiilor de impact in insolventa iminenta a crescut la cel mai mare nivel inregistrat din ultimii unsprezece ani si atinge 6. 949 companii in 2022, in avans semnificativ fata de 2021.

CITR: Numarul companiilor de impact aflate in dificultate, la maximul ultimilor 11 ani

Numarul companiilor de impact in insolventa iminenta a crescut la cel mai mare nivel inregistrat din ultimii unsprezece ani si atinge 6. 949 companii in 2022, in avans semnificativ fata de cele 6. 463 companii in dificultate inregistrate la finalul.

Crestere puternica a profitului Impact, in primele sase luni din an

Costul vanzarilor a scazut cu 25%, la 55 milioane de lei * Compania a avut castiguri din investitii imobiliare de 44,6 milioane lei Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer and Contractor IMP) a obtinut, in prima jumatate a anului, venituri de 59,4 milioane de lei, cu 34% sub cele din primele sase luni ale lui 2023, in vreme ce profitul net s-a ridicat la 34,4 milioane lei, cu 1476% peste cel din intervalul ianuarie-iunie 2022, de 13,9 milioane lei, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Nestle anunta o crestere organica de 8,7%

Nestle anunta rezultatele financiare globale pe primul semestru al anului 2023 si raporteaza ca vanzarile totale au crescut cu 1,6% si au ajuns la 46,3 miliarde CHF 6 luni 2022: 45,6 miliarde CHF) dupa un impact negativ al schimbului valutar cu 6,7%) si al achizitiilor nete cu 0,4%).

Raport Soft-Serve: Donatii de 11,7 mil. dolari pentru Ucraina si acces la educatie duala pentru 1,000 de studenti

SoftServe, companie de consultanta IT, a lansat raportul anual de sustenabilitate, prin intermediul caruia prezinta progresele pe care le-a realizat in 2022. Raportul evidentiaza angajamentul puternic al companiei fata de responsabilitatea sociala corporativa. Sustenabilitatea se afla in centrul a tot ceea ce facem la SoftServe, a declarat Chris Baker, CEO al SoftServe. Angajamentul nostru ferm de a crea un impact pozitiv pentru oameni, comunitati si mediul in care ne desfasuram activitatea ne alimenteaza pasiunea si actiunile. Acest raport de sustenabilitate reflecta progresul nostru din 2022, ceea ce este impresionant, date fiind imprejurarile in care noi in calitate de companie - si lumea in general - am suferit pe fondul razboiului declansat de Rusia in Ucraina. impreuna, colegii, clientii si partenerii au creat o forta comuna pentru bine.

Impact, dezvoltatorul Greenfield Baneasa, a contractat un credit de 14 milioane de lei de la Libra Internet Bank

Impact, dezvoltatorul proiectului rezidential Greenfield din nordul Capitalei, a contractat un credit de 14 milioane de lei de la Libra Internet Bank pentru finantarea activitatilor curente. Scadenta creditului este la jumatatea anului 2026. in primul trimestru al anului compania a vandut 24 de unitati locative jumatate in raport cu acelasi interval din 2022), acestea reprezentand .

Ce a facut Alex Delea cu premiul de 100.000 de euro castigat la Survivor Romania 2022. A spus tot adevarul (EXCLUSIV)

Alex Delea este castigatorul Survivor 2022, cel care a plecat acasa cu premiul cel mare. Fostul razboinic a vorbit, in exclusivitate, pentru Impact, despre toata experienta si despre tot ce a trait in Republica Dominicana si a dezvaluit ce a facut cu cei 100. 000 de euro. Castigatorul a facut marturisiri sincere si s-a deschis de .

Austeritatea din sistemul bugetar aprinde Educatia; rotatia premierilor - amanata de greva cadrelor didactice

Executia bugetara pe primele patru luni ale anului 2023 a avut un impact puternic asupra activitatii Guvernului in ultima luna de primavara, din cauza cresterii la peste 50% din PIB a datoriei bugetare conform datelor pentru luna februarie), cresterii cheltuielilor bugetare cu multe procente peste nivelul din aprilie 2022, dar si a gradului scazut de colectare din partea Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala si a Autoritatii Vamale, grad care a dus la demisia lui Lucian Heius din fruntea ANAF si la demiterea sefului Vamilor.

Care sunt romanii care vor avea salarii mai mari incepand cu 1 iunie 2023

Se pare ca de la 1 iunie 2023, salariile vor creste cu 10% pentru o anumita categorie de angajati romani. Conform unui proiect de ordonanta pus miercuri in dezbatere de Ministerul Muncii, pentru bugetarii din anexa VIII a Legii salarizarii unitare Administratie) salariile de baza ale personalului ce ocupa functii publice se stabilesc, de la 1 iunie, la nivelul salariilor de baza prevazute de aceasta lege pentru anul 2022. Modificari ale salariilor din administratia publica, de la 1 iunie Prin OUG nr. 1682022 s-a stabilit ca, incepand cu 1 ianuarie 2023, cuantumul brut al salariilor de bazasoldelor de functiesalariilor de functieindemnizatiilor de incadrare lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publicese majoreaza cu 10% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fara a se depasi valoarea nominala pentru anul 2022 stabilita potrivit anexelor la Legea-cadru nr. Ordonanta deroga, practic, de la prevederile Legii 153, care stabilesc ca incepand cu anul 2023, salariile de baza, soldele de functiesalariile de functie si indemnizatiile de incadrare ar fi trebuit sa se stabileasca prin inmultirea coeficientilor prevazuti in anexele nr. I-VIII din Legea 153 cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata in vigoare. Printr-un alt proiect de OUG, pus in dezbatere la Ministerul Muncii, se propune acum modificarea a insasi OUG 168, astfel incat pentru bugetarii din categoria anexa VIII) Administratie sa se aplice din 1 iunie 2023 nivelul salariilor de baza prevazute de Legea 153 pentru anul 2022, noteaza avocatnet. ro. Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. 2) din Legea-cadru nr. 1532017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data de 1 iunie 2023, salariile de baza ale personalului care ocupa functiile prevazute la Anexa nr. VIII Familia ocupationala de functii bugetare ADMINISTRATIE din Legea-cadru nr. 1532017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc la nivelul salariilor de baza prevazute de aceasta lege pentru anul 2022, prevede proiectul de OUG acum in dezbatere la minister. Avand in vedere faptul ca, Legea-cadru nr. 1532017 a fost elaborata astfel incat, incepand cu anul 2022 sa fie aplicata in integralitatea sa, precum si in contextul elaborarii unei noi legi a salarizarii personalului bugetar ca urmare a incadrarii in termenul prevazut in Planul National de Redresare si Rezilienta, apreciem ca acordarea nivelului salariilor de baza pentru personalul incadrat pe functiile prevazute in Anexa nr. VIII la nivelul valorii nominale prevazute in legea-cadru,implica un impact bugetar nesemnificativ care nu va dezechilibra tintele fiscal-bugetare pentru anul 2023, ci va constitui un prim pas si o punte in sprijinul aplicarii noii legislatii care va reglementa salarizarea personalului platit din fonduri publice, iar noul cadru juridic va fi pus in aplicare in acelasi timp pentru toate categoriile profesionale, pentru a se evita aparitia unor noi dezechilibre in sistemul de salarizare din sectorul public, potrivit expunerii de motive a proiectului de ordonanta. Ca urmare a discutiilor purtate cu sindicatele din Educatie, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a pregatit un proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care salariile pentru functiile comune din administratie, prevazute in Anexa VIII a Legii Salarizarii 1532017, se aduc la nivelul prevazut in grila aferenta anului 2022. Asa cum am mai spus, suntem deschisi la dialog, suntem dispusi sa luam masuri, acolo unde se poate, pe termen scurt, urmand a acorda Educatiei statut prioritar, atunci cand vom intocmi proiectul de modificare a legii salarizarii unitare, a scris ministrul muncii, Marius Budai, pe Facebook.

TradeVille: Dezvoltare infranata pentru Impact Developer and Contractor

In primul trimestru al anului curent, compania a inregistrat rezultate financiare mai slabe, cu doar 24 de unitati locative vandute, comparativ cu cele 50 vandute in aceeasi perioada din 2022.

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2217 seconds )